Den nya månadstidningen om LCHF som from den 24/4 säljs på marknaden,
går också att prenumerera på följ länken MAT & HÄLSA och fyll i dina uppgifter.
Nu får man 4 nummer för 98 kr, PASSA PÅ!
Den nya månadstidningen om LCHF som from den 24/4 säljs på marknaden,
går också att prenumerera på följ länken MAT & HÄLSA och fyll i dina uppgifter.
Nu får man 4 nummer för 98 kr, PASSA PÅ!
Detta blir en serie om 7 videos denna är den första.
jag kommer efterhand de kommer ut lägga inlägg om de andra att man sedan kan se dem i följd.
De är på engelska och i denna medverkar Robert Lustig.
och det är tidningen MAT & HÄLSA
man skriver på facebook
“SJU DAGAR kvar! Premiärnumret av Mat & Hälsa kommer ut den 24 april. Så håll utkik! Sveriges enda tidning om mat och hälsa finns snart i en butik nära dig!
Mat & Hälsa är en mattidning och en hälsotidning i ett. Vi skriver om den hälsosamma lågkolhydratkosten (LCHF), kryddat med initierade hälsoreportage och inspirerande matrecept. Vår hjärtefråga är den sunda balanserade livsstilen.
Några av våra medarbetare är Åse Falkman Fredrikson, kostrådgivare och fembarnsmamma med bloggen 56kilo.se, Anna Hallén, författare och kostrådgivare, samt Jonas Bergqvist, personlig tränare som nyligen kommit ut med boken LCHF & träning – Bättre resultat med lågkolhydratkost.
Mat & Hälsa vänder sig till dig som är genuint intresserad av mat och av hälsa och vill veta mer om sambandet mellan de två. För hälsan börjar med maten!”
och det är tidningen MAT & HÄLSA
man skriver på facebook
“SJU DAGAR kvar! Premiärnumret av Mat & Hälsa kommer ut den 24 april. Så håll utkik! Sveriges enda tidning om mat och hälsa finns snart i en butik nära dig!
Mat & Hälsa är en mattidning och en hälsotidning i ett. Vi skriver om den hälsosamma lågkolhydratkosten (LCHF), kryddat med initierade hälsoreportage och inspirerande matrecept. Vår hjärtefråga är den sunda balanserade livsstilen.
Några av våra medarbetare är Åse Falkman Fredrikson, kostrådgivare och fembarnsmamma med bloggen 56kilo.se, Anna Hallén, författare och kostrådgivare, samt Jonas Bergqvist, personlig tränare som nyligen kommit ut med boken LCHF & träning – Bättre resultat med lågkolhydratkost.
Mat & Hälsa vänder sig till dig som är genuint intresserad av mat och av hälsa och vill veta mer om sambandet mellan de två. För hälsan börjar med maten!”
Birgitta har samlat 85 härliga recept för Buffén i Påsk! Bilden är lånad från Birgitta Höglunds fina sida, fin rosenkvarts bland pyntet!
Lycka till med att välja mellan rätterna…
Har precis fått hem Anna Halléns nya bok LCHF för familjen och vilken fin och superviktig bok!
Många härliga recept och Birgitta Höglunds recept är ju alltid lika bra och välgjorda.
Birgitta är ju också aktuell med en kokbok, LCHF för seniorer.
Härligt att man här vågar ta ut svängarna lite med mer grönt så som morot och också lite frukt så som äpple.
Jag tycker absolut att när man är ung, smal och frisk kan man äta en mer liberal LCHF. Att Anna också verkar vara av den åsikten är kul.
Ursrungs LCHF kom ju till för överviktiga och sjuka människor, oftast med diabetes. Alla behöver äta en så strikt LCHF.
Det räcker att utesluta de allra värsta kolhydraterna och där är jag och Anna överrens igen, allt spannmål/gluten bör bort ur allas kost.
Härligt att få läsa om gluten och vad det kan ställa till med och jag hoppas fler och fler förstår denna “sjukdomsalstrare” och väljer bort det ur kosten. LCHF är ju naturligt fri från gluten!
Sedan nämns andra mkt viktiga saker och det är omega 3 och 6, bra att det pratas mkt om detta, viktigt för vår hälsa det också.
Detta är en bok jag rekommenderar starkt till alla barnfamiljer, skolor och dagis! Särskilt till alla de som lagar mat på våra instutioner till de mest värdefulla i våra liv, våra barn.
Vi har också provat att laga något gott recept ur boken och valet föll på Annas Kyckling i ugn. Det hade lika gärna kunnat bli vad som helst, för det finns mycket gott i boken, men då vi hade tinad kyckling framme blev det detta.
Kyckling filé
bacon
champinjoner
Creme fraiche
chilipulver och paprikapulver
Jag delade kycklingen i något mindre bitar och la i en ugnsfast form ( receptet är att lägga ut hela kycklingen).
Fräs upp bacon och champinjonerna och slå på creme fraiche och krydda.
