LCHF recept för Ädelostfyllda kycklingfileér med kokt broccoli

En enkel och god kycklingrätt! Serveras med broccoli.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina filéerna om de är frysta och skär ett djupt snitt i dom.
3. Pensla dem soja och fördela ädelosten i skårorna. Salta och peppra både med svart peppar och krossad rosépeppar.
4. Lägg dem o ugnfast form och häll grädden runt om. Grädda i ugn till en innertemperatur till 72 grader.
5. Dela broccolin i buketter, koka dem och skölj sedan i kallt vatten. Lägg i en skål och häll olja och vinäger på. Strö över lote salt och peppar.

Sista dagen – Paketpris på båda böckerna

Sista dagen för möjligheten att köpa Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
för endast 289 kr (ord pris 324 kr).
Nu finns det också lite recensioner att läsa om bakböckerna på de olika internetbokhandlarna för de som är intresserade av att läsa vad andra tycker.

bokus_paketpris_baka_med_lchf_314x230

Mina böcker hos Anna Skipper!

Anna-skipper(0)(0)Ni som följt min blogg sedan drygt ett år vet att Anna Skipper
säljer min bakbok i sin webshop och hon gjorde också en
fin intervju om mig på sin blogg vid den tiden bakboken kom ut.

Nu säljer hon också min nya bok Baka matbröd med LCHF i shopen!
Jag måste ju erkänna att det är oerhört roligt att Anna Skipper finner mina böcker så värdefulla att de har tagits in och säljs i hennes egen skippersmart.se webshop!

Notera också att Anna har börjat sälja sitt eget märke av kokosnötsmjöl (endast 4 gram kolhydrater :) ) och lite annat användbart i sin shop.

 

Bloggar etiketter: ,

Dagens frukost hos fam. Andersson

IMAG1102IMAG1103Dagens frukost blev ett av mina (många) favoritbröd ur Baka matbröd med LCHF dvs Kransbrödet, men här gjorde jag helt sonika bara bullar av det, ibland är jag ju lite lat… och tyckte inte formen var det viktigaste på brödet…

Givetvis går ju alla bröd att baka ut till vilken form man önskar, det enda kan vara att man behöver öka ex kokosmjölet lite för att kunna hantera det bättre.
Att sedan lägga på den hemlagade leverpastejen med lite gott krispigt på, gör inte brödet sämre ;)

Har ni hunnit att prova lite bröd och funnit några favoriter?

 

Bloggar etiketter: , , ,

Utlottning av brödboken – påminnelse

Baka matbröd med LCHFNu kommer det en liten påminnelse för de som vill och önskar vara med i denna lilla utlottning.
Denna utlottning är för alla de som göre sig besvär att skriva en kort recension av Baka matbröd med LCHF,
Bokus, Bokia och/eller Adlibris och mailar in den till mig och berättar vart de lagt den. Ju fler ställen ju fler lotter får man.

Detta är för att jag så gärna önskar mig recensioner av boken och alla de som nu gör sig omaket att göra detta ska ha denna chans till en ytterligare brödbok eller om man så hellre vill bakboken Baka med LCHF, man får välja själv vilken bok man önskar sig.

Jag drar lott bland lotterna onsdagen den 13/3.

Lycka till och ett varmt tack till er alla som vill delta!

 

Sockret har tagit kryddornas plats

chokladcupcake hallontoppingskriver Svd.
”Kryddor var länge en statussymbol och innan sockret gjorde entré bland adel och kungar på 1600-talet så definierades god smak av bakverkens kryddighet. Ju mer kardemumma, peppar och nejlika man använde desto högre status fick man”

Martin Ingvar har fått uttala sig också:
”–Att äta salt- och sockerfritt under en tid gör att smaksinnet återfår sin känslighet och att man får samma smakupplevelse av mindre mängder. Sedan kan vi låta olika smaker styra oss till riktig mat som är bra och nyttig för oss.”

Det är ju detta som många LCHF´are känner igen, att man plötsligt får smaksinnet tillbaka. Sedan att man drar in saltet i detta kanske är trist, för enligt andra så äter vi kanske för lite salt…

När det kommer till lchf-bakning så är det så att allt detta sötas minimalt ( i alla fall mina) och det gör att riktiga sockergrisar och sötnosar har svårt att ta smaken på lchf-bakverken, de smakar ju vad de ska smaka och inte bara sött. ;)

Så söta lagom även om det är ”tillåtna” sötningsmedel, vi måste inte ha allt så sött!

 

Sluttampen!

Nu sjunger det på sista versen (sista veckan) för att kunna köpa båda mina böcker
Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF till specialpris!
289 kr (ordpris 324 kr) fram till 5/3.

bokus_paketpris_baka_med_lchf_314x230Priset justeras i kassan när båda böckerna läggs till.

Fruktos får det ingå i en LCHF kost?

puh13Det beror nog på vilken sorts person man är och hur känslig man är. Är man sockerberoende och insulinresistent är det nog så att fruktosen får ryka. Var hittar man fruktosen? Den största källan är i vanligt vitt socker sk Sackaros, sackaros består av lika delar fruktos och glukos. Honung är ca 40% fruktos, ju mer fruktos ju mer flytande är honungen.

Frukt består inte bara fruktos vilket man kunde tro, den består av lika delar fruktos och glukos. Äpple, päron och druvor är de med mest fruktos innehåll. Torkad frukt ännu mer, det blir nästan koncentrerad fruktos/socker. Frukt har länge ansetts som nyttigt, men blir numera mer och mer ifrågasatt. Fruktosen har en tendens enligt en ny undersökning att öka aptiten, och ökar ofta sötsuget.

