Saffransglass LCHF
Saffransglass LCHF
Källa: I ett annat liv
Portioner:

Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk sukrin melis
1 gr saffran (två påsar)


Gör så här:
Vispa grädden hårt för sig i en bunke.
Vispa ihop äggen, sockret/sukrinet och vanilj poröst i en annan bunke.
Vänd sedan ned grädden i äggblandningen med en slickepott.
Häll över påsarna med saffran och vänd ned i smeten.
Följ instruktionerna på glassmaskinen och ha ned smeten.
Njut!
Morgonstund

äggsmörgås_hönökaka

En stund i solen med en kopp the, äggsmörgås på hönökaka och svalor som flyger högt på klarblå himmel, det är ju inte så tokigt! :-P

Ni ska snart få se gårdagens middag ute på muurikkan, först har jag lite pyssel-projekt att ta tag i… Ska visa de också när det börjar bli klart! Ha en fin dag alla ni underbara…

Styrketräning och min fasta mm

Nu har det gått exakt tre månader sedan jag började styrketräna och det händer något! Ja inte på den fördömda vågen, men i min rygg! :)
Märker en stor skillnad i att jag inte blir så trött i ryggen, inser att om jag inte haft dessa tre  månader i ryggen ;) hade jag aldrig fixat att stå upp i 6, 5 timmar för en konsert…
Så nu när det skulle till att lösas ett nytt kort så blev det ett årskort. :D
Om inte så för min rygg måste jag fortsätta på inslagna banan.

Fastan kanske någon undrar, ja 24 timmars fastan funkar inget vidare, vet inte varför för det var inte svårt egentligen.
Däremot har jag nu ändrat lite i min mat, dvs jag nu provar att dra ner ännu mer på proteinerna försöka ligga runt max 20%  protein och öka fettet till att ligga runt 75-80% och så får mina små kolisar ta en plats av ca 1-5%.
Detta har legat som en tanke allt sedan jag fick en kommentar från en läsare om att dra ner på proteinet och då måste jag ju äta mer fett för att bli mätt.

Jag tänker nu äta bara fett varje morgon, dvs jag ska prova kaffe redan på morgonen med mkt fett i. Jag har ju bara druckit vatten tidigare.
Detta som ett sätt att öka fettintaget över dagen.
Jag tror kroppen vänjer sig vid ett sätt att äta att det nog inte skadar att göra en liten ändring, det var också en kommentar tidigare om det. Så nu gör vi en liten förändring på när maten/fettet intas. Dvs en kopp kaffe med massor av kokosfett/smör i på morgonen. Sedan blir det till lunch 3-4 ägg ( med ca 2 borttagna äggvitor) stekta i mycket smör eller en äggmjölk-kokosfett/smör och middagen en kött-fiskbit på max 250 gram och grönfoder med smör. Ska räkna i några dagar så jag ser att jag ändå får i mig vad jag bör.

Då kroppen, enligt de som kan, vänjer sig även vid träning så kommer även styrketräning from nu ändras lite. dvs nu blir det fler set, jag kommer “chocka”  kroppen i dag med 3 set istället för två! Kommer försöka ändra sättet dvs vikten, seten och repititonerna varje månad, så inte kroppen lägger sig på en nivå och får för sig att “där ska vi vara”. Skadar inte å ruska om den för att sedan gå ner lite, för att sedan gå upp lite igen osv. Ja det blir en taktik som ska prövas i alla fall. Det blir fortfarande tre gånger i veckan, känns som det passar bra.

Så det nya blir nu mindre protein och mer fett och  3 set.

Får säkert anledning att återkomma med hur detta funkar och om det  till äventyrs kan hända något på den däringa vågen, eller på byxorna…

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Äggakaka med bacon
Äggakaka med bacon
Källa: 1sam
Portioner: 2

Ingredienser:
4 ägg
1 dl vispgrädde
½ dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
salt (smaksak, jag tog ca 2 krm)
Gör så här:
Vispa ägg och grädde
Blanda ihop mandelmjöl och fiberhusk, blanda i äggsmeten
Salta

Häll i smörad stekpanna. Stek på svag värme (3-4) ca 8 min, glid över på tallrik och vänd därefter tillbaka i stekjärnet. Låt stå några minuter.

