Kalops á la LCHF
Kalops á la LCHF
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 4-6

Ingredienser:
1 kg grytbitar av fransyska
1 stor eller 2 små kålrötter
2 gula lökar
3 msk viltfond
2 lagerblad
7 kryddpepparkorn
2 tsk fiberhusk
2 tsk senapspulver
1 liter vatten
3 msk rödvin
2-3 msk vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar

kokt blomkål som tillbehör
Gör så här:
Stek köttet i en gryta och krydda med lite salt och peppar.
Ha sedan i kålrot, lök, viltfond, lagerblad och kryddpeppar.
Blanda fiberhusk, senapspulver, salt och vitpeppar i en skål och ha sedan över köttet.
Tillsätt vatten, rödvin och grädde i grytan.
Koka upp lätt under omrörning.
Låt sedan kalopsen sjuda under lock i ca 1,5-2 timmar.

Servera med kokt blomkål och en smörklick
Pudding i ugn LCHF

lchf_pudding_ugn
Igår lagade jag makaronipudding här hemma och i samma veva svängde jag ihop en pudding utan pasta, en LCHF-variant med fler ägg, grädde och ost i bland annat. Dessutom fräste jag kryddig korv med lök och smaksatte med lite hetta av D´Elidas chilisås. Grymt gott blev och väldigt mättande. Receptet är för 2 portioner och jag har gräddat den i en ganska liten form (15*15) för att få lite höjd på den.

TIPS!
Variera fyllningen med te x. bacon, kassler, skinka etc.
Servera te x med en svampstuvning och en god sallad.

Det här behöver du : 
150 gram kryddig korv
½ gul lök

5 ägg
1 dl grädde
1 dl riven ost
½ tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven i mindre bitar och finhacka löken. Fräs tillsammans i het panna tills löken mjuknat och korven fått lite färg. Lägg i i mindre ugnsfast form. Vispa ihop ägg, grädde, chilisås och kryddor. Riv ner osten och slå över. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader.

lchf_pudding

LCHF hallonkräm
LCHF hallonkräm
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 1

Ingredienser:
3dl frysta hallon
2dl vatten
0,5-0,75tsk fiberhusk
1msk stevia strö
kanel
2 droppar sweet drops vanilla
Gör så här:
Blanda allt och värm i en kastrull tills bären gått sönder och det börjat sjuda/små koka.

Låt svalna i kylen 15-20min

Servera med kokos och ovispad grädde
Allergi/LCHF-bröd
Allergi/LCHF-bröd
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 3

Ingredienser:
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2dl pofiber
1dl fiberfin
1dl sojaprotein (t.ex. star nutrition eller helhetshälsa)
1 ½ dl vatten
2msk olja
Toppa med solrosfrön eller linfrön

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan de blöta. Låt jäsa under en bakduk i ca 15min. Forma sedan 3 frallor med blöta händer och grädda mitt i ugnen i 15 min (tills de blivit gyllenbruna)
LCHF kokosgröt
LCHF kokosgröt
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 1

Ingredienser:
1/2dl mjölk
2 ägg
2msk kokosmjöl
1/2tsk fiberhusk
3 droppar sweet drops vanilla
kanel & kardemumma
Gör så här:
Blanda allt i en kastrull och värm på medelvärme tills gröten blivit varm och fått bra konsistens.

Servera med sötströ/stevia strö och bär.
LCHF tacopaj
LCHF tacopaj
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 5-6

Ingredienser:
Deg
Blissmiz pajskal
2dl mjölk
3ägg
50g smält smör
150g riven ost

Fyllning
smör till stekning
300-400g köttfärs
40g tacokrydda (lchfklubbens)
1/2 förpackning cremé fraiche
1dl vispgrädde
2 tomater
1 rödlök
svartpeppar
ost

Gör så här:
Baka pajskalet enligt anvisning på förpackningen
Dela rödlöken på mitten. Finhacka ena halvan och skiva den andra.
Bryn köttfärs med tacokrydda och blanda sedan i cremé fraiche, hackad rödlök och vispgrädde
Fyll pajskalet med köttfärsblandningen.
Strö över skivad tomat, skivad rödlök och ost.
Grädda mitt i ugnen på 200°C i ca 30-40min
LCHF bärsmoothie
LCHF bärsmoothie
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 1

Ingredienser:
1dl turkisk yoghurt
1,5-2dl osötad mandelmjölk
1msk hallon
1msk blåbär
1msk protein pulver (jag använder vanilla wildberry från fitnessguru)
riven kokos
linfrön
2 isbitar
Gör så här:
Mixa allt och njut! passar perfekt som mellanmål eller lättare lunch.
Toppa med isbitar
LCHF plättar
LCHF plättar
Källa: Olivia Åborg (Livvie)
Portioner: 5-6

Ingredienser:
4ägg
2dl kokosmjölk
1/2dl vispgrädde
1/2dl turkisk youghurt
2,5dl mandelmjöl
1,5msk fiberhusk
1/2dl sukrin
1msk bakepro
1,5tsk bakpulver
2krm vaniljpulver
1krm salt
Gör så här:
Blanda alla blöta ingredienser och vispa med elvisp. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan samman allt och vispa lite till. Låt svälla i kylen i ca 15 minuter och stek sedan i smör.
Kanelbullar á LCHF

Jättegoda kanelbullar som totalt innehåller 6,4 gram kolhydrater. Rekommenderas att ätas minst 1 gång i månaden!

Fyllning:
50 gram supermjukt smör och kanel
1 uppvispad äggvita till pensling och ev lite hackade hasselnötter

Gör så här gör att tillaga kanelbullarna:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och sötning fluffigt. Vispa i ca 5 minuter.
  3. Håll i grädde och smör och blanda väl.
  4. Blanda sedan alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten låt smeten svälla i minst 5 min.
  5. Kavla sedan ut din deg mellan två oljade bakplåtspapper, och dra loss det överst pappret.
  6. Bred ut smöret och pudra rikligt med kanel över och rulla ihop den som en rulltårta.
  7. Skär sedan bitar och lägg i bullformar. Pensla och strö över nötterna.
  8. Grädda i 175 grader i ca 15 min.
Kyckling med jordnötsås á LCHF

En supersmarrig kyckling med jordnötssås! Blir ännu godare om du grillar kycklignen! Serveras med jasminris.

Ingredienser till marinaden
1 msk neutral olja
1 msk soja
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 lime, skal och saft

Ingredienser till sataysåsen
1 burk kokosmjölk
1 finhackad röd chili
1 dl jordnötssmör
1 lime, saft
1 tsk soja
1 msk sukrin gold
2 tsk fisksås

Gör så här för att tillaga receptet:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg sedan marinaden i en plastpåse och lägg i dina kycklingfiléer. Massera sedan in marinaden i kycklingen och låt stå i kylen i minst en timme.
Blanda sedan ihop ingredienserna för såsen i en kastrull och låt den sedan koka ihop.
Stek sedan kycklingen i marinaden. Stek ganska länge tills du är säker på att kycklingen är klar.
Häll sedan i såsen och låt den puttra i någon minut.
Hacka salladslöken som du toppar med innan servering. Servera med jasminris.