Råstekt potatis med öländska örter

råstekt_potatis_recept
Brukar du råsteka potatis? Jag tycker det är ett smidigt och gott tillbehör till en fin grillad köttbit t ex. Att krydda rejält med torkade örter och flingsalt sätter extra smak och potatisen kommer till sin rätt, glöm bara inte en gnutta råsocker också! Allt för den goda smaken! :-P

Här hemma har jag inte riktigt bestämt kvällens valborgsmiddag ännu men det lutar åt en grillad köttbit och någon rolig potatis, men vad?! Får surfa runt bland mina favoriter och kika lite, hoppas ni alla får en fin kväll. Nån majbrasa här på Öland ser det inte ut att bli då ”Herr Stormare” verkligen är på besök och då brukar dom inte få tända men vi får väl se!

Just de!! – Vad ska ni äta ikväll?? ;-)  

Det här behöver du :
1 kg potatis, gärna en fast sort (ex. Asterix, Amandine)
Rapsolja
1 msk torkade örter (öländsk örtblandning)
Flingsalt
1 tsk råsocker

GÖR SÅHÄR :
Tvätta och borsta potatisen noga. Behåll skalet på. Skär i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en rymlig stek eller traktörpanna med lock. Tillsätt rejält med rapsolja (så det täcker botten, men inte mer) och lägg ner potatisen, den ska få en lite lätt friterad yta. Strö över torkade örter, flingsalt och en gnutta råsocker. Tillaga på hög värme utan lock tills potatisen får fin färg, sänk sedan till låg värme och lägg på locket. Låt steka ca 20-25 min med lock, vänd runt nån gång ibland.

potatisrätter_råstekt
Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Torka potatisen om den är blöt, den ska vara torr när det åker ner i pannan.

råstekt_potatis_råsteka_tips_recept
Kryddblandning med öländska örter är otroligt gott till råstekt potatis.

råstekt_potatis_recept
En timme totalt tar det för 1 kg, men eftersom den nästan sköter sig helt själv i pannan och inget skvätt eller stänk tack vare lock så kan du tillaga ett riktigt gott kött vid sidan om i lugn och ro! :-P

LCHF recept för Ostfylld grillad lövbiff

Fantastiskt goda små paket där osten smälter fint! Grillade grönsaker är gott men passa dem ordentligt eftersom det går fort på grillen!

LCHF Ostfylld grillad lövbiff
Portioner: 4 st
Tid: 30-40 min

Ingredienser
600g lövbiff
valfritt antal skivor hårdost
150g fetaost
1/2 dl créme fraiche
1 tsk örtkrydda
salt och peppar
tandpetare
1 stor zucchini
2 röda paprikor
1 aubergine

Gör så här
Tänd grillen eller ta fram en grillpanna. Lägg sedan upp lövbiffarna på en bricka och skiva up osten och lägg ett par skivor på varje köttbit.

Mosa fetaosten och blanda med créme fraiche. Smaksätt med örtkrydda, salt och peppar.

Fördela blandningen på ena halvan av köttbiten, vik dubbelt och fäst ihop med tandpetaren.

Skär grönsakerna i skivor och grilla allt.