Frozen cheesecake i små pajformer

cheesecake_mini_pajform
En frusen, glassig dessert i sommartider med jordgubbar på toppen kan inte bli fel! :-P Jag valde att göra cheesecake i små pajformar med löstagbar botten, blir lite festligare att serva så tycker jag!

Den klassiska ”frozen cheesecake” med philadelphiaost är verkligen krämig, len och bara smälter i munnen. Det kan tyckas som många moment men resultat blir såååå gott så låt dig inte skrämmas av det. Det är egentligen bara två bunkar och ägg som ska delas och vispas och sen rörs allt ihop.

MEN, vill du fuska och ändå få en glassig dessert så prova att vispa 2½ dl grädde och rör ner en halv burk kondenserad mjölk, häll i formar och in i frysen – busenkelt och minst lika gott! ;-)

Här kommer dock receptet på riktig frozen cheesecake;

8 små minicheesecake
Det här behöver du :
10 digestivekex
30 gram smält smör

smet 1 :
3 äggulor
2 dl strösocker
200 gram philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker

smet 2 :
3 äggvitor
3 dl grädde

GÖR SÅHÄR :
Krossa digestivekexen i påse eller i matberedare. Tillsätt smält smör och blanda runt. Fördela smulorna i 8 små pajformer. Jag har använt miniformar med löstagbar bottenplatta. Tryck ut allt slätt och fint.

Rör ihop smet 1; äggulor med socker, vaniljsocker och philadelfiaosten i en skål.

Blanda sedan mset 2; äggvitor och grädde i  en annan skål och vispa till ungefär samma konsistens som när du ska spritsa grädde.

Rör sedan ner smeten med äggulorna och blanda försiktigt med en slickepott.

Fördela smeten i pajformerna. Ställ i frysen minst 2 timmar. Ta fram i god tid före servering så glassen hinner tina. Dekorera med jordgubbar.

cheesecake_frozen_digetivekex

frozen_cheesecake_pajform

jordgubbar

frozen_cheesecake

cheesecake_recept
Du kan också göra cheesecake i en stor rund springform, se recept och bilder HÄR!