Smarrig knaprig äppelpaj!

Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås! Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt!   Ingredienser 1 pajform 6 äpplen, skalade och skurna i skivor 150 gr smält smör 3 dl havregryn 2 dl socker 0,5 dl sirap 1,5 dl … Continue reading Smarrig knaprig äppelpaj!

Inlägget Smarrig knaprig äppelpaj! dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med havregryn

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Hör ni också till dem som gillar smulpaj med äpplen, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där … Continue reading Äppelpaj med havregryn

Inlägget Äppelpaj med havregryn dök först upp på Äppelpaj.se.

Knäckig äppelpaj med havregryn

Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Ingredienser 6-8 äpplen 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl … Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn

Inlägget Knäckig äppelpaj med havregryn dök först upp på Äppelpaj.se.

Världens enklaste äppelpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir … Continue reading Världens enklaste äppelpaj

Inlägget Världens enklaste äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med lågt GI

En riktigt god och nyttig äppelpaj med lågt GI. Äppelpajen är väldigt enkel och det går väldigt snabbt göra äppelpajen. Enkel äppelpaj smulpaj gjord på äpplen och  –  äppelpaj med lågt GI. Ingredienser: (12 portioner) – 8-10 äpplen (helst syrliga äpplen) – 9 msk råsocker (brun farin eller fruktsocker går också bra att använda) – … Continue reading Äppelpaj med lågt GI

Inlägget Äppelpaj med lågt GI dök först upp på Äppelpaj.se.

Jennies äppelpaj

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. Ingredienser: 10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap Gör så här: 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel … Continue reading Jennies äppelpaj

Inlägget Jennies äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj på härliga vinteräpplen

Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica!  Receptet är en blandning  av skånsk äppelpaj och smulpaj. Ingredienser Pajbotten Smör, att smöra formen med 2 dl ströbröd Pajfyllning 5-6 äpplen 3 dl äppelmos 3 msk mald kanel Smultopping 250 g smör 2 dl strösocker 2 dl havregryn 2 dl ströbröd 2 dl … Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen

Inlägget Äppelpaj på härliga vinteräpplen dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med smultopping

Äppelpaj recept med smultopping som Malin Hellberg och Peter gjorde tillsammans! Hon tycker att pajen är barnsligt lätt att göra och lika barnsligt gott att äta! Pajen passar utmärkt med någon av de svenska äppelsorterna som finns att köpa i affärerna nu (om man inte har ett eget äppelträd förstås, det vore ju det optimala). … Continue reading Äppelpaj med smultopping

Inlägget Äppelpaj med smultopping dök först upp på Äppelpaj.se.

Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Ingredienser: (6  portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör … Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Inlägget Äppelpaj med dinkel (lågt GI) dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarbarpaj med maräng

Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!

Ingredienser

(ca 8 portioner)

Ingredienser, paj:

5-7 st rabarber

1 dl socker

4 msk vaniljsocker

Ingredienser, smuldeg:

2 dl smör

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

Tillbehör:

– Vaniljglass

– Maränger

– Vispgrädde

Gör så här, paj:

1. Skiva rabarberna i  ½ cm tjocka skivor.

2. Smält smöret i en stekpanna.

3. Häll i rabarberna och sockret.

4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.

Gör så här, pajdeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.

2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.

3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.

Gör så här, servering:

1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.

2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.

3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.

Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!

 

 

 

Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarbarpaj med maräng dök först upp på Rabarberpaj.se.