Kokboksutgivning
Nu är det äntligen dags för utgivning av ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt”.
Om en vecka är den färdig hos tryckeriet, så du har fortfarande chans att beställa den direkt från Lumio förlag till det låga förhandspriset, 179 kr + frakt.
På Adlibris kostar den 258 kr och på Bokus kan du beställa den för 246 kr.
Idag får du ett av recepten från boken, som är ett nytryck av LCHF för seniorer, som jag skrev tillsammans med Annika Dahlqvist.
Boken innehåller också en hel del recept på just gammaldags husmanskost från min slutsålda kokbok ”Långkok för LCHF och Paleo”.
I kokboken hittar du också ett mycket intressant förord av Ann Fernholm, om fettets betydelse i vår mat.
Alla recept är glutenfria och så långt det går anpassade även till alla som äter mjölkfritt.
Idag får du ett somrigt recept från boken och några bilder efteråt på rätter som finns med.
En burk tonfisk i vatten kan bli en riktigt läcker smårätt, blandad med keso, majonnäs och färska örter stiger smakerna till helt andra dimensioner.
Jag använder bara tonfisk som ligger i vatten, eftersom oljan i burkarna ofta brukar vara av dålig kvalitet.
När du delar avokadon så låt kärnan sitta kvar i delen som eventuellt ska sparas, då håller den sig bättre och blir inte missfärgad.
Kesoröra med tonfisk 1-2 port
1 liten burk tonfiskfilé i vatten
1 dl keso
½ dl majonnäs
1 msk hackad persilja
1 msk hackad timjan
1 msk hackad purjolök
1 tsk pressad citron
Salt och peppar
Låt tonfisken rinna av väl i en sil.
Rör ihop keso med majonnäs och citronsaft.
Blanda ner de hackade örterna och smaka av med salt och peppar.
Finfördela tonfisken och vänd försiktigt ner i kesoröran.
Lägg upp på en avokadohalva, garnera med rädisa, citron och sallad.
Blir det tonfiskröra över så håller den sig fint några dagar i kylskåp.