LCHF recept för Semlor

2,4 g kolhydrater per semla. De är sjukt goda! ( OBS! Man kan ta bara mandelmjöl om man vill, och strunta i kokosnötsmjölet).

LCHF Semlor
Portioner: 6 st

Ingredienser
4 ägg
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
Sukrin
Grädde

Gör så här
Vispa äggen fluffigt, ner med mjölen och sockra upp efter behov. Ha i kardemumma. Gör runda bollar och skjuss in i ugnen längst ner på 175 grader i ca 15 minuter.
Mandelmassan; 1 dl mandelmjöl en skvätt grädde och lite sukrin. Blanda upp till rätt konstistens.

Vispa grädden och ha ev ner lite vaniljpulver. Montera ihop semlorna, och NJUT!

LCHF recept för Fiskpinnar

Ett enkelt och gott recept för Fiskpinnar á LCHF.

LCHF Fiskpinnar
Portioner: 4

Ingredienser
200 g Torskfilé
1 uppvispat ägg
25 g pofiber
Kryddor

Gör så här
Ta torskfilén och dela i ”pinnar”. Doppa i uppvispat ägg och sedan i pofiber. Stek i smör några minuter. Kryddor kan man lägga antingen i ägget eller pofibern. Servera med blomkålsmos och någon kall röra eller ha som mellanmål. Hur bra som helst. Enkelt och gott!

Knäckig äppelpaj som inte får missas!

Knäckig äppelpaj som inte får missas! Trebarnsmorsans knäckiga äppelpaj. Hon varnar för att detta kan vara den godaste äppelpajen du har ätit och jag är villig att hålla med henne.”Ni har aldrig ätit en godare äppelpaj. Jag lovar.” Trebarnsmorsan! Trebarnsmorsans “Jag får svära i min egen blogg va? Satan vad gott! Min bästa uppfinning hittills … Continue reading Knäckig äppelpaj som inte får missas!

Inlägget Knäckig äppelpaj som inte får missas! dök först upp på Äppelpaj.se.

Alla hjärtans smörgåstårta!


Visst var det smörgåstårta vi mumsade på igår på alla hjärtans dag!! Vad annars? ;-) Gjorde en väldigt enkel och sparsam tårta på det som fanns hemma. Fyllningen i två lager består av ägg/mjukost och ett annat lager där jag tänkt skinka/mimosa men väl hemma efter jobbet så hittade jag varken skinka, bog, eller kassler i frysen som jag precis hade för mig att jag hade så det fick bli bacon!

Den knaperstekte jag först av allt och lät svalna och bytte bara ut mot skinkan, blev kanongott och lite krispigt, rökigt med baconsmaken, så det rekommenderar jag verkligen! Man tager vad man haver… :-P

Påläggskinkan ovanpå ville jag just ha ovanpå så den sparade jag till garneringen. Och förutom skinkrosor blev det gurkskivor, äggskivor och osthjärtan utstansade med pepparkaksform! Lite kul och lyxigt sådär en dag mitt i veckan!

Jodå, det blev en dessert också, o lite fint pyssel och presenter, återkommer med detta lite senare…
Jag är nog en obotlig romantiker och tycker visst man kan ösa på med kärlek och hjärtan och små presenter, inte bara en dag som alla hjärtans dag, men det blir alltid lite extra då! :-P

4 port
Hjärtformad smörgåstårta 
9 skivor franskbröd + lite extra småbitar att ”lappa” med…
Grundröra : 2½ dl löst vispad grädde + 2 msk majonäs, salt & vitpeppar
Lager 1 : 
3 kokta ägg
3 msk mjukost
+ lite av grundröran
Lager 2 : 
200 gram knaperstekt bacon
½ burk konserverade mandariner
+ lite av grundröran
Garnering : 
½ gurka
3 kokta ägg
200 gram rökt skinka, tunna skivor
2 skivor ost + pepparkaksform ”hjärta”

Smörgåstårta är aldrig fel! :-P

 

Amerikansk äppelpaj

Amerikanska äppelpaj – en härlig variant av amerikansk äppelpaj bland alla amerikanska äppelpajer! Ingredienser (12 portioner) 6 st äpplen 1,5 tsk kanel 150 gram smör 3 dl strösocker 200 gram vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 1 tsk salt 2 st ägg Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena … Continue reading Amerikansk äppelpaj

Inlägget Amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

LCHF recept för kanelbullar

LCHF recept kanelbullar

Goda LCHF kanelbullar som smakar som ”riktiga” kanelbullar! Istället för strösocker och vetemjöl används sötrix och bakerix.

LCHF kanelbullar
Portioner: 10 st
Tid: En timme

Ingredienser
Degen:
4 dl Bakerix*
4 st stora ägg
0,75 dl Sötrix strö*
1 tsk mald kardemumma
½ tsk äkta vaniljpulver

Fyllning:
Smör
Kanel
Sötrix strö*
Hackade nötter eller flagad mandel

Så här gör man
Börja med att blanda sötrix, kardemumma, vaniljpulver och bakerix i en bunke. Vispa sedan äggen så de blir riktigt pösiga, ca 3 min med elvisp. Byt sedan degkrokar på vispen och vispa i 4 dl mjöl-blandning. Se till att smeten blir lös.

Täck sedan smeten med plastfolie och låt den vila i ca 30 minuter.

Lägg sedan degen direkt på bakplåtspapper och jämna ut den med händerna. Täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret och dra sedan försiktigt bort plasten.

Börja sedan med att hyvla tunna smörskivor som du sedan täcker degen med. Pudra degen med kanel och sötrix och rulla försiktigt ihop till en rulle, använd bakplåtspappret som hjälp. Skär sedan ut bullar och lägg dem i formar. Pensla sedan dina bullar med uppvispat ägg och strö sedan över de hackade nötterna.

Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bull-formar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.

LCH recept för smarrigt lchf bröd

LCHF recept bröd

Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!

Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st

Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver

Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.

Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.

Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!! :)

Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/

Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Ingredienser: (4-6 portioner) – 60 g osaltat mjukt smör – 150 g mjöl – 1 äggula – 1 msk … Continue reading Fransk äppelpaj (tarte tatin)

Inlägget Fransk äppelpaj (tarte tatin) dök först upp på Äppelpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.

Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.

Ingredienser

(6 portioner)

Pajdeg

– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten

Pajfyllning

– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag

Gör så här, pajdeg

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Gör så här, pajfyllning:

1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Tidsåtgång

ca 50 minuter

Serveras med

Glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa.

Ingredienser (10-12 portioner)

3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten

Pajfyllning

50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 rabarber
kanel efter behag

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och rabarberskivor rabarberna. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.