Reklam för en god sak

Bitte

Annonser på min blogg

Som du kanske märkt så har det senaste dagarna dykt upp några reklambanners på bloggen.

När jag startade min matblogg för 6½ år sen, bestämde jag mig för att jag i motsatt till de flesta bloggar, inte skulle ha betald reklam härinne.

Men, jag har nu ändrat mig till förmån för det jag anser vara hemsidor värda att framhålla lite extra.

Jag tar inte mycket betalt för mina annonser, just för att de som kanske inte tar in jätteinkomster på sin verksamhet ska ha råd att annonsera.

Det kommer att bli reklam för de som hjälper många till att få en bättre hälsa genom att äta naturligt god mat.

Alltså de i mitt tycke hälsosammaste kosterna, LCHF och Paleo.

Nola

Så du kommer inte heller i framtiden att få se vare sig vintips, smycken, kläder eller diverse viktminskningsmetoder som förvisso skulle ge mig stora inkomster, men som jag inte vill ska förknippas med min blogg.

Jag får ofta mail med förfrågningar om den här typen av reklam, men jag har inte för avsikt att ändra mig på den punkten.

Det värsta var ett mail som kom häromveckan, med en fråga om jag ville annonsera för en speciell remouladsås, framtagen för kvinnor.

Det speciella med den var att den hade lägre fetthalt. De hade tydligen inte kollat upp vad det var för typ av bloggare de kontaktade…

Jag hoppas att du, precis som jag, tycker att mina annonsörer har ett bra budskap, så att du också vill vara med och stötta dem.

Klicka på bilderna i inlägget så kommer du till deras hemsidor och kan läsa mer om vad de erbjuder.

Kostfonden gör jag förstås reklam för utan att ta betalt, jag hoppas den snart får lika stor spridning som Cancerfonden.

Hoppas du också stödjer Ann Fernholms fond som månadsgivare, så vi kan få se många studier på lågkolhydratkostens inverkan på folkhälsan framöver.

Kostfonden_RGB

 


Adventspyssel i köket och långkok på spisen!

julstök_julfönster_kök_advent_jul
Äntligen närmar det sig jul på riktigt trots att regnet vräker ner, men advent står på tur och då är det så mysigt att få julpynta i köket och göra fint med adventsstakar, julblommor och ljus…

 

Efter jobbet igår åkte jag och handlade för att sen hem och sätta igång en gryta med kalops som kunde få puttra hela eftermiddagen. Under tiden hjälptes Joline och jag åt att plocka ner höstgardiner, dukar och sånt pynt. In med det i garderoben och ut med julgardiner och lådor. 😛 När allt var klart tyckte vi nog att det fattades lite julblommor på bordet och i fönstret så iväg till ICA igen och köpte små söta julstjärnor och hyacinter. Är inte riktigt klar med gruppen än då jag inte hade någon jord hemma och sen så vill jag alltid ha nån liten ”pinn-tomte” i också så det får bli helgens projekt.

 

Recept på kalops har jag ett par stycken, bland annat HÄR och en norrländsk variant HÄR. Denna gång  blev det en klassisk med lök och morötter, kryddpeppar och lagerblad. Jag kokar alltid med ett par morötter direkt från början för det är så gott när dom kokar sönder och ger en sötma åt grytan, men jag tillsätter även små babymorötter på slutet för lite extra knaprighet. Supergott!

 

Det här behöver du :
1,5 kg högrev alt. fransyska
Smör till stekning
Malen vitpeppar
2 tsk hela kryddpepparkorn
6 lagerblad
2 gula lök
5 – 6 morötter
2 liter köttbuljong
1 msk svartvinbärsgéle
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

 

GÖR SÅHÄR : 
Skär köttet i grytbitar. Bryn i het stekpanna med smör lite i taget, lyft över i större gryta med lock efter hand. Krydda med vitpeppar. Skär lök samt morötter i grova bitar. Tillsätt i grytan men spara hälften av morötterna. Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och slå på buljong så att det precis täcker köttet.

 

Lägg på lock och låt koka på medelvärme ca 3 – 4 timmar. Skumma av lite då och då så blir såsen klarare. När köttet börjar bli mört tillsätt resten av morötterna och låt grytan fortsätta koka tills morötterna är färdiga. Slå eventuellt på mer buljong för mer mängd sås. Red av såsen med maizena utrört i lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar samt en nypa socker alt. honung eller en matsked svart vinbärsgelé.

