Färskostfyllda biffar

fyllda_biffar_lchf
Då kör vi mannens favorit idag – färs och biffar förstås! I ett par veckor har jag nu lagat lite nyttigare matlådor varje söndag som han äter till lunch på jobbet. Han väljer själv vad han vill ha, typ färs, kyckling, ägg och bacon mm…

Han vill äta samma lunch varje dag på jobbet, bara det är nyttigt, inte så mycket kolhydrater och det lilla han vill ha av det så ska det helst vara grövre som fullkornspasta/fullkornsris etc. Sunt och gott för en flyttgubbe springades i trappor upp & ner och inte alltför mastigt heller. Personligen skulle jag dock tröttna på att äta samma lunch varje dag och bli less redan andra dan, men han är bra envis och får ju såklart som han vill.

Här har jag lagat till nötfärsbiffar fyllda med färskost och fördelat i alla hans matlådor. Nöjd gubbe, glads gubbe! :-P

ca 12 biffar
Det här behöver du : 
800 gram nötfärs
1 dl vatten
½ dl grädde
2 ägg
Tony´s krydda
Vitpeppar
1 förp Cantadou fyra peppar

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop ingredienserna till färsen. Forma 12 biffar, lägg ca 1 tsk färskost på varje och nyp ihop. Stek i het panna så de får fin färg. Lägg i en ugnsfast form, täck med bakplåtspapper och efterstek i ugnen 175 grader ca 15 min.

biffar_fyllda_köttfärsbiffar_färskost
Biffar på G!

lchf_biffar_fyllda_ostfyllda_färskost
Tillsammans med fullkornsris/broccoli/gröna ärtor och stekt lök.

matlådor_biffar_lchf
Matlådor på rad och en nöjd älskling! :-P Första veckan åt han ”Truckers meal”. Andra veckan kycklingsallad med rotfrukter/grönt & vitlöksdressing och denna veckan biffar alltså. Återstår att se vad han vill ha till nästa vecka så mer om det senare!

Omelett i ugn med skinka och halloumi

ugnsomelett_skinka_ost
Att laga omelett i ugnen är himla smidigt om man inte har tid att stå vid spisen, eller om man ska göra en lite större, matigare omelett. Här hemma är omelett en stor favorit hos samtliga och jag lagar det nog minst ett par gånger i veckan. I detta recept har jag rivit ner halloumiost tillsammans med kokt skinka och körsbärstomater. Knaprig och salt och osten ger riktigt god smak. Något extra salt behövs knappast då osten är ganska salt i sig. Har du inte provat att riva halloumi och gratinera antingen med omelett eller på pizza eller annan gratäng så prova det! :-P

Det här behöver du : 
5 ägg
1 burk creme fraiche (2 dl)
100 gram kokt skinka
100 gram halloumi
1 näven körsbärstomater
Peppar

GÖR SÅHÄR : 
Knäck äggen i en skål. Rör ner creme fraichen. Häll äggsmeten i en smord ugnsform. Fördela skinka, ost och tomater i formen. Gratinera ca 40 min i 175 grader tills omeletten ”stannat” i konsitensen.

laga_omelett_recept
Enkla ingredienser till en god lunch!

omelett_ugn
Vilket föredrar du? Omelett i stekpanna eller i ugnen?

Byttorps Finbageri i Borås säljer LCHF bröd och kakor

omossByttorps Finbageri säljer en fin variation av bakverk och bröd, läs här vad de själva skriver:
”Vi gör även bröd, bullar och chokladbollar som vi bakar enligt LCHF metoden. Allt är uträknat tillsammans med våran försäljare för bageriprodukter. Lchf är även bra för dig som inte tål vetemjöl eller är diabetiker. För att kunna baka bröd enligt detta så använder vi mandelmjöl, malda hasselnötter, fiberhusk, smör, ägg, keso och creméfraiche. Frön vi använder är linfrö, sesamfrö, kokos. ( Kan variera med kryddor eller flingsalt). Brödet är bakat helt utan gluten. Vi bakar ett ljust lchf bröd som är bakat på pofiber smaksatt med ost, vi skivar gärna brödet. Vill ni göra smörgåstårta kan vi skiva limporna på längden så har ni ett landgångsbröd. Vi gör även chokladbollar rullade i kokos och småkakor bakade på mandelmjöl.”
Byttorps Finbageri hemsida

 

Bloggar etiketter:

LCHF recept för Ädelostfyllda kycklingfileér med kokt broccoli

En enkel och god kycklingrätt! Serveras med broccoli.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina filéerna om de är frysta och skär ett djupt snitt i dom.
3. Pensla dem soja och fördela ädelosten i skårorna. Salta och peppra både med svart peppar och krossad rosépeppar.
4. Lägg dem o ugnfast form och häll grädden runt om. Grädda i ugn till en innertemperatur till 72 grader.
5. Dela broccolin i buketter, koka dem och skölj sedan i kallt vatten. Lägg i en skål och häll olja och vinäger på. Strö över lote salt och peppar.