Är man frisk och smal så är det ingen fara att äta någon frukt då och då. Problemet uppstår då man redan har blivit överviktig och gärna vill ner i vikt. Insulinresistenta eller de som har ett sockerberoende att kämpa med bör kanske också hålla sig från frukt Fruktos – ett socker som beter sig som fett.

Uttalanden som ”att frukt innehåller lika mycket socker som läsk” är sant, fast det är lättare att dricka 50 cl läsk än 500 g frukt. Sedan innehåller ju också frukt vattenlösliga fibrer och lite vitaminer och mineraler, vilket läsk inte gör.

Jämför gärna kolhydratshalten i en Coca-cola och Brämhultsfärskpressad apelsinjuice, väldigt förvånad blir man allt ändå, eller hur?

 

 

Bloggar etiketter:

Truckers breakfast

truckers_breakfast
Va säger ni? Visst funkar de när man döper vissa maträtter till nåt coolt? Som tex. ”Cowboysoppa” som barnen ääääälskar, typ bara för att den heter COWBOY… Eller ”Bamse-köttbullar”!

Raggarballe med svängdörrar däremot får gästerna att gå hem innan maten serverats, för att inte tala om ”Häst-tårta”??

Jag brukar hitta på lite allt möjligt precis före jag ställer fram maten på bordet, å det brukar gå hem hos barnen! :-P

Likadant gör jag med min kära make. Jag lagar frukost o lunchlådor och döper dom till coola maträtter så köper han dom rakt av! Hehe… :-P

Här har vi en Truckers-breakfast! För det är precis vad det är också, hade det varit lunch hade det varit pytt i panna med dubbla ägg, men nu vill Nicke inte ha så mycket kolhydrater till varken frukost eller lunch så jag öser på med allt som finns i kylen för att sen döpa de till ”truckers-breakfast”!

Fiffigt va?? Å han älskar det.

Till EN hungrig truckers eller 3 medelmåttiga lunchlådor : 
200 gram stekfläsk
2 tomater
3 chorizo
3 dl gröna ärtor/majs/broccoli etc…
3 ägg
Tony´s krydda…

GÖR SÅHÄR : 
Börja steka fläsket först av allt, lägg i klyftade tomater så de får fin yta och ger av sig mycket smak. Tillsätt chorizo i slantar, och strax före servering knäck 3 ägg lite här och där och strö över gröna ärtor. På med lock nån minut, krydda. Sen är det klart!

monster_truck_meal
Stekfläsk och tomater måste få rejält med stekyta, färg och knaprighet då blir det som godast.

pan_fried_breakfast_truckers
Chorizo, ägg och gröna ärtor senare…

The post Truckers breakfast appeared first on Kryddburken.se.

Kokosmjöl och trenden att baka med det fortsätter!

500403 kokosmjolNu hänger också Kung Markatta på den nya hypen och trenden att sälja kokosmjöl.
I går när vi handlade på ICA så stod en demonstratis och gräddade kokosmjölsvåfflor för glatta livet och bjöd ut smakbitar till höger och vänster!
Travar med kokosnötsmjöl i småpåsar (200g) och också kokosmjölk stod brevid.

Kungmarkattas kokosmjöl innehåller 17,8 gram kolhydrater och har en tydlig kokossmak, allt enligt deras egen reklam. ”Färska ekologiska kokosnötter kallpressas först på olja, vartefter de varsamt torkas och mals till ett fint mjöl, vilket gör att de naturliga näringsämnena bevaras. Mjölet är mycket rikt på fiber och har en tydlig kokossmak.”
Detta tillverkningssätt gör att detta mjöl har en tydlig kokossmak och jag rekommenderar det nog inte som ett basmjöl då kommer troligtvis allt smaka kokos.

Våfflorna som vi provsmakade smakade tydligt kokos och om jag jämför med risentas mjöl som jag skrivit om tidigare så verkar Kung Markattas smaka mkt mer kokos.

Men det allra roligaste är ju att det var jag som startade hypen och trenden att baka med kokosmjöl som basmjöl!!
Det tristaste är väl att inte alla vet det…

För alla bloggläsare som läst här från dag ett eller läst inledningen i Baka med LCHF, där jag berättar om hur jag uppfann kokosmjölets bakegenskaper, vet det.
Vid den tiden för över 2 år sedan då fanns knappt kokosmjöl att få tag på och absolut inte i vanlig affär eller ens hälsokost, det var några få internet butiker som då saluförde kokosnötsmjöl.

Jag köpte det av ”misstag” i tron att det var malda flingor, men som ju visade sig ha helt andra bakegenskaper än malda flingor och det är ju för att detta mjöl inte är det.
När jag då sökte nätet på recept fanns knappt något, jag fann också några få amerikanska recept som fick bli basen i mitt experimenterande som sedan blev en bakbok Baka med LCHF.
När jag senare började bjuda på mina framtagna recept så började hypen! Alla började sedan att baka med kokosmjölet och nu ser man mer eller mindre att alla lågkolhydratsbakare använda mjölet.

Inte undra på att det spred sig som en löpeld genom Sverige och andra tillverkare har ju givetvis varit snabba att hänga på. Alla vill ju ha sin del av kakan!

Men det mjöl jag fortfarande finner bäst är AmanPranas ekologiska och rättvisemärkta kokosmjöl! Aman pranas tillverkning.

 

 

 

Bloggar etiketter: ,