Här kommer tronarvingen till gårdagens tunnbrödsbak på muurikkan; Fläskfile-kebab-rullen ”all inclusive”. Tunn, skivad fläskfilé, paprika, lök, zucchini, champinjoner, sås, kryddor, hetta. Inga krusiduller! Inga extra pryttlar och skålar, såsflaskor eller sallader vid sidan om. Allt finns där! Enkelt, bekvämt, charmigt och vansinnigt gott!
Bara muurikkan och det mjuka tunnbrödet som måste till för att det ska bli komplett.
Självklart kan du göra detsamma i stekpannan inomhus, både brödet och köttet men det är den här ”vildmarks-feelingen” som jag vill åt här. Den vilda, levande, gnistrande, glödheta stämningen och smaken därtill! Prova, prova, prova!! Ni bara måste prova!
4-6 port
Det här behöver du :
ca 600 gram fläskfilé alt. ytterfilé
2 gula lök
1 röd paprika i strimlor
½ zucchini i mindre bitar
1 burk champinjoner
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk mushroom soya
2 msk mörk oxfond
2 msk sweet chilissås
1 tsk D´Elidas chilisås
½ liter vatten
1 stor burk creme fraiche (5 dl)
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär fläskfilén i tunna, tunna skivor. Det går allra bäst om den är något fryst så får det blir som ”skav”. Fräs på köttet tillsammans med hackad lök och finriven vitlök. (riv på zestjärn). Låt fläskfilén få lite färg, tillsätt sedan resten av ingredienserna utom creme fraiche. Låt puttra tills vätskan försvunnit. Rör ner creme fraichen, låt såsen tjockna något, smaka av med salt & peppar. Servera i mjukt tunnbröd, ihoprullad som en kebab.
Nästan så man vill krypa upp där och bara bli en liten paprika för en minut… Värmedyna AB!
Och så den härliga såsen som får kräma till sig innan allt fylls i det nybakade tunnbrödet…
Sådärja!
Blev inte många bilder på den färdiga rätten, varför får ni klura ut själva!
Prova även denna norrländska kebabrulle med renskav >>