Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 2
Ingredienser:
Mustigt rödvin
Mörk fin choklad
Gör så här:
Smält choklad över vattenbad. Doppa kanten av ett vinglas. Låt ev stelna en aning i kylen (smaksak). Drick och njut!
Något som är otroligt kul är att sitta och bläddra och söka efter nya matbloggare, och ibland dyker dom upp utan att jag letat!
Det är jättemånga som mailar till mig som startat matbloggar till höger och vänster, fast egentligen är det privatbloggar med enstaka recept som dom vill att jag ska skriva om här på kryddburken eller att vi ska byta länkar så dom får mer trafik! Vänligt men bestämt brukar jag svara NEJ på såna mail! Vill du ha mer trafik till din sida får du göra som alla andra och jobba dig uppåt och orkar du inte det så kanske bloggandet inte är nåt för dig, vare sig det gäller mat, mode eller annat!
Angående länkbyte så byter jag enbart länkar med de som jag har ett samarbete med av någon form. Länklistor är fruktansvärt ohållbara om man inte ständigt håller sig ajour med vad som uppdateras eller inte, om bloggen är stängd eller länken död, sånt har jag bara inte tid med så därför finns inga länklistor här!
Däremot tycker jag att en BRA matblogg ska visas upp!
En bra matblogg ska liksom kännas på riktigt! Du ska kunna förmedla att du gillar mat, recept, matlagning osv osv… Du ska veta vad upphovsrätt betyder inte ha en massa ”google-bilder” kopierade på din sida utan tillstånd! Du ska ha inbjudande bilder och skriva personligt och inspirerande! Då kan hända att du hamnar i ett litet inlägg här på Kryddburken som dyker upp då och då!
Så här kommer lite inspiration till godo :
Två åt gången får räcka, för jag tycker ni ska kolla upp dom noga och inte missa nåt!
Jag kan märka att många missar (viktiga) inlägg på bloggen så som utlottning av bakboken osv.
Då är det en fördel att Om man tycker det är viktigt att inte missa ex tävlingar/utlottningar bör man alltså prenumurera på bloggen och det gör man lättast här på Bloglovin välj den övre av bloggarna, den med mest följare.
Då missar man inte något bara det man själv väljer att hoppa över
Jag kan märka att många missar (viktiga) inlägg på bloggen så som utlottning av bakboken osv.
Då är det en fördel att Om man tycker det är viktigt att inte missa ex tävlingar/utlottningar bör man alltså prenumurera på bloggen och det gör man lättast här på Bloglovin välj den övre av bloggarna, den med mest följare.
Då missar man inte något bara det man själv väljer att hoppa över
Ingredienser:
150 gram smält osaltat smör
5 ägg
3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
2 dl creme fraiche eller smetana
1 msk kardemumma
1/4 tsk vaniljpulver
1 dl kokosnötmsjöl
1 dl hasselnötsmjöl ( kan bytas ut mot 0,5 dl kokosnötsmjöl)
2 tsk bakpulver
Topping:
100 gram hallon
50 gram grovt hackad 70% mörk choklad
lite flagad eller hackade hasselnötter ( kan uteslutas)
Gör så här:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt och vispa ner Creme Fraiche eller smetana och vanilj och kardemumman, häll i det smälta smöret och vispa.
2. Blanda de övriga torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
3. Smöra och pofiberbröa en rund 22 cm diameter springform och häll i smeten, strö hallon och chokladen över och strössla till sist med hackad/flagade hasselnötter.
4. Grädda i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna.
Ev pudra över lite sötrix-flor. Kan serveras med lite lättvispad grädde om man vill.
©MariannAndersson
Provade en pasta idag som jag inte brukar köpa, barillas bucatini, tjocka ihåliga spagetti kan man säga! Perfekt till rätter med krämig sås, såsom carbonara eller som den här som blev ganska likt fast med bacon och grillad kyckling i såsen! Grymt gott! Har ni provat pastan förresten?
Nähä, nu måste jag rusa till soffan och kolla Sveriges mästerkock!
