Jag på Creperiet i Åre
Senaste veckan i bild
Tiden har bara rusat iväg senaste tiden, den har inte alls räckt till att vara aktiv med bloggandet.
Jag har ju dels mitt konsultjobb för Ecocaféet i Östersund och så har jag gjort klart det sista kring den kokbok jag gör tillsammans med Wonderbag.
Här en bild på blåbärsglögg som jag gjorde nu i helgen och en bild från Gårdsbutiken på Frösön, där omslagsbilden togs till boken häromveckan.
Där kan du som bor i närheten titta närmare på och köpa Wonderbag, det finns både små och stora på butikshyllorna.
Blåbärsglögg tillagad i Wonderbag…
Grönsakssoppa i Wonderbag på Gårdsbutiken på Frösön…
På mediafronten har det också hänt mycket senaste dagarna.
I torsdags kom senaste numret av Året Runt ut i butikerna, de har en special om Fibromyalgi där jag berättar hur jag blivit bättre i värk och ork tack vare min kostomläggning.
Jag har också fått mail från Lose It Magazine i Sydafrika, med intervjufrågor inför en artikel där i nästa nummer, då de även kommer att skriva om Low Carb High Fat Cooking for Healthy Aging.
Så roligt att mina engelska böcker börjar få spridning nu, i fredags fick jag mitt första recept från dem publicerat på världens största Lowcarb-blogg, DietDoctor.
Inte nog med det, idag kom även senaste numret av Low Carb LCHF från LCHF Deutschland.
Intresset för LCHF växer sig nu större även i de tysktalande länderna, extra roligt tycker jag eftersom mina böcker översätts till tyska nästa år.
Jag är sen 1½ år matskribent i tidningen och den här gången bjuder jag på recept från Low Carb High Fat and Paleo Slow Cooking.
Mina engelska böcker finns att köpa på Bokus för 198 kr via länkarna ovan, kanske ett bra julklappstips till släkt och vänner utomlands :)
Sverige är stort representerat i senaste numret av den tyska tidningen:
Lindha Vikström på bloggen Halva Lindha berättar om sin fascinerande vikt/hälsoresa.
Anne Aobadia på Tidningen Matkärlek intervjuas och Mats Lindgren på bloggen Fet hälsa och skön musik skriver om hur man kan bli frisk från kroniska sjukdomar med hjälp av maten.
De båda har också fått sina böcker översatta till tyska, riktigt roligt att vår svenska kostmodell får sån uppmärksamhet.
Lindha och jag är, som jag skrivit tidigare, engagerade i Ecocaféet som snart öppnar i Östersund.
Tyvärr blir premiären lite försenad, men snart så hoppas vi att allt är klart för öppning. Här kan du läsa mer om allt förberedande jobb inne hos Lindha.
I onsdags fyllde jag år och bjöd personalen på lite gott fika, de andra hade också med provsmak av det vi kommer att ha på menyn.
Gräddtårta LCHF…
Eva Magnusson, Börje Karlsson och Lindha Vikström på Ecocaféet…
Spröda frökex med fårsalami, crème fraiche med pepparrot och torkade havtorn…
Jag tycker mycket om gräddtårta, så det blev en bakad på min nykomponerade björksockerkaka.
Recepten som jag skapat till Ecocaféet kommer jag att hålla inne med, dem sparar jag till en kommande bakbok :)
Men jag bjuder förstås inte bara på sötsaker när jag har kalas, det blev även en del Jämtländska delikatesser.
Spröda frökex från Huså Bröd, en helt makalöst god fårsalami från Gårdscharken i Fågelberget och torkade havtorn från Örtagård Öst, allt inköpt på Glada Lådan.
Här nedan kommer några bilder från min födelsedag som jag firade med Mamma i Åre.
Vi bodde riktigt fint på Hotell Åregården med utsikt över sjö och fjäll, vi fick till och med uppleva ett spektakulärt norrsken.
Rekommenderar verkligen ett besök för dig som tycker om gammaldags hotell med sin själ bevarad, det finns det gott om här.
Det är Åres äldsta hotell med bästa läge alldeles vid Åre torg. Rummen är renoverade och mycket bekväma.
Tyvärr var restaurangen stängd, de har bara öppet torsdag till söndag under sommarhalvåret.
Men det löste sig bra ändå, vi åt middag på Creperie & Logi alldeles i närheten. Crepes passar ju då förstås inte oss som äter glutenfritt och LCHF.
Galette på Creperie och Logi i Åre…
Men, de har även mycket läckra och glutenfria bovetepannkakor, franska galetter, med massor av god fyllning.
Vi delade på en galette med kyckling, chèvre och mandlar, mycket gott och så mättande.
Vi åt mest bara av pålägget, så det blev ett riktigt bra LCHF-alternativ i slutändan.
Frukosten fick vi tyvärr inte heller äta på hotellet pga den stängda restaurangen, utan fick bege oss ner till Åre Bageri när vi checkat ut på morgonen.
Frukostbuffé på Åre Bageri…
Det blev ändå riktigt bra eftersom de har en stor och välfylld frukostbuffé, med massor av gott som passade oss.
Vi hade också riktig tur med vädret. Solen sken från en klarblå himmel båda dagarna, så vi fick njuta av de vackra höstfärger som börjat komma.
Nu blir det lite paus från bloggandet igen, är på väg utomlands på en månad. Vart får du se nästa gång jag tittar in…
Under tiden kan du passa på att botanisera bland mina över 1000 recept härinne, på min Paleo-blogg eller på LCHF Made in Sweden.
Tror säkert att du hittar nåt gott som passar till frukost, lunch och middag hemma hos dig under kommande dagar :)
Åre på hösten
Utsikt från rum 402 på Åregården…
Norrsken över Åresjön