En smarrig kyckling med jordnötssås som passar perfekt som lördagsmiddag eller lunchlåda!
LCHF Kyckling med jordnötssås
Portioner: 4 st
Tid: 40 min
Ingredienser
600 g kycklingfilé, eller majs kycklingslår
smör att steka i
2 dl kokosmjöl
1/2 dl vispgrädde
5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1/2 pressad citron
2 tsk soja
1 blomkålshuvud
3 msk olivolja
1 msk vit balsamsvinäger
salt och peppar
Gör så här
- Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta.
- Håll kokosmjölk, sambal oelek, citronsaft, soja och lite salt i en separat kastrull. Vispa ihop ingredienserna och låt puttra i ett par minuter.
- Tillsätt jordnötssmöret och grädden och låt den småputtra i 5 minuter. Lägg i den frästa kycklingen och låt gryta bli varm. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt blomkål med olja och vinäger.