Pate decor till mönstret
Pate decor till mönstret
Portioner: 1
Ingredienser:
Turkisk yoghurt
Frysta hallon (eller vilka bär man vill)
Gör så här:
Himla lätt och smidig dessert. Jag använder en magic bullet mixer när jag gör den, klart på en halv minut!
Gör såhär:
Mixa yoghurten med de frusna hallonen, klart! :)
Man kan självklart byta ut de frusna hallonen mot vad som helst, men jag tycker hallon är bäst.
Tar man mer youghurt än hallon blir det mer som en smoothie :)
Vad säger ni? Är det inte nu det vänder? Våren kommer på riktigt nu och man blir sådär grillsugen plötsligt! Det är nåt visst ändå med att grilla när det närmar sig vår. Slippa stå och huttra och trampa i snön, vilket i och för sig också är mysigt med varm mat i kylan men när vårsolen värmer ryggen lite extra då är det som allra bäst!
Kyckling på grillen är en favorit, en kall aioli till och lite goda grönsaker och potatis! Jag brukar skjutsa in en form i ugnen med olika grönsaker, halverade potatis med skal, lite chili, olivolja, flingsalt och peppar. Ett smidigt och gott tillbehör som sköter sig själv under tiden det grillas.
Marinad/kryddning till ca 1 kg kyckling :
1 dl rapsolja
2 msk soya
1 msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås (mild)
Tony´s krydda (eller annan grillkrydda)
Rör ihop, pensla på före och under grillning!
Aioli :
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Smaka av med salt & peppar.
Fler grillrecept hittar du under kategorin ”GRILLAT” i högermenyn.
Källa:
Portioner: 12-16
Ingredienser:
1 dl pofiber
2 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
4 msk kruskakli
3 msk bakpulver
1 msk brödkryddor (kan uteslutas)
Lite salt
4 msk smält smör
6 ägg
250 g keso eller cottage cheese
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i mikro.
Kör ägg och keso med en stavmixer.
Häll i ägg & kesoblandningen och smöret i bunken med de torra ingredienserna.
Lägg bakplåtspapper på en långpanna och tryck ut degen till en stor fyrkant.
Strö över frön, tex pumpafrön och solroskärnor.
Ställ in plåten i mitten av ugnen i 15-20 min.
Ta ut, låt svalna något och skär upp i rutor. Låt dem sedan ligga på galler en liten stund.
Ät direkt eller frys in dem!
Vem gillar inte korvstroganoff? En klassisk husmansrätt med en tvist så den följer LCHF metoden!
Gör så här
- Börja med att steka korv och lök i en klick smör.
- Töm sedan de krossade tomaterna i en skål och kör med stavmixern tills det blir en slät tomatsås.
- När du stekt korven och löken en stund häller du ner tomatsåsen.
- Rör sedan ner grädden, creme fraiche, rör om.
- Låt det sedan stå och småputtra 10-15 minuter.
Gomorron! å var det äntligen fredag, tjoohoo! Tror minsann vi ska slå till på lite tacos ikväll. Vad har ni för planer?
Igår gjorde jag en soppa till lunch som bara blev sååå in i bombens god så den får ni nu recept på. Inga krusiduller, enkla ingredienser och tar inte mer än 10 min! Perfekt att fylla termosen med till helgen och vara ute i solen och njuta men också en färgglad liten förrättssoppa till påskbordet kanske. Helt vegetarisk och här serverad med ett litet spett med grillad halloumi, salt och knaprigt som gör sig riktigt bra till soppan.
2 port alt. 4 förrätter
Det här behöver du :
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3-4 morötter
1 tsk tomatpure
6 dl grönsaksbuljong
2 msk philadelhiaost
Salt o peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och hacka löken grovt. Skala och skölj morötterna och skär i tunna skivor. Smält smör i en kastrull och fräs på löken tillsammans med morötter och tomatpure till löken mjuknat något. Låt vitlöken få fräsa med hel, fast skalad. Slå på buljongen och låt koka på medelvärme ca 5 min tills morötterna är mjuka. Mixa soppan med stavmixer. Rör i philadelphiaost och smaka av med salt och peppar.
