Idag köpte vi årets absolut första pinglass – tjo vilket vårtecken!!
Har sett att GB kommit med en hel del vårnyheter så det fick bli en Magnum.
Sedan länge har den vita varit favoriten men nu testade jag Marc de champagne! Goooood…. Men ganska mastig, tycker själva glassen va riktigt god men kanske lite för mycket med dubbla lager choklad, både mörk och silver men lite festlig ändå då Magnum firar 25år!
Glassen finns endast i begränsad upplaga så skynda å smaka innan de tar slut! Kanske redan provat??
Hej svejs, nu är jag online vid datorn igen efter helgen och en del datatrubbel! Har massor på gång att visa er och jag börjar med lite bilder från fredagens halloween/tjejfest som Joline hade för tjejerna i sin klass.
Jag tror jag uppskattade partyt lika mycket trots att jag inte ”festade loss” med tjejerna, men allt runtomkring med förberedelser, pynt och fix är ju bara sååå kul!
Jag bakade pizza och gjorde en glass och marängtårta med blod och spindlar. En mycket enkel kreation men väldigt uppskattad och supergod, Jag norpade en bit dan efter då det fanns lite kvar…
Två marängbottnar, glass däremellan och glass uppepå. Därtill en körsbärssås med hela körsbär och så några plastspindlar. Går att förbereda långt innan om man vill för den håller sig fin i frysen.
Nu följer några bilder från kvällen och allt runtomkring…
Girlanger upphängda och godisbordet dukat…
Spindelnät överallt… Fortfarande….
Spindeltårtan…
En mycket nöjd halloween-värdinna!
Jag har läst en hel del om den här mjukglassen som ska vispas, både bra och dåliga omdömen så jag var tvungen att testa. Jag hittade dom på ICA i förra veckan och köpte en vanilj och en jordgubb. (Finns choklad också) Vi har hittills bara provat vanilj. Proceduren är ganska enkel; Häll upp i en skål, vispa med elvisp. Ställ i frysen (3 tim), ta ut och vispa den slät med elvisp igen!
Fyll en spritspåse eller skopa upp den med sked. Jag gillar spritspåsar så jag körde den varianten, man får dock vara ruskigt snabb för den smälter fort, speciellt om den ska kramas genom en spritspåse. (Och speciellt om man ska hinna fota innan den rinner iväg)
Vi garnerade med lite strössel och kulor. Konsistensen är väldigt len och fin precis som mjukglass mitt i sommaren ska vara, bara man vispar noga sista gången.
Smaken är väldigt GRÄDDIG… Extremt gräddig. Är man som jag som föredrar hård och lite isig mjukglass så är detta raka motsatsen. Sen saknade jag vaniljsmaken men överlag en helt okej glass. Inte helt ”diss” blir det, det är trots allt praktiskt med tetra som kan stå i kylen tills man ska använda den, och den smakade inte dåligt. Övriga i familjen tyckte den var supergod! Nästa helg får vi ta och prova jordgubb!