Sommarsallad
Nu i sommartider har jag bytt ut torsdagssoppan mot matiga sallader.
Perfekt mat att ta med på en picknick i en minivariant av Wonderbag, som håller kyla lika bra som värme.
Här nedan en bild från Kreta, där jag hade en sallad och bubbelvatten med till stranden i bagen.
Salladen och drycken höll sig kalla ända från tidig morgon fram till lunch trots att det var riktigt varmt.
Sallad med räkor och mozzarella 1 port
100 g skalade räkor
50 g Mozzarella
5 cm gurka
3 cocktailtomater
Bladpersilja
Citron
Örtmajonnäs
½ dl majonnäs
1 msk crème fraiche
1 tsk pressad citron
1 msk hackad dragon
1 msk hackad gräslök
Flingsalt och peppar
Kallpressad olivolja
Rör ihop ingredienserna till örtsåsen, låt stå en stund så smakerna mognar.
Skiva gurka och lägg runt en tallrik tillsammans med klyftade tomater och bladpersilja.
Lägg en hög räkor och en ituriven mozzarella i mitten.
Häll lite sås över räkorna, servera resten i en skål bredvid.
Ringla olivolja, pressa lite citronsaft och strö flingsalt över tomaterna.