Min typ av snabbmat
Dagens mattips är en krämig spenatstuvning som jag serverade till färdiggrillade kycklingbröst.
När jag vill ha något snabbt och gott brukar jag köpa färdiggrillad kyckling och äta med till exempel min populära zucchinisallad.
Vill du hellre laga till fågeln själv så hittar du här ett gott recept på ugnsstekt kyckling.
Spenatstuvningen är förstås väldigt god även till hemgjorda fiskpinnar eller till lammkorv.
Gräddstuvad bladspenat med vitlök 2-3 port
250 g bladspenat
2 klyftor vitlök
2-3 msk smör
1 dl grädde
2 msk buljong
Salt och peppar
Skölj spenaten väl och förväll i saltat vatten i 1 minut. Låt bladen rinna av i ett durkslag.
Skär spenaten i grova strimlor och finhacka vitlöken.
Stek dem i smör utan att få färg i några minuter. Krydda med salt och peppar.
Häll på grädde och buljong, koka upp och låt puttra i 5-10 minuter tills stuvningen tjocknar.
Skär ut kycklingbrösten och skär upp i sneda skivor.
Lägg upp kycklingen på en bädd av spenat med lite gröna blad och rädisor som garnering, ugnsbakade rotfrukter, broccoli eller blomkål är gott till.
Fler tips på lättlagade rätter hittar du i min senaste kokbok Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt.
Föredrar du att läsa digitalt så finns många enkla tips även i E-boken Gammaldags husmanskost på nytt sätt som jag skrev tillsammans med Dr Annika Dahlqvist.