Sista dagen – Paketpris på båda böckerna

Sista dagen för möjligheten att köpa Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
för endast 289 kr (ord pris 324 kr).
Nu finns det också lite recensioner att läsa om bakböckerna på de olika internetbokhandlarna för de som är intresserade av att läsa vad andra tycker.

bokus_paketpris_baka_med_lchf_314x230

Mina böcker hos Anna Skipper!

Anna-skipper(0)(0)Ni som följt min blogg sedan drygt ett år vet att Anna Skipper
säljer min bakbok i sin webshop och hon gjorde också en
fin intervju om mig på sin blogg vid den tiden bakboken kom ut.

Nu säljer hon också min nya bok Baka matbröd med LCHF i shopen!
Jag måste ju erkänna att det är oerhört roligt att Anna Skipper finner mina böcker så värdefulla att de har tagits in och säljs i hennes egen skippersmart.se webshop!

Notera också att Anna har börjat sälja sitt eget märke av kokosnötsmjöl (endast 4 gram kolhydrater :) ) och lite annat användbart i sin shop.

 

Bloggar etiketter: ,

Dagens frukost hos fam. Andersson

IMAG1102IMAG1103Dagens frukost blev ett av mina (många) favoritbröd ur Baka matbröd med LCHF dvs Kransbrödet, men här gjorde jag helt sonika bara bullar av det, ibland är jag ju lite lat… och tyckte inte formen var det viktigaste på brödet…

Givetvis går ju alla bröd att baka ut till vilken form man önskar, det enda kan vara att man behöver öka ex kokosmjölet lite för att kunna hantera det bättre.
Att sedan lägga på den hemlagade leverpastejen med lite gott krispigt på, gör inte brödet sämre ;)

Har ni hunnit att prova lite bröd och funnit några favoriter?

 

Bloggar etiketter: , , ,

Utlottning av brödboken – påminnelse

Baka matbröd med LCHFNu kommer det en liten påminnelse för de som vill och önskar vara med i denna lilla utlottning.
Denna utlottning är för alla de som göre sig besvär att skriva en kort recension av Baka matbröd med LCHF,
Bokus, Bokia och/eller Adlibris och mailar in den till mig och berättar vart de lagt den. Ju fler ställen ju fler lotter får man.

Detta är för att jag så gärna önskar mig recensioner av boken och alla de som nu gör sig omaket att göra detta ska ha denna chans till en ytterligare brödbok eller om man så hellre vill bakboken Baka med LCHF, man får välja själv vilken bok man önskar sig.

Jag drar lott bland lotterna onsdagen den 13/3.

Lycka till och ett varmt tack till er alla som vill delta!

 

Sockret har tagit kryddornas plats

chokladcupcake hallontoppingskriver Svd.
”Kryddor var länge en statussymbol och innan sockret gjorde entré bland adel och kungar på 1600-talet så definierades god smak av bakverkens kryddighet. Ju mer kardemumma, peppar och nejlika man använde desto högre status fick man”

Martin Ingvar har fått uttala sig också:
”–Att äta salt- och sockerfritt under en tid gör att smaksinnet återfår sin känslighet och att man får samma smakupplevelse av mindre mängder. Sedan kan vi låta olika smaker styra oss till riktig mat som är bra och nyttig för oss.”

Det är ju detta som många LCHF´are känner igen, att man plötsligt får smaksinnet tillbaka. Sedan att man drar in saltet i detta kanske är trist, för enligt andra så äter vi kanske för lite salt…

När det kommer till lchf-bakning så är det så att allt detta sötas minimalt ( i alla fall mina) och det gör att riktiga sockergrisar och sötnosar har svårt att ta smaken på lchf-bakverken, de smakar ju vad de ska smaka och inte bara sött. ;)

Så söta lagom även om det är ”tillåtna” sötningsmedel, vi måste inte ha allt så sött!

 

Sluttampen!

Nu sjunger det på sista versen (sista veckan) för att kunna köpa båda mina böcker
Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF till specialpris!
289 kr (ordpris 324 kr) fram till 5/3.

bokus_paketpris_baka_med_lchf_314x230Priset justeras i kassan när båda böckerna läggs till.