 

kalops_husmanskost_fransyska
Hittade riktigt fin fransyska på ICA och gjorde rejäla grytbitar av.

 

jul_julstjärna_indiska_tomte_advent
Lilla hustomte med sin lykta i stora köksfönstret. Många brukar fråga vart adventsljusstakarna kommer ifrån och dom köptes på Konsum för 10 år. Nicke och jag fick dom av min mamma när vi byggde huset. Älskar dom och tänker aldrig byta ut dom. 😛 Vet inte vart dom går att få tag på längre, jag har inte sett likadana nånstans men nån av er kanske har och vill tipsa?

 

advent_pyssel_julgrupp_tomte_jul
Lilla julgruppen som ännu inte är riktigt färdig.

 

jul_advent
Köksfönstret ovanför diskbänken.

 

kalops_recept_husmanskost
Och sen blev det äntligen dags för kvällsmiddag. Älskar kalops! 😉

 

chokladtryfflad_polka_pistage_mandlar_brända_godis
På ICA i Köpingsvik har dom fått in mina favoriter från Solberga konfektyrfabrik, galet gott och handgjort godis med chokladtryfflad polka och brända mandlar med pistage så dom fick följa med hem. Det finns en sort som heter guldkulor med frasig choklad i mitten också… Dom måste ni testa! 😉

Så steker du kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga!

kycklingfile_möra_saftiga_steka_stekta
Många av ER efterfrågar tips på det enkla i vardagen. T ex hur man gör riktigt goda stuvade makaroner eller hur man får saftiga kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga. Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken. Enkelhet och vardagstips är ju själva grundidén med bloggen så jag måste återkoppla och tänka till ibland. Själv misslyckades jag fatalt med en fisksoppa när jag precis hade flyttat hemifrån. Tanken med middagen var god och jag lade verkligen ner hela min själ i att den skulle bli perfekt, men det blev totalt oätligt och allt fick slängas. Man gör fel och misstag många gånger i köket och det är meningen att man ska lära sig av dom. Våga utsätta sig för prövningar och ta ut svängarna. Ändra på recept och göra om dom till dina egna, smaka av och våga lita på att det blir nog rätt bra ändå. 😉

 

Även om man är en van kock i köket eller kanske aldrig gjort ditt eller datt så ska ju nån gång ska ju vara den första. Som att koka fläsklägg och tillaga bruna bönor, eller snurra ihop en vetedeg… 😛

 

Nån gång är alltid den första och de tips jag nu kommer skriva om är väldigt enkelt kort och gott om hur man steker kyckling.

 

Filéerna på kycklingen är det magraste köttet, det vitaste och det som inte heller är lika smakrikt som t ex. lår och klubba. Ändå är det just det köttet som säljs mest av i affärerna så därför vill jag tipsa er om hur ni kan tillaga det utan att det blir just torrt och tråkigt.

 

Kycklingfiléer är tacksamma på många sätt om man vill göra en sallad, en röra till bakpotatis, en pastasås eller skiva upp som pålägg eller till plocktallriken. Det ÄR smidigt med kycklingfiléer men för att få dom saftiga och möra så kommer nu här mitt tips.

 

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn filéerna runt om hastigt på hög värme och krydda med malen paprika, cayennepeppar, Lawry’s kryddsalt och en pressad vitlök per filé.
När kycklingen fått fin färg, sänk värmen till låg. Tillsätt en REJÄL klick smör. Ös kycklingen med smöret ca 5 – 6 ggr på bägge sidor. Slå på en liten mängd vatten så det täcker bottnen av stekpannan, lägg på ett lock och slå av värmen. Efter ca 10 min är kycklingfiléerna klara att serveras.

 

kyckling_kycklingfile_file_recept_saftiga_möra_stekta_stekt
Dessa kycklingfiléer serverades till en enkel pasta med nykokt tomatsås och champinjoner.

 

Sommartårta med nötmarängbotten
Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Här kommer nästa recept ur Expressens LCHF tidning som  kom ut i Juni 2015.
Passar ju givetvis som vintertårta också 😉 varför inte riva lite mörkchoklad ovanpå grädden?
Fylla med andra bär eller gör en chokladkräm?
Ja ni väljer själva bottnarna är kanongoda hur som helst!