Häll såsen över kycklingen och strö 2 dl riven ost över, gratinera i ugnen i ca 20-25 min i ca 200 grader.
Supergott med en kall krispig sallad till!
Karin Eldh som är sajtvärd på Diabetes ifokus har köpt min bok och gjort en superfin och framförallt jätteklok recension av bakboken Baka med LCHF.
Jag vill dela denna med er, den är så tänkvärd och säger precis mitt i prick ( stycke 6) vilka boken är riktad till! Tänk om alla kunde förstå detta!?
Gå gärna in på forumet och kika runt lite!
“Vi med Diabetes typ2 är många, man räknar med att det finns nästan 400 000 st i Sverige och dessutom ett antal som går med diabetes utan att veta om det. En diabetes typ2 upptäcks oftast i något annat sammanhang, t ex en vanlig hälsokontroll eller att man kommer in akut med en annan sjukdom. Då kan man ha gått med sjukdomen i flera år. Även om det blir allt fler i yngre år som får diabetes, är det en sjukdom som oftast drabbar de lite äldre och därför också, felaktigt eller ej, kallas för åldersdiabetes.
Det här betyder att många diabetiker återfinns på sjukhem, långtidsvården eller på annat sätt är beroende av någon för att få lite trevligare tillvaro. Det här betyder också att många inte längre tänker på bantning när det gäller kosten, men det är fortfarande oerhört viktigt att ha rätt kost och undvika allt som har med socker att göra.
Det här betyder också att den sociala delen i livet ofta har varit en kopp kaffe och en kaka, eller flera. Fredagsmys har inte varit chips och öl, utan något extra gott till kaffet. Och på jobbet ofta kanelbullar, kärleksmums eller som nu, semlor. Att sno ihop en sockerkaka till de tillfällen någon kommer på oväntat besök. Det var en gång det fanns något som hette konditori
Med detta vill jag slå ett slag för den bok jag nu har framför mig, Baka med LCHF av Mariann Andersson. Med underrubriken Klassiska bakverk till fika & fest utan socker och gluten. Jag tycker att den här boken ska finnas på vartenda vårdhem, hemma hos varenda en som har diabetes 2 eller har en närstående med diabetes typ 2 och på varenda café på stan. Det är tillräckligt svårt att få en sjukdomsdiagnos om en kronisk sjukdom rent psykiskt och därmed tro att nu är det slut med det goda livet.
Den här boken är inte en LCHF-bantningsbok, den här boken är ett hjälpmedel för att kunna ha kvar sitt sociala liv, att kunna bjuda på något gott till fredagsfikat på jobbet, att baka något och ha med när man besöker gamla mamma på hemmet. Många pratar om sockersug som inte ska uppmuntras eftersom det är en beroendesjukdom, vilket är helt korrekt, men den här boken vänder sig inte till dem. Den här boken är inte till för dem som inte kan ha en skål med lösgodis hemma utan att äta upp hela skålen. Jag är lycklig att jag inte är sockerberoende och lider verkligen med dem som är det.
Det finns INGEN som måste äta socker, men det finns tyvärr alltför många tillfällen där endast sockerbelamrade saker erbjuds. Pausen, någon bakar till kören, efter sammankomsten bjuds på kaffe och kaka….
Tänk om, jag säger bara tänk om…. alla kunde baka ur denna bok och ha med sig att bjuda på. Tänk om vi diabetiker kunde gå in på ett café och också köpa en brownie eller en cupcake utan att den innehåller fruktos som man av någon anledning tycker ska passa. Att baka Mazariner och ha med till farfar. Tänk om man på långvården kunde baka ur denna bok istället för att ha något till kaffestunden som höjer blodsockret till sina gäster.
Den här boken är suverän och inte bara för diabetiker, alla mår så mycket bättre utan socker i alla dess former, dvs inte bara det vita sockret, utan även stärkelse som t ex vetemjöl som också är bannlyst i boken.”
Vilken superfin LCHF-kokbok, med massor av gott i!
Här blir det svårt att välja vad som ska lagas,beslutsångest för var man börjar helt enkelt. Vi valde nu då att göra kycklingburgare, supergott!
Måste bara få berätta vad en vännina sa som kom och hälsa på mig över dagen och såg kokboken ligga på köksbordet:
Vilken fin kokbok, detta är den finaste jag har sett inom LCHF! Hon bläddrade och njöt vartenda blad!
Här kommer nu receptet på Kycklingburgare á la Klara Desser!
550 kycklingfilé i små bitar
1 äggula
1 charlottenlök hackad
1 klyfta vitlök finhckad
1 tsk mald korianader
salt och peppar
Gör så här:
Fräs upp löken i smör, låt den bli glansig bara och krydda med koriandern. Lägg kyclingen i matberedare och äggulan och lökfräset och salta och peppra. Låt den köras i matberedaren tills du har en jämn smet. Stek burharna på medelvärme i ca 5 min på var sida.
Servera på salladsbädd och tzatsiki till.