Kycklinggryta á la Knäred

Källa: Maria
Portioner: 4-5

Ingredienser:
700 g kycklingfilé
1 brk blandad svamp i olja
1 brk champinjoner
1 röd paprika
½ - 1 pkt körsbärstomater
1 lök
4 vitlöksklyftor
Alpnaerings kycklingkrydda
Alpnaerings havsörtssalt
4 dl vispgrädde
Gör så här:
Skär ner kycklingfilén i gaffelstora bitar. Krydda dom och bryn i stekgryta. Lägg åt sidan.
Bryn svamp, strimlad lök och hackad vitlök.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan och blanda. Slå på grädden och låt koka ihop tills man tycker att det blivit lagom konsistens.
Lägg då i strimlad paprika. Låt koka en stund till. Någon minut innan tillbehören är klart, lägg i halverade körsbärstomater.

Servera med t ex blomkålsris, blomkålsmos eller några andra grönsaker man vill ha till.

LCHF recept för plankstek

En supergod LCHF plankstek som tar under en timme att göra!

LCHF Plankstek
Portioner: 2
Tid: 50 minuter

Ingredienser
500 g rostbiff (entrecote, oxfilé, biff eller vad man föredrar)
Salt
Peppar
1 dl bearnaisesås
8 st sparris
6 skivor bacon
2 st blomkålshuvuden
300 g philadelphiaost
3 st äggulor
1 dl riven ost
2 st tomater
3 msk persilja
3 msk parmesan
2 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar

Så här gör man

Blomkåls duchesse:
Koka blomkålsbuketter till dom är mjuka, häll av vattnet med hjälp av ett durkslag, skaka bort så mycket vatten som möjligt. Ha tillbaka blomkålen i kastrullen och sätt på låg värme så vattnet förångas. Mixa blomkålen till mos, ha philadelphiaost, äggulor och riven ost, mixa ihop allt till ett jämt mos. Smaka av med salt och peppar, moset kräver rätt mycket salt för att bli så där gudomligt gott.

Fyllda tomater:
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur fruktköttet. Blanda persilja, riven parmesan, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en skål. Ha i röran i de tomma tomaterna.

Planksteken:
Koka sparrisen och linda in i bacon, 4 st sparris och 3 st skivor bacon per person. Stek och salta och peppra köttet (250 g per person) som ni vill ha det, ta det lite blodigare eftersom det steks klart i ugnen. Smörj plankorna med smör. Börja med att spritsa ut moset, lägg på köttet, tomaten, sparrisbaconpaketet och bearnaisesås. Ställ in det i ugnen på 250 grader tills moset får en fin färg. Ät och njut!

Recept från Camilla på http://jimpslchf.blogspot.com/

LCHF recept för Roquefortfylld kycklingfilé

LCHF recept kycklingfilé

Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka för dig som äter enligt LCHF!

Roquefortfylld kycklingfilé á LCHF
Portioner: 2 st
Tid: 40-45 minuter

Ingredienser
2 kycklingfiléer
100 g roquefortost
4 skivor serranoskinka
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
½ hönsbuljongtärning
Dragon
Salt
Peppar

Blomkålsris:
Smör
1 blomkålshuvud
50 g sockerärtor
½ hönsbuljongtärning
Salt
Peppar

Så här gör man

Börja med att sägga ugnen på 180ºC med varmluft eller 200°C i vanlig ugn.

Gör sedan ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med ca hälften av roquefortosten, typ 50 gram. Linda sedan serranoskinkan runt kycklingfiléerna så att snittet inte syns. Använd gärna steksnöre eller tandpetare för att hålla ihop.

Stek sedan kycklingfiléerna tills dom får en fin yta. Medans du steker kycklingfiléerna kan du ta fram en ugnssäker form och blandar crème fraiche, grädde, resten av osten, smulad hönsbuljong, dragon, salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min.

Riv sedan blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta och stek sedan i rikligt med smör. Krydda med salt, peppar och smula ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset.

Vispa till såsen och servera med en sallad!

Recept från http://karinslchf.blogg.se/

LCHF recept för Currykyckling

En god och enkel currykyckling som passar utmärkt som en LCHF-rätt..

Currykyckling á LCHF
Tid 45 minuter
Portioner: 3 st

Ingredienser
4 kycklingfiléer
Smör
3-4 vitlöksklyftor
2-3 tsk curry
½ tsk salt
1-2 tsk sambal oelek
8-10 stora färska champinjoner
1 liten purjolök
3-4 dl grädde
1 brk crème fraiche, ca 150 g

Gör så här
Börja med att skiva champinjonerna och strimla purjolöken. Stek dem sedan i smör och lägg över dom i en bunke.

Dela sedan kycklingen i mindre bitar och smält smör i en stekgrytta. Lägg i curry, sambal oelek, salt och vitlök, fräs till kryddorna.

Lägg sedan i kycklingbitarna och bryn dom. Tillsätt grädden och låt det sen småputtra under lock i 35-40 minuter.

Tillsätt sist crème fraichen och låt koka upp. Servera med broccoli, blomkål eller några andra kokta grönsaker.