Sommartårta med nötmarängbotten

ca 6-8 bitar

Nötmarängbotten:

6 äggvitor
3 msk sötning Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1,5 dl strösocker)

0,5 dl kokosnötsmjöl

1 dl hasselnötsmjöl (gärna rostade)

1 dl finhackade hasselnötter (gärna rostade)

Fyllning:
3 dl vispad grädde
Jordgubbar i valfri mängd
4 rutor 90% smält choklad


Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och ta i sötning efterhand till en fast marängsmet. Blanda kokosnötsmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i två cirklar ca 22 cm i diameter.
Grädda i ca 15 minuter. Ta loss från pakplåtspappret och låt svalna på galler.
Fyll med vispad grädde och skivade jordgubbar och ringla lite smält 90% choklad ovanpå och dekorera med några jordgubbar.
Tips: Bottnarna går att styckfrysa, bara att ta fram, de tinar fort och fyll med grädde och bär.
Finns det inte rostade hasselnötter så rosta nötterna på plåt i 225 grader ca 10 min.

Mjuk kaka med citron
Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Expressen, Sommarbak, LCHF, foto: Martin Skredsvik, text: Mariann Andersson

Här kommer ytterligare ett recpet ur Expressens LCHF-tidning som utkom juni 2015.


Mjuk kaka med citron

ca 14 bitar

Kaka:

150 gram osaltat smör
5 stora ekologiska ägg
2 dl grädde
2 ekologiska citroner, skal och saft
3 msk Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1,5 dl strösocker)
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna.
Vispa äggen fluffigt, häll i smöret och grädde, blanda väl.

Blanda alla torra ingredienser och blanda sedan ner dem väl ner i smeten.

Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 40 min, Känn med stick så citronkakan är torr och färdiggräddad.

Tips: Passar fint som bakelsebotten, lägg på en lagom mängd vispad grädde och lite valfria bär på en skiva kaka och du har snabbt en god sommarbakelse!

15 busiga halloween-tips!

linda_kryddburken_halloween
Hallå igen! Nu är vi hemma efter möte och helghandling och hann även fixa ett bankkort till Joline i samma veva också. Det är ju inte ofta man har kontanter längre så det här med kort och swish och kunna föra över när det behövs är ju bara så smidigt. Gäller ju bara att hålla koll på sitt kort och inte slarva bort det då förstås.

 

Enligt banken är åldersgränsen 9 år för ett allkort, alltså ett man kan betala med i affärer, på buss mm. Joline är ju 13 år nu så jag hoppas det blir smidigare med månadspeng framöver. Ni som har barn i den åldern, har dom kort redan eller haft länge? Eller tar ni ut och ger kontanter när dom får vecko eller månadspeng? Och hur mycket får dom? Joline får 500 kr i månadspeng, men då köper vi hygienartiklar, står för div bussresor och ”nödvändiga” kläder kan man väl sammanfatta det som. Kläder och smink som hon nödvändigtvis inte ”behöver” får hon köpa själv, utan vi står mer för vinterjackor, skor, stövlar, jeans, träningskläder mm. 😉 Kul att höra hur ni gör?

 

Jo, jag tänkte såklart bjuda på lite inspiration till halloween. En hel del i dagens matkassar innehåller också tips men det får jag visa upp när det är tillagat och klart så här kommer en blandad kompott av läskiga ting ni kan hitta på så länge… 😛 Klicka på bilderna för större storlek.

 

halloween_dekoration spindeltårta
Dekorera till halloween är något jag älskar. Det var superkul när barnen var mindre förstås för då tyckte dom det var lite läskigt också… Idag är dom inte lika lättskrämda. 😛 Vanliga chokladbollar i bilden till vänster, rullade i kokos som jag bara färgat med karamellfärg. (Häll i en påse och droppa i färg och skaka om). Till höger – spindeltårta. Recept HÄR.

 

halloween_pumpa_cupcakes_bakelse_muffins halloweenmat_korv
Pumpa-cupcakes och mumie-korvar!

 

halloween_fest_party_dekoration spindlar_halloween_tårta
Halloween-party och spindel-glass-tårta. Klicka HÄR.

