Källa: Helene
Portioner: 10 bitar
Ingredienser:
3 stora ägg (tar du mindre ägg kan du öka grädden till 1dl)
1dl stevia lättströ
1 dl pofiber och 0,5 dl bakepro /1.5 dl mandelmjöl
2msk kokosmjöl
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver
1msk kanel
0,75 dl grädde
75g smält smör
2 dl riven morot
Frosting:0
60g smält smör
100g cream cheese
0,5dl stevia lättströ
Strö kokos över
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175grader. Vispa ägg poröst och tillsätt sen sötningsmedel. Lägg sedan i alla ingredienser och rör om. Häll i smeten i en rund form (diameter 22cm) med avsättningsbar kant. Grädda i 18-20min i näst nedersta falsen, och låt sen svalna.
Ta alla ingredienserna till frostingen och vispa med elvisp tills den blir slät. Bred sedan över frosting på kakan och låt stå i kyl i ca 20min
Bevara kakan i kylen om den inte äts upp på en gång. Går bra att frysa :)