Smakrik svamp
Har du provat att steka svamp med bacon som tillbehör till grillat?
Om inte så har du chansen nu, det blir väldigt gott, både till fisk och kött.
Just att blanda i lite syra från vinäger som jag gör i det här receptet lockar fram väldigt mycket goda smaker.
Fler tips på tillbehör till grillat hittar du i mina kokböcker Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Svampröra 2 port
4 dl svamp i bitar
4 skivor varmrökt bacon
2 msk smör
2 msk hackad citrontimjan
2 msk finhackad purjolök
2 msk olivolja med citron
2 tsk vit balsamvinäger
Nymald vitpeppar
Skär baconet i små bitar och stek tillsammans med svampen i smöret.
Krydda med vitpeppar, salt behövs inte, eftersom baconet är så salt.
Stek tills svampen fått en gyllenbrun färg och baconet blivit lite knaprigt, tillsätt löken mot slutet.
Ta från värmen och blanda ner de hackade örterna, olja och vinäger.