 

halloween_fladdermus halloween_godis_läsk_mumie_pumpa
Dekorera blockljus med utklippta fladdermöss och bandagerade muggar. Klicka HÄR.

 

tjejmonster_monster_cupcakes_halloween_muffins halloween_cupcakes
Monster-cupcakes. Klicka HÄR.

 

sminkstudio_halloween_sminkning skördefest_öland_pyssel_pumpor_dekorationer
Här har Joline dekorerat badrummet lite läskigt med slingor och mask… 😉
Och trädgården måste ha sitt också förstås.

 

spöken pumpor
Hoplimmade marshmallows-spöken med vit choklad och äpple och pumpalyktor till värmeljus.

 

joline_nilsson_öjkroken_halloween_utklädnad_smink_makeup joline_nilsson_öjkroken_halloween_utklädnad_smink_makeup_fest
Halloween-sminkning och utklädning är Jolines område, hon kan sitta i timmar och göra nya ”outfits”.
Själv håller jag mig till svart kajalpenna och lite fantasi… (översta bilden) 😉

 

Julklappstips!
Entrecôte med Café de Paris-smör från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson Foto Mikael Eriksson

Entrecôte med Café de Paris-smör från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson

Hård julklapp till grillentusiasten

Här kommer ett tips på en god och nyttig julklapp till den som redan har det mesta i prylväg.

Min kokbok Grillmat LCHF säljs till och med i morgon 25/10 för bara 69 kr på Bokus, du hittar den här.

Här på Smakprov.se kan du ta del av några recept, så du inte köper grisen i säcken.

Grillmat LCHF av Birgitta Höglund Foto Mikael Eriksson

Ordinarie pris är 190 kr, så det är verkligen ett bra erbjudande. Jag passade på att köpa 10 st, 100 kr billigare än mitt pris direkt från förlaget.

Boken är snart slutsåld hos mitt förlag Pagina, så passa på om du vill ha en till dig själv också, eller som en gåbortspresent till alla julfester framöver.

Hoppas du hjälper mig genom att köpa den här boken, så den säljs slut hos förlaget.

Då får jag nämligen överta utgivningsrätten precis som för LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo :)

Vill du köpa nån av mina kokböcker på engelska, så hittar du dem också hos Bokus.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Parmalindat, fyllt kycklinglår från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Parmalindat, fyllt kycklinglår från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson


Julklappstips!
Entrecôte med Café de Paris-smör från Grillmat LCHF  Foto Mikael Eriksson Foto Mikael Eriksson

Entrecôte med Café de Paris-smör från Grillmat LCHF
Foto Mikael Eriksson

Hård julklapp till grillentusiasten

Här kommer ett tips på en god och nyttig julklapp till den som redan har det mesta i prylväg.

Min kokbok Grillmat LCHF säljs till och med i morgon 25/10 för bara 69 kr på Bokus, du hittar den här.

Grillmat LCHF av Birgitta Höglund Foto Mikael Eriksson

Ordinarie pris är 190 kr, så det är verkligen ett bra erbjudande. Jag passade på att köpa 10 st, 100 kr billigare än mitt pris direkt från förlaget.

Boken är snart slutsåld hos mitt förlag Pagina, så passa på om du vill ha en till dig själv också, eller som en gåbortspresent till alla julfester framöver.

Hoppas du hjälper mig genom att köpa den här boken, så den säljs slut hos förlaget.

Då får jag nämligen överta utgivningsrätten precis som för LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo :)

Vill du köpa nån av mina kokböcker på engelska, så hittar du dem också hos Bokus.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Parmalindat, fyllt kycklinglår från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson

Parmalindat, fyllt kycklinglår från Grillmat LCHF Foto Mikael Eriksson


Långsemester i Florida och biffwok med champinjoner och vitkål

 Biffwok

Välkommen till mitt kök i Florida

Den här hösten har vi bytt vår vanliga vistelseort, Alanya i Turkiet mot något helt annorlunda.

När vår danske hyresvärd i Alanya bestämde sig för att själv vara i lägenheten nu i höst, så stod vi utan bostad i oktober-november.

Jag var över till USA i maj, då jag deltog i Low-Carb Cruise och blev då väldigt förtjust i Fort Lauderdale, där min reskamrat Åsa Holstein bor sen 6 år med sin man Pierre.