Servera med bacon, knaperstekt i micro samt lingon, rårörda med en aning sötrix flor.
Fyllda lasagnekuddar med kyckling, spenat & hasselnötter


Igår lagade Joline & jag mat tillsammans, det är ju bara hon o jag hemma nu i veckan då Nicke kör flyttresa om kommer hem tors/fredag nånting, men sen har han semester! :-P

Vi snickrade ihop en riktigt god… Ja vad ska man kalla de? Fyllda lasagnekuddar, ungefär som canneloni fast inte rullar utan trekantiga kuddar. Vi gjorde fyllningen på zucchini och spenat som fick fräsa ihop med lök, vitlök och finhackade hasselnötter, vi avslutade med salt och peppar och rörde ner en burk creme fraiche. Detta rörde vi ihop med en urbenad, grillad kyckling och packade in i färsk lasagne. In i ugnen och gratinera med ostsås över. Dundergott!! Som Joline sa… ;-)

Det här behöver du : 
1 grillad kyckling
2 frp. färsk lasagne, helst Felix lång lasagne
½ zucchini
1 liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
ca 150 gram färsk spenat
1 dl finhackade hasselnötter
Salt & peppar
1 burk creme fraiche

GÖR SÅHÄR : 
Bena ur köttet på kycklingen.
Lägg lasagnen i en skål med kallt vatten under tiden du gör fyllningen så går den lätt att vika utan att spricka sen.

Börja med bechamelsåsen som får stå och puttra under tiden.

Hacka zucchini, spenat och pressa ner vitlök i het stekpanna med lite olja. Rör ner hasselnötterna och låt alla smaker få fräsa ihop ca 3 min. Salta och peppra. Rör ner en burk creme fraiche.

Vänd ner kycklingköttet och rör ihop.

Rulla ut lasagnen på en skär bräda. Lägg på fyllning och vik över ett hörn så det blir en trakant, gör sedan tre vik till, skär av och lägg i smord, ugnsfast form. Och så fortsätter du så till du gjort alla sex. Snåla inte med fyllningen, den räcker utmärkt till 6 stycken ”kuddar”. Skulle du få fyllning över kan du klicka ut den i formen vid sidan om.

Häll ostsåsen över formen, lägg i några körsbärstomater och gratinera i 200 grader tills den fått fin färg, ca 20-25 min. Strössla över skivad salladslök och färsk timjan före servering.

1 sats bechamelsås :
50 gram smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
100 gram riven lagrad ost
½ krm malen muskotnöt (riv på zestjärnet)
2 äggulor (kan uteslutas)
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från plattan och gör en bottenredning; Vispa ner vetemjölet till en slät smet. Slå på lite av mjölken och fortsätt vispa. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt mjölk lite i sänder vartefter såsen tjocknar. Låt småkoka under omrörning ca 10-15 min, ju längre desto godare blir den. Smula ner eller riv ner osten på slutet och sänk värmen. Låt osten smälta in. Riv över lite muskotnöt, och salt & vitpeppar. Rör ner äggulorna sist av allt. Smaka av.


Det färdiga resultatet! Men vi tar de från början :

Här får zucchini, spenat och lök fräsa ihop…


Tillsammans med hasselnötterna blir det en härlig doft och lite extra ”crunch”. Använd vilka nötter du vill, pinjenötter eller valnötter. Är du allergisk; uteslut dom helt eller använd solroskärnor te x.


Vänd ner kycklingen i röran.


Rulla ut lasagnen och lägg på fyllningen. Vik trekanter. (4 vik totalt/kudde)


här är alla sex kuddar färdiga.


Bred över ostsåsen, lägg på en näven körsbärstomater och några varv med pepparkvarnen. Gratinera ca 20-25 min i 200 grader.


Färdig att serveras. Lite skivad salladslök och färsk timjan ger extra piff o färg!


Smaklig kudde! :-P

Bruce Springsteens bästa konsert ever?

