Mer god kokboksreklam
Nu skrivs det mycket om nya kokböcker här på bloggen, både om mina egna och nyutgivna böcker från mina författarkollegor.
Jag tycker nämligen att en kokbok är bland det bästa man kan ge bort i julklapp, den ger ju matglädje hela året.
Igår utgavs Anne Aobadias nya Vardagsgott som innehåller just 52 recept, så man kan testa nåt nytt varje vecka.
Anne som i vardagslag jobbar med Team Kostdoktorn och skriver LCHF-recept, har tidigare förutom att driva tidningen Matkärlek även skrivit två mycket hyllade kokböcker, Matkärlek och Mera Matkärlek.
Den här boken beskriver Anne själv så här, tankar som även jag instämmer till fullo i med mina recept:
1–2 vitlöksklyftor
flingsalt, valfritt
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt olja och sedan hett vatten och rör om ordentligt.
Låt svälla och kavla eller bred runda bröd på bakplåtspapper eller direkt på köksbänken.
Stek varsamt med eller utan olja i stekpanna tills bröden fått fint färg och jäst ordentligt.
Sätt ugnen på 70 grader och håll bröden varma medan du steker vidare.
Smält smöret och blanda den färskpressade vitlöken i.
Pensla smöret på bröden och smula flingsalt över.
Resten av vitlökssmöret häller du i en skål och doppar brödbitar i.
Julklappstipsreklam
Idag vill jag ge dig ett riktigt gott julklappstips, en mycket läcker kokbok att ge till andra eller dig själv.
Sophie Cronquist som ligger bakom en av mina favoritbloggar, Ekofilosophie, har nyligen släppt sin först kokbok.
Sophie och jag har under året gästbloggat hos varann, du kan läsa mitt inlägg här och hennes på min blogg här.
Vi har väldigt liknande tankar kring det här med ekologisk, näringsrik mat med färre kolhydrater, recepten är liksom mina glutenfria och utan tillsatt socker.
Så här beskriver Sophie själv sin mat i kokboken:
”Mina recept passar alla som vill äta ren, tillsatsfri mat med lågt kolhydratinnehåll utan att allt ska bada i smör, bacon och grädde.
Äter du enligt LCHF, paleo, cleaneating eller din egen tolkning av dessa så är boken något för dig.”
Idag delar hon med sig av de läckra palsternacksplättar som pryder omslaget, en perfekt liten förrätt till nån av julens fester.
Här kan du läsa ett Smakprov på boken och här kan du köpa den direkt från Idus Förlag, här finns den på Bokus och Adlibris.
Kommande dagar kommer jag att dela lite fler smakfulla julklappstips om du har svårt att komma på vad du ska ge bort i julgåva.