Lättlagad middagsmat
Tillhör du dem som är lite tveksam till att äta lever så tycker jag du ska prova den här rätten.
Lever och annan inälvsmat är väldigt näringsrik och billig mat, väljer du kycklinglever så är den också riktigt mild i smaken.
Tillsammans med örter och chili blir den riktigt njutbar, så jag hoppas du också kommer att tycka om den.
Smakrik kycklinglever 2 port
400 g kycklinglever
8 cocktailtomater
1 skivad, gul lök
3-4 msk smör/kokosolja
1 tsk äppelcidervinäger
½-1 tsk chiliflingor
Salt
2 msk finhackade örter, jag tog oregano och citrontimjan
Skölj av kycklinglevern och låt rinna av ordentligt i durkslag, torka av med hushållspapper.
Bryn leverbitarna på medelvärme i några minuter på var sida.
Krydda med salt och chili, ta upp levern och lägg över i en gryta.
Skölj ur pannan och bryn löken gyllenbrun.
Skär tomaterna i fyra delar och blanda ner när löken fått färg, stek ett par minuter till.
Blanda löken med levern, värm upp och låt puttra ett par minuter.
Ta från värmen och rör ner de hackade örterna.
Servera med ett stekt ägg och hemgjord majonnäs.
Levern blir också god att servera ljummen som tapas.
Fler tips på lättlagad mat hittar du i min senaste bok Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker.
Där får du förutom mina bästa recept även kloka råd kring diabetes av Lars-Erik Litsfeldt som ligger bakom ett tiotal mycket populära böcker i ämnet.