Åsa jobbar som medicinjournalist på Hemmets Journal, det var genom en intervju om mina hälsovinster på glutenfri LCHF som våra vägar korsades.

Vi blev goda vänner via alla mail mellan Florida och Alanya, en vänskap som fördjupades under den vecka vi delade hytt på kryssningen.

Så när jag och Lennart stod utan långsemesterort nu i höst hjälpte Åsa till att ordna ett riktigt bra boende här i Fort Lauderdale, så nu stannar vi här en månad.

Matinköp i Florida

Det är riktigt roligt att botanisera i matbutikerna här, det finns förstås massor av junkfood men även en hel del ekologiska produkter.

Här ska man helst vara bilburen, det är långt mellan mataffärerna, men det ger oss rejält med motion när vi går ut på matjakt.

Vi kom i måndags efter en lång resa, vårt plan blev försenat i Oslo så vi missade precis flyget hit från New York.

Men det ordnades på bästa sätt av Sas. Vi fick bo på Hotel Wyndham Garden vid Newarks flygplats över natten och fick hoppa på ett plan nästa morgon istället.

Måltidskuponger för 70 dollar fick vi också, så det gick ingen nöd på oss.

Hotellet var inrett med många detaljer från förr, bland annat fina stadsvyer från 40-talet.

Inredningen var dock bättre än maten, vi tog en hamburgare som hade sett sina bästa dagar för rätt länge sen…

Wyndham Garden Newark

Soluppgång över Manhattan...

Soluppgång över Manhattan…

Det var det kallaste dygn de haft i oktober i New York på många år, vi hade bara +1 på morgonen när vi skulle åka vidare.

Desto skönare var det i Florida, +26 trots kraftiga stormvindar.

De senaste dagarna har vi bara tagit det lugnt, det har behövts efter höstens alla matuppdrag därhemma, med receptskapande till Ecocaféet och Wonderbag-kokboken.

Idag ska du få recept på en riktigt god biffwok som jag gjorde till torsdagslunch, återkommer framöver med lite nya mattips och bilder.

Ekologiskt i USA

Strimlad biff med champinjoner, vitkål och paprika 2 port

400 g lövbiff

8 kastanjechampinjoner

3 dl strimlad vitkål

½ gul lök

½ gul paprika

25 g smör

2 msk kokosolja

1 tsk mald koriander

Salt och chiliflingor efter smak

Strimla lövbiffen. Skär svampen i halvor och sen skivor. Strimla lök och paprika. Stek grönsakerna och köttet i omgångar, krydda.

Blanda allt i en gryta och hetta upp, smaka av om du vill ha mer kryddor.

Jag serverade woken med sallad på rucola, färsk koriander och tomat, med olivolja och kokosvinäger. Smör och en majonnäs på olivolja fick också plats på tallriken.

Raw Coconut Vinegar

Hittade den fantastiska kokosvinägern från Coconut Secret och en mycket god och väldigt lite söt (5 g kolhydrater) mangosalsa från Sage Valley på affären Winn Dixie.

Det finns riktigt bra, ekologiska råvaror utan en massa socker och High Fructose Corn Syrup och glutamat även här, men man får leta lite och lusläsa innehållsförteckningen.

Utbudet av ekologiska grönsaker är riktigt stort, detsamma gäller märkningen av glutenfritt, det märks att medvetenheten vad vi stoppar i oss blivit stor i USA.

Förstås extra roligt, nu när mina böcker finns på den amerikanska marknaden, hoppas de kommer att hjälp många till en bättre hälsa även här.

Här finns nu två av mina recept från LCHF and Paleo Slow Cooking hos DietDoctor, fler recept följer där under hösten.

På min engelska blogg LCHF Made in Sweden kan du se fler bilder från våra första dagar här i Florida, om du klickar på länken.

Här en liten titt på all den tropiska grönska vi har runt vårt lilla hotell med karibisk touch.

Hotell i Florida

Segelbåt i Fort Lauderdale


Långsemester i Florida och biffwok med champinjoner och vitkål

 Biffwok

Välkommen till mitt kök i Florida

Den här hösten har vi bytt vår vanliga vistelseort, Alanya i Turkiet mot något helt annorlunda.