4 pers
Det här behöver du :
Barilla Bucatini till 4 port
120 gram bacon eller stekfläsk
2 tsk chiliflakes (Beroende på hur starkt man vill ha de, 1 tsk är kanske mer lagom…)
1 burk creme fraiche (2dl)
1 grillad kyckling
Salt & peppar
½ kruka persilja
GÖR SÅHÄR :
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär bacon i mindre bitar och fräs ihop med chiliflakes till knaperstekt. Sänk värmen. Rör ner en burk creme fraiche. Dela en grillad kyckling i bitar (jag använder inte skinnet) och fördela ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med finhackad persilja före servering.
Knaperstekt bacon ihop med chiliflakes är verkligen en hit om man gillar chili! Kan såklart uteslutas också…
Det blir en krämig sås med smak av knaperstekt bacon, grillad kyckling och rejält med hetta!
Supergott, speciellt till bucatini!
Här kan man läsa lite om det inne på Anna Skippers Blogg!
Min dröm vore att Anna använder den i något program att de överviktiga kan känna att även livet kan innehålla nyttiga godsaker, till fest och högtid!!
Skulle gärna hjälpa de på traven att börja baka, visa hur man gör , vad man bör tänka på osv.
Vem vet vad livet kommer innehålla…
Även här i Alanya gör sig vinterkylan påmind just nu, snöklädda berg runtom och just nu +5.
Snökaos råder runt hela Turkiet har vi sett på TV, med trafikproblem och inställda flygningar.
Solen lyste idag så i lä blev det rätt skönt ändå.
Är äntligen frisk från förkylningen, så det blev två långa promenader, väl påklädd.
Nu har jag just klivit upp ur ett varmt bad i jacuzzin, så livet känns fint trots vinter och kyla.
Min matkrönika i 100% Östersund har precis kommit ut därhemma, temat den här gången är plånboksvänliga soppor som passar i ett kallt klimat.
Här en snabblänk till mina recept på sidan 26.
Folk tänker själva och gör inte som dietisterna säger!
Alla nyckelhålsmärkta produkter minskar och dietisterna varnar för att 20 års folkhälsoarbete har varit förgäves.
De kommer i en framtid få stå “med svansen mellan benen” och inse att de gjort fullständigt fel och sedan kommer framtidens dietister vara mycket mer lyhörda och självständigt tänkande.
Tack och lov att folk sliter sig loss från sk auktoriteter och masstänkande och väljer och tänker själva.
Det är SvD som går ut med detta idag.
De sa på nyheterna att även köttkonsumtionen ökat, jag hoppas svensken kan se längre bort ( längre bort än dietisterna) och att gräsbetesköttet ökar… Var inte en ” dietist”…
Nu kommer jag ha utlottning av min bakbok Baka med LCHF
Jag hoppas ni som redan har bakboken önskar att kunna få ge bort en bok till bättre behövande eller behöver två!
Så för att delta i min utlottning av 5 böcker (signerade förstås) önskar jag av er att ni recenserar min bakbok Baka med LCHF på Bokus och/eller Adlibris mellan den 1/2-29/2.
Hur lång respektive kort ni väljer att göra recensionen spelar ingen roll. Väljer ni att göra det på både Bokus och Adlibris så deltar man med två lotter, annars en. När ni gjort recensionen så mailar ni mig på kontakt@mariannslchf.se med kopia av recensionen+ namn och berättar vart ni lagt den.
Jag gör små lappar med ert recensionsnamn och en eller två lotter beroende på om ni recenserat boken på en eller två ställen. Den 1/3 drar jag lott och kommer redovisa här på bloggen vilka 5 som haft lyckan att bli dragna. Foto på dragningen kommer visas. Mail skickas också ut till de fem lyckliga.
Jag kommer inte ta hänsyn till vad som skrivs, så var ärliga Men får ni snabbt en favoritkaka i boken är ju det kul att få veta.
Ps. man kan se detta som en gåva till alla som bokat boken så tidigt och fått vänta länge och nu då får denna möjlighet under de kommande veckorna. Blir det många som deltar kanske jag ökar till 8-10 böcker. ds