Servera stekt halloumi till på ett spett med små plommontomater.
* Tips!
Variera soppan med andra smaker som en skvätt vitt vin, lite citron, riven ingefära, en gnutta chili etc etc.
En riktigt god färgklick är denna soppa med knaprig salt halloumiost!
Kanske en av påskens små rätter på bordet!
The post Godaste morotssoppan med halloumi appeared first on Kryddburken.se.
Källa: Ella skepp
Portioner: 4
Ingredienser:
Laxburgare
4st laxfiléer
1 ägg
1 gul lök
1 lime (både skal och saft)
1 röd chillipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Limeaioli
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk diljonsenap
1 ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
salt och peppar
Gör så här:
Laxburgare
Mixa allt i matberedare (med kniv)till färs.
Gör dom till burgare.
Stek i smör ca 2min på varje sida i ganska hög värme.
Limeaioli (blir en ganska stor sats, blir det över går det förvara i kylskåpet i en vecka)
Lägg alla ingredienserna i en hög skål och sätt ner en stavmixer i botten.
sätt igång stavmixen och kör till alla ingredienserna har gått ihop.
Servera med grönsaker och en halv lime.
Nu ska ni få dagens recept, nämligen måndagsmiddan här i huset. Köttfärslimpa med färska, smörstekta champinjoner till, potatis, morötter och skyssås. Inte så dumt alls. När jag gör köttfärslimpa har den en strykande åtgång, det är en av Nickes många färs-favoriter, men de visste ni ju redan!
Jag håller med honom, visst är det gott och speciellt med champinjoner till.
Jag vet, detta är inte burkchampinjoner (som jag är smått galen i) men de gånger jag hittar riktigt fina, små och kritvita färska då köper jag dom. Det blir tokgott om man skivar och steker i torr panna, saltar och låter dom ”vätska” av sig för att sedan få en klick smör och lite peppar, det är allt som behövs och då är dom snäppet godare än burkchampinjonerna faktiskt!
Varianten på köttfärslimpa blev denna gånger med ”löksoppa”… Jag ska förklara;
Istället för bara vanlig hackad, riven eller brynt lök så använder sig många av löksoppa i pulverform som smaksättning till köttfärslimpa. Det ÄR gott men man behöver ju nödvändigtvis inte använda pulver! Nä, så gör egen – det blir godare så och den är verkligen busenkel att göra själv.
6-8 port
Det här behöver du :
1 kg blandfärs
1 msk potatismjöl
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
Löksoppa :
50 gram smör
3 stora gul lök
4 msk oxfond
2½ dl vatten
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Förbered löksoppan först av allt så den får svalna något. Hacka löken och fräs i stekpanna med smöret tills löken blivit mjuk och genomskinlig, låt den steka länge på låg värme, ca 30 min. Tillsätt oxfond och slå på vattnet, låt allt få bubbla ihop nån minut. Smaka av den med salt och peppar, när den är lite för salt är den perfekt! Ta sedan av plattan och låt svalna. Om du vill kan du mixa löksoppan med mixerstav så får du en finare konsistens på köttfärslimpan, det är en ren smaksak!
Blanda sedan ströbrödet med mjölken och låt svälla, rör ihop med löksoppan och blanda sist ner färsen. Smörj en ugnsplåt och forma färsen till en limpa. Stek i ugnen ca 1-1½ timme i 175 grader.
Använd lite grann av stekskyn som bildats på plåten och sila ner i en kastrull, späd med vatten eller buljong, lite soya, en matsked vinbärsgelé. Smaka av med salt & peppar. Red såsen med lite maizenamjöl utrört i vatten för tjockare konsistens.
* TIPS :
Tänk på det när ni steker svamp att alltid börja med torr stekpanna, inget smör eller olja alls. Stek svampen tills den får fin färg och ingen vätska finns kvar i stekpannan. Salt hjälper till att dra ur vätskan. Sen kan du peppra och avsluta med en klick smör för den goda smaken!
The post Köttfärslimpa med champinjoner och skysås appeared first on Kryddburken.se.