Kalvlever med bacon, purjo, äpple och citron 2 port
400 g kalvlever i två skivor
2 msk smör/kokosolja
Salt och peppar
Syrligt baconfräs
25 g varmrökt bacon eller sidfläsk
2 dl strimlad purjolök
1 äpple
2 msk smör/kokosolja
1 citron, saft och rivet skal
1 dl grovhackad bladpersilja
Salt och peppar
Börja med att skära äpplet i tärningar, ca 1×1 cm. Skär baconet i lika små tärningar.
Tvätta citronen, som förstås ska vara ekologisk och giftfri. Riv skalet och pressa ur saften.
Fräs bacontärningar, äpple och purjo tills de fått lite färg, krydda med salt och peppar.
Häll över citronsaft och skal, låt alltsammans småputtra en liten stund så saften kokar in i äppeltärningarna och ger dem en härligt syrlig smak.
Dra från värmen och blanda ner bladpersiljan.
Skölj av leverskivorna, torka med hushållspapper och stek ett par minuter på var sida på hög värme, inte för länge för då blir den torr.
Servera med det syrliga fräset och broccoli. Ett örtsmör smakar gott till.
Om du mot förmodan inte tycker om lever, så passar tillbehöret väldigt bra till fisk, fläsk och kyckling också.
Här hittar du recept på Kalvlever Anglaise från LCHF för seniorer.