En rätt med massa goda smaker. Den lilla honungmängden skadar ingen men går naturligtvis också att utesluta om man inte uppskattar den söta smaken!
LCHF Grillad lax med saffrans- och spenatsås
Portioner: 4 st
Tid: 30 min
Ingredienser
600 g laxfilé
3 msk rumsvarmt smör
1 riven skal av citron
1 msk fransk senap
1 msk honung
salt & peppar
250 g färsk bladspenat
1 schalottenlök
1/2 pkt saffran
3 dl crème fraiche
gröna salladsblad
Gör så här
Tänd grillen eller ta fram en grillpanna.
Blanda smör, citronskal, senap, honung, lite salt och peppar.
Grovhacka spenaten. Skala och hacka löken.
Fräs spenat och lök i smör i en gryta. Rör ner saffran och crème fraiche. Smaka av med salt. Låt puttra i ett par minuter.
Skär laxen i 4 st portionsbitar och grilla dem 3-5 min på varje sida.
Pensla smörblandningen på laxskivorna. Servera med gröna salladsblad och spenat- och saffransröra.