När vår danske hyresvärd i Alanya bestämde sig för att själv vara i lägenheten nu i höst, så stod vi utan bostad i oktober-november.

Jag var över till USA i maj, då jag deltog i Low-Carb Cruise och blev då väldigt förtjust i Fort Lauderdale, där min reskamrat Åsa Holstein bor sen 6 år med sin man Pierre.

Åsa jobbar som medicinjournalist på Hemmets Journal, det var genom en intervju om mina hälsovinster på glutenfri LCHF som våra vägar korsades.

Vi blev goda vänner via alla mail mellan Florida och Alanya, en vänskap som fördjupades under den vecka vi delade hytt på kryssningen.

Så när jag och Lennart stod utan långsemesterort nu i höst hjälpte Åsa till att ordna ett riktigt bra boende här i Fort Lauderdale, så nu stannar vi här en månad.

Matinköp i Florida

Det är riktigt roligt att botanisera i matbutikerna här, det finns förstås massor av junkfood men även en hel del ekologiska produkter.

Här ska man helst vara bilburen, det är långt mellan mataffärerna, men det ger oss rejält med motion när vi går ut på matjakt.

Vi kom i måndags efter en lång resa, vårt plan blev försenat i Oslo så vi missade precis flyget hit från New York.

Men det ordnades på bästa sätt av Sas. Vi fick bo på Hotel Wyndham Garden vid Newarks flygplats över natten och fick hoppa på ett plan nästa morgon istället.

Måltidskuponger för 70 dollar fick vi också, så det gick ingen nöd på oss.

Hotellet var inrett med många detaljer från förr, bland annat fina stadsvyer från 40-talet.

Inredningen var dock bättre än maten, vi tog en hamburgare som hade sett sina bästa dagar för rätt länge sen…

Wyndham Garden Newark

Soluppgång över Manhattan...

Soluppgång över Manhattan…

Det var det kallaste dygn de haft i oktober i New York på många år, vi hade bara +1 på morgonen när vi skulle åka vidare.

Desto skönare var det i Florida, +26 trots kraftiga stormvindar.

De senaste dagarna har vi bara tagit det lugnt, det har behövts efter höstens alla matuppdrag därhemma, med receptskapande till Ecocaféet och Wonderbag-kokboken.

Idag ska du få recept på en riktigt god biffwok som jag gjorde till torsdagslunch, återkommer framöver med lite nya mattips och bilder.

Ekologiskt i USA

Strimlad biff med champinjoner, vitkål och paprika 2 port

400 g lövbiff

8 kastanjechampinjoner

3 dl strimlad vitkål

½ gul lök

½ gul paprika

25 g smör

2 msk kokosolja

1 tsk mald koriander

Salt och chiliflingor efter smak

Strimla lövbiffen. Skär svampen i halvor och sen skivor. Strimla lök och paprika. Stek grönsakerna och köttet i omgångar, krydda.

Blanda allt i en gryta och hetta upp, smaka av om du vill ha mer kryddor.

Jag serverade woken med sallad på rucola, färsk koriander och tomat, med olivolja och kokosvinäger. Smör och en majonnäs på olivolja fick också plats på tallriken.

Raw Coconut Vinegar

Hittade den fantastiska kokosvinägern från Coconut Secret och en mycket god och väldigt lite söt (5 g kolhydrater) mangosalsa från Sage Valley på affären Winn Dixie.

Det finns riktigt bra, ekologiska råvaror utan en massa socker och High Fructose Corn Syrup och glutamat även här, men man får leta lite och lusläsa innehållsförteckningen.

Utbudet av ekologiska grönsaker är riktigt stort, detsamma gäller märkningen av glutenfritt, det märks att medvetenheten vad vi stoppar i oss blivit stor i USA.

Förstås extra roligt, nu när mina böcker finns på den amerikanska marknaden, hoppas de kommer att hjälp många till en bättre hälsa även här.

Här finns nu två av mina recept från LCHF and Paleo Slow Cooking hos DietDoctor, fler recept följer där under hösten.

På min engelska blogg LCHF Made in Sweden kan du se fler bilder från våra första dagar här i Florida, om du klickar på länken.

Här en liten titt på all den tropiska grönska vi har runt vårt lilla hotell med karibisk touch.

Hotell i Florida

Segelbåt i Fort Lauderdale