Nu har Bodystore hela 20 % på hela sortimentet!! Det är ju en riktigt bra rabatt det!
i vanlig ordning köper jag
Kokosolja
Bovetekex
D vitaminer
och annat smått och gott!
Nu har Bodystore hela 20 % på hela sortimentet!! Det är ju en riktigt bra rabatt det!
i vanlig ordning köper jag
Kokosolja
Bovetekex
D vitaminer
och annat smått och gott!
Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.
Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.
Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.
Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.
Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.
Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.
Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.
Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.
Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.
Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.
Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.
Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.
Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.
Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.
Chokladbollar
100 g kokosolja
100 g (2½ dl) kokosflingor
1 dl kokosgrädde
½ dl krossade hasselnötter
2 msk kakao
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 krm mald kardemumma
½-1 krm salt
Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.
Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.
Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.
Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.
Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.
Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.
Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.
Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.
Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.
Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.
Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.
Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.
Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.
Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.
Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.
Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.
Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.
Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.
Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.
Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.
Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.
Chokladbollar
100 g kokosolja
100 g (2½ dl) kokosflingor
1 dl kokosgrädde
½ dl krossade hasselnötter
2 msk kakao
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 krm mald kardemumma
½-1 krm salt
Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.
Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.
Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.
Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.
Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.
Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.
Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.
Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.
Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.
Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.
Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.
Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.
Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.
Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.
Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.
Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.
Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.
Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.
Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.
Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.
Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.
Chokladbollar
100 g kokosolja
100 g (2½ dl) kokosflingor
1 dl kokosgrädde
½ dl krossade hasselnötter
2 msk kakao
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 krm mald kardemumma
½-1 krm salt
Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.
Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.
Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.
Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.
Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.
Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.
Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.
Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.
Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.
Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.
Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.
Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.
Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.
Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.
Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.
Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.
Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.
Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.
Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.
Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.
Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.
Chokladbollar
100 g kokosolja
100 g (2½ dl) kokosflingor
1 dl kokosgrädde
½ dl krossade hasselnötter
2 msk kakao
1 äggula
1 krm vaniljpulver
1 krm mald kardemumma
½-1 krm salt
Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.
Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.
Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.
Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.
Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.
Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.
Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.
Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.
En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.
Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.
Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.
Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.
Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.
Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.
Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.
En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.
Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.
Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.
En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.
Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.
Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.
Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.
Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.
Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.
Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.
En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.
Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.
Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.
En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.
Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.
Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.
Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.
Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.
Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.
Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.
En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.
Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.
Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.
En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.
Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.
Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.
Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.
Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.
Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.
Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.
En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.
Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.