Pudding i ugn LCHF

lchf_pudding_ugn
Igår lagade jag makaronipudding här hemma och i samma veva svängde jag ihop en pudding utan pasta, en LCHF-variant med fler ägg, grädde och ost i bland annat. Dessutom fräste jag kryddig korv med lök och smaksatte med lite hetta av D´Elidas chilisås. Grymt gott blev och väldigt mättande. Receptet är för 2 portioner och jag har gräddat den i en ganska liten form (15*15) för att få lite höjd på den.

TIPS!
Variera fyllningen med te x. bacon, kassler, skinka etc.
Servera te x med en svampstuvning och en god sallad.

Det här behöver du : 
150 gram kryddig korv
½ gul lök

5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i mindre bitar och finhacka löken. Fräs tillsammans i het panna tills löken mjuknat och korven fått lite färg. Lägg i i mindre ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, chilisås och kryddor. Riv ner osten och slå över. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader.

lchf_pudding

Omelett i ugn med skinka och halloumi

ugnsomelett_skinka_ost
Att laga omelett i ugnen är himla smidigt om man inte har tid att stå vid spisen, eller om man ska göra en lite större, matigare omelett. Här hemma är omelett en stor favorit hos samtliga och jag lagar det nog minst ett par gånger i veckan. I detta recept har jag rivit ner halloumiost tillsammans med kokt skinka och körsbärstomater. Knaprig och salt och osten ger riktigt god smak. Något extra salt behövs knappast då osten är ganska salt i sig. Har du inte provat att riva halloumi och gratinera antingen med omelett eller på pizza eller annan gratäng så prova det! :-P

Det här behöver du : 
5 ägg
1 burk creme fraiche (2 dl)
100 gram kokt skinka
100 gram halloumi
1 näven körsbärstomater
Peppar

GÖR SÅHÄR : 
Knäck äggen i en skål. Rör ner creme fraichen. Häll äggsmeten i en smord ugnsform. Fördela skinka, ost och tomater i formen. Gratinera ca 40 min i 175 grader tills omeletten ”stannat” i konsitensen.

laga_omelett_recept
Enkla ingredienser till en god lunch!

omelett_ugn
Vilket föredrar du? Omelett i stekpanna eller i ugnen?