Källa: Piggapeggy
Portioner: 4-6
Ingredienser:
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
ca 1 kg nötkött (gärna högrev)
smör
salt och peppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk starkt paprikapulver
3 msk tomatpuré
2 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 dl crème fraiche
Champinjoner
2 st paprikor
Gör så här:
1. Skala och skiva lök och vitlök. Skär köttet i strimlor.
2. Stek lök och vitlök mjuk i smör och lägg den i en skål. Bryn köttet i omgångar i resten av smöret. Krydda köttet med salt och peppar.
3. Lägg tillbaks allt i stekgrytan och häll över paprikapulver, tomatpuré, senap och kalvfond. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka 1-1 1/2 timme eller tills köttet är mört. Dela champinjonerna i fyra delar och skiva paprikorna. Blanda ner champinjoner, paprikor och crème fraiche och låt sjuda ca 5 minuter. Servera med en grönsallad eller blomkålsmos.