Källa: Lina Petersen
Portioner: 1 limpa
Ingredienser:
5 ägg
1 dl grädde
60g smält smör
ca ½ dl sötning (jag använde stevia strö ifrån ICA)
½ dl pofiber
1 dl mandelmjöl
1 dl vetekli
1 dl dinkelmjöl fullkorn
3 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 hel påse Vörtmix (90g ifrån Santa Maria)
½-1 dl porter /mörk öl (kan uteslutas!)
Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt ölen, grädden och kryddmixen. Rör samman till en tjockare ?sås?.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål, inkl sötningen och tillsätt dessa i bunken med de vispade äggen.
Rör också ner ?såsen? med kryddor och smör. Blanda allt väl!
Smöra och ?bröa? en brödform (jag ?bröade? med pofiber), häll sedan ner smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Låt brödet svalna ordentligt innan du skär det i skivor.
Ät och njut!
OBS! Detta vörtbrödet är ej glutenfritt eftersom jag ville åt egenskaperna hos fullkornsmjölet-
Den mörka ölen går absolut att utesluta, för den som vill Jag räknade lite snabbt ihop kolhydratsinnehållet och beroende på hur många skivor man får ut utav sin limpa så hamnar kolhydratsmängden på 2-3g per skiva bröd.
Helt okej med andra ord! - Julen är räddad ;)