Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 4-6
Ingredienser:
1 kg grytbitar av fransyska
1 stor eller 2 små kålrötter
2 gula lökar
3 msk viltfond
2 lagerblad
7 kryddpepparkorn
2 tsk fiberhusk
2 tsk senapspulver
1 liter vatten
3 msk rödvin
2-3 msk vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar
kokt blomkål som tillbehör
Gör så här:
Stek köttet i en gryta och krydda med lite salt och peppar.
Ha sedan i kålrot, lök, viltfond, lagerblad och kryddpeppar.
Blanda fiberhusk, senapspulver, salt och vitpeppar i en skål och ha sedan över köttet.
Tillsätt vatten, rödvin och grädde i grytan.
Koka upp lätt under omrörning.
Låt sedan kalopsen sjuda under lock i ca 1,5-2 timmar.
Servera med kokt blomkål och en smörklick