Jag vet ju nu att konserten i lördags slog alla tidigare rekord i SVERIGE! Vi fick bevista Sveriges största konsert!
Vi var 66.561 som sjöng allsång… Allsång på skansen kan slänga sig i väggen för när över 66 tusen människor sjunger The River så  finns det ingen päls på någons kropp som inte lyfter sig…
Lyssna själva här:

När man idag sedan får läsa på Backstreet.com (den sajt på nätet som har bäst koll på Bruce Springsteen) att denna lördagskonsert kommer gå till historien och som de skriver i slutet på sin artikel om lördagskonserten:
… it really was the end to a show which not only can be described as the best of this tour by a good distance, the best of the decade (yes, St. Louis 2008 has served us well so far), and possibly, just possibly, the best one ever. I’m sure such a statement is up for grabs, but there’s no doubt this is a strong contender.

Det får en att förstå att det man var med om i lördags var något helt väldigt speciellt…

Ville bara dela med mig av en upplevelse som ännu inte lämnat mig… tror aldrig den gör det…
Mitt eget lilla foto från i lördags

 

LCHF recept för Pizzaomelett


Har du 10 minuter över och sugen på en pizza – men vill inte äta all den där degen? Spana då in vårat snabba recept på Pizzaomelett!

LCHF Pizzaomelett
Från: Charlotte Helgesson på www.motbattreliv.se
Portioner: 2 st
Tid: 10 min

Ingredienser
2-3 ölkorvar (valde chili- och ostsmak)
6 st champinjoner
1 bunt grönsparris
5 ägg
2 dl vispgrädde
250g mozzarella
Salt
Pizzakrydda
Kokosolja för att steka i

Så här gör man:
1. Sker ner ölkorven i mindre bitar och hackar ner champinjonerna och sparrisen.
2. Ner med en klick kokosolja i en stekpanna och stek korven, sparrisen och champinjonerna, så att de får lite färg.
3. Vispa ägg och grädde. Tillsätt salt och pizzakrydda efter smak.
4. Häll ner smeten över det andra i stekpannan.
5. Får kanske skruva ner värmen något.
6. När omeletten börjar bli lite fast, så skär mozzarella och lägg ovan på omeletten. Låt den för smälta något innan den serveras. Klart!

Servera med grönsallad eller en vitkålssallad.

Fransk äppelkaka

Fransk äppelkaka – recept på en riktig god Fransk äppelkaka! Ingredienser Pajdeg 1 rulle färdig pajdeg (finns i frysdisken) eller 4 dl vetemjöl 3 msk socker 1/2 tsk vaniljsocker 1 knivsudd bakpulver 100 g smör, kallt 1 ägg 2 msk vatten Pajfyllning 1 kg syrliga äpplen 2 dl socker 1 citron, saften av 1 msk … Continue reading Fransk äppelkaka

Inlägget Fransk äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Avokado- & chokladmousse
Avokado- & chokladmousse
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 2

Ingredienser:
1 mogen avokado
ca 1½ msk kakao
4 msk vispgrädde
ca 2- 3 msk stevia strö eller motsvarande
2/3 krm vaniljpulver


Gör så här:
Mosa en avokado med gaffel. Häll på kakao, vispgrädde, sötning (jag använder stevia strö, men det går lika bra med socker eller motsvarande) och vaniljpulver. Vispa någon minut med elvisp tills konsistensen blir som mousse. Lägg upp i små skålar eller glas. Toppa gärna med hackad eller riven choklad.
Dagens lunch :


När det enklaste är det godaste… Det får räcka så! ;-)

Koka färska majskolvar :
Lägg ner majskolvarna i saltat, kokande vatten.
Låt koka 6-8 min, inte mer då blir majskornen hårda istället.
Man ser på färgen när majskolvarna dom börjar bli klara, då blir dom mörkt gula.

Servera med en klick smör… Ja, det är allt! 

Bland det absolut godaste som finns. Glöm inte tandpetare och tandtråd efteråt! :-P


Enklaste sättet att ”skala” en majskolv är att skära av ändarna först och sen skala…


Mycket lättare så, och du får med alla små trådar lättare!


I kokande gryta…


Här är dom färdiga, helt gyllengula och mörkare i färgen. Man behöver inte krångla till de så mycket med majskolvar, en klick smör räcker… Och tandpetare till efterrätt! :-P

Förresten, av majs kan man göra mycket gott, kolla här : 

  
Fr.vä; Majssoppa, grillade majskolvar, varm majssallad. Klicka på bilder för recept.