

Här kommer nästa recept ur Expressens LCHF tidning som kom ut i Juni 2015.
Passar ju givetvis som vintertårta också varför inte riva lite mörkchoklad ovanpå grädden?
Fylla med andra bär eller gör en chokladkräm?
Ja ni väljer själva bottnarna är kanongoda hur som helst!
Sommartårta med nötmarängbotten
ca 6-8 bitar
Nötmarängbotten:
6 äggvitor
3 msk sötning Bakery+ sötning (eller annan vald sötning motsvarande ca 1,5 dl strösocker)
0,5 dl kokosnötsmjöl
1 dl hasselnötsmjöl (gärna rostade)
1 dl finhackade hasselnötter (gärna rostade)
Fyllning:
3 dl vispad grädde
Jordgubbar i valfri mängd
4 rutor 90% smält choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och ta i sötning efterhand till en fast marängsmet. Blanda kokosnötsmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i två cirklar ca 22 cm i diameter.
Grädda i ca 15 minuter. Ta loss från pakplåtspappret och låt svalna på galler.
Fyll med vispad grädde och skivade jordgubbar och ringla lite smält 90% choklad ovanpå och dekorera med några jordgubbar.
Tips: Bottnarna går att styckfrysa, bara att ta fram, de tinar fort och fyll med grädde och bär.
Finns det inte rostade hasselnötter så rosta nötterna på plåt i 225 grader ca 10 min.
Sommarens tårta fylld med solmogna bär, lite slarvigt ihoplagd med vaniljkräm och massor av bär på toppen. Till skolavslutningen gjorde vi den här tårtan till barnen, en modell mindre av en tjockare rulltårta i långpanna. Bara att ta ut runda mått och montera ihop. Kanterna som blir över fryser man in till kaksmulor när man ska göra arraksbollar eller dammsugare.
Även att tårtan är mindre i omkrets så räcker den gott och väl till 6 stora bitar tack vare att den blir så hög!
1 långpanna tjock tårtbotten;
4 ägg
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör
1 dl mjölk
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Tillsätt smöret och mjölken och rör försiktigt till en slät smet. Bred ut i långpanna på bakplåtspapper. (30*40) Grädda ca 40 min i 175 grader. Ta ut och låt svalna något. Ta ut tre runda mått till bottnar.
Fyllning till tårtan är så enkel den kan bli. Vaniljkräm, skivade jordgubbar och lättvispad grädde varvat.
Dekorera med färska bär huller om buller!
Bottnarna blir riktigt saftiga och med smak av vanilj precis som man vill ha till en sommartårta.
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!

Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!

Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Njutbara tips till vårvinterns utflykter
- Mina kokböcker på Årets Bokrea och recept på sötpotatisplättar
- Matiga muffins med bönor och grönt
- Topp 10 2022 – Mina mest populära recept på bloggen
- Mina bästa recept till julbordet – Del 3
- Mina bästa recept till julbordet – Del 2
- Mina bästa recept till julbordet – Del 1
- En månad med Medelhavskost
- Zucchinifritters med räkor från kokboken Utan bestick
- Blåbärsbollar med valnötter
- Lammgryta med smaker från Medelhavet
- Lammgryta med smaker från Medelhavet
- Ugnsbakad ädelost med varma hjortron och friterad persilja
- Kikärtsgryta med indiska smaker
- Tre tips på tillbehör till augustikvällarnas kräftskivor
- Glutenfritt bröd med zucchini, ost och timjan
- Smördegspiroger med ost och skinka
- Mina bästa tips på tapas
- Favorit i repris på grillen
- Picknickens Dag
- Njutbara tips till vårvinterns utflykter
- Mina kokböcker på Årets Bokrea och recept på sötpotatisplättar
- Matiga muffins med bönor och grönt
- Topp 10 2022 – Mina mest populära recept på bloggen
- Mina bästa recept till julbordet – Del 3
- Mina bästa recept till julbordet – Del 2
- Mina bästa recept till julbordet – Del 1
- En månad med Medelhavskost
- Zucchinifritters med räkor från kokboken Utan bestick
- Blåbärsbollar med valnötter
- Lammgryta med smaker från Medelhavet
- Lammgryta med smaker från Medelhavet
- Ugnsbakad ädelost med varma hjortron och friterad persilja
- Kikärtsgryta med indiska smaker
- Tre tips på tillbehör till augustikvällarnas kräftskivor
- Glutenfritt bröd med zucchini, ost och timjan
- Smördegspiroger med ost och skinka
- Mina bästa tips på tapas
- Favorit i repris på grillen
- Picknickens Dag