Korv med vuxen smak
Även om många barn säkert tycker om den här korvgrytan, så är ingredienserna lite mer åt vuxna smaklökar.
Jag hittade på den här grytan på en resa till Cypern, där jag köpte en mycket smakstark korv hos den lokala slaktaren, liknande vår ölkorv.
Vitlök, tomat, paprika, örter, oliver, kanel och vin är alla typiska smaksättningar i medelhavsmaten, så även i min korvgryta.
En sallad med fetaost och en vitlöksyoghurt kompletterade smakerna väl.
Cypriotisk korvgryta för 2
3 smala, rökta korvar typ ölkorv
½ gul lök
½ grön paprika
1 tomat
10 stora, svarta oliver
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
½ tsk paprikapulver
½ tsk timjan
½ tsk kanel
1 dl av min enkla buljong
½ dl rödvin
Skär korven i bitar, hacka lök, paprika och tomat och riv vitlöken fint.
Skär loss köttet från oliverna och strimla det.
Värm oljan och fräs korv, lök och paprika några minuter utan att ta färg.
Rör ner kryddor, tomat och oliver, häll på vin och buljong.
Koka upp och låt puttra på svag värme i 45 minuter.
Servera med strimlad sallad, fetaost och paprika.
Jag gjorde en vitlöksyoghurt till: Riv en vitlöksklyfta ner i 2 dl grekisk yoghurt, smaksätt med lite flingsalt.
Kallpressad olivolja och balsamvinäger på salladen gjorde måltiden ännu godare.
I min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv hittar du flera recept med inspiration från mina många resor till Medelhavet.
På bilden nedan ser du tomatbiffar, som är en specialitet från den vackra ön Santorini i Grekland.
Jag fick receptet av en kock där och har gjort om det lite för att få det glutenfritt, men den underbara smaken är precis som den jag minns.
Här hittar du två andra av mina medelhavsrecept som passar fint tillsammans med sommarmaten, bönsallad från Kreta och morotsröra från Turkiet.