Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal!
Ingredienser
(ca 8 portioner)
Ingredienser, paj:
5-7 st rabarber
1 dl socker
4 msk vaniljsocker
Ingredienser, smuldeg:
2 dl smör
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
Tillbehör:
– Vaniljglass
– Maränger
– Vispgrädde
Gör så här, paj:
1. Skiva rabarberna i ½ cm tjocka skivor.
2. Smält smöret i en stekpanna.
3. Häll i rabarberna och sockret.
4. Stek tills sockret blir karamelliserad och rabarberna blir mjuka.
Gör så här, pajdeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till en deg.
2. Lägg degen i en pajform och låt det gräddas tills den blir gyllene i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
3. Ta ut pajdegen och låt den svalna.
Gör så här, servering:
1. När smuldegen har svalnat – krossa smuldegen och marängerna lätt.
2. Blanda ihop den krossade smuldegen och marängerna med lättvispad grädde och de karamelliserade rabarber skivorna.
3. Portionera upp i mindre skålar och avsluta med lägga 4 skedar av vaniljglass runtom i skålen.
Tips! Om rabarbern inte har kvar sin syra, riv i lite citronskal för att höja smakerna!
Originally posted 2011-07-03 17:04:01. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarbarpaj med maräng dök först upp på Rabarberpaj.se.