Broccolisoppa med salamistrimlor 2 port
250 g förvälld broccoli
2 dl grädde/kokosgrädde
2 dl kycklingbuljong
3 msk smör
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Kokta ägghalvor
Skär broccolin i små bitar, hacka lök och vitlök fint.
Fräs grönsakerna några minuter i smöret, krydda med salt och peppar.
Häll över buljong och grädde. Koka upp och låt puttra i 30 minuter.
Mixa soppan med stavmixer direkt i kastrullen.
Skär tunna strimlor av salami och rosta i het stekpanna.
Eller servera korven på mina nya Spröda frökex, som nu finns med smak av nässla, libbsticka och vitlök.
Några ägghalvor och lite fetaostsmör är gott till.
I morgon är det Benbuljongens dag, läs mer i länken om alla hälsosamma effekter du får av att koka egen buljong.