Bakat som om jag skulle baka till bok!

Jösses vad jag bakat!
Man kunde tro att jag bakat för en ny bakbok, men så är det inte.
Jag provbakar ett nytt socker som förhoppningsvis utkommer här framöver.

Givetvis bakar man då helt nya recept, självklart går receptmakerskan igång ;)

I sommar lär ni alla bli bjudna på dem så håll utkik!

 

 

Donering via PayPal

Då några helt underbara bloggläsare önskat kunna bidra på något sätt och viljat visa sin tacksamhet för allt mitt arbete med att ta fram goda och smarriga – socker och glutenfria bakrecept, så har jag funderat en stund på hur det ska kunna gå till.

Ett förslag har varit att skapa något slags “månadsbrev” med recept som man betalar för, men detta finner jag inte så bra då det skulle utesluta de som inte har råd.
Jag har då kommit fram till att en liten doneringsknapp (via PayPal) är kanske det lättaste, och hoppas detta blir bra för de få som uttryckt önskan om något.
Då väljer man ju helt själv när och framförallt OM man vill bidra till fortsatt utveckling och delande av många gratis-recept här på bloggen.
Du finner den här i högermarginalen.

Jag lägger ju för all del ner många timmar på dels bloggen och leta relevanta inlägg och framförallt receptmakeri. Detta gör jag av helt fri vilja och för att jag tycker det är så otroligt roligt.
Roligt och helt underbart att möta så många goa tacksamma människor både här på bloggen och på facebook!
Att känna att man (recepten/bloggen) betyder något och gör skillnad, det är därför jag är här.

Så givetvis är recepten alltid helt gratis för alla och också fria att dela med sig av på nätet så länge jag får synas med länk till min blogg!

Så fortsatt GOTT BAKNÖJE!

 

br /

Plockmat, tårta och en fjälla…


Tiden! Vart tog tiden vägen?? Den verkligen RUSAR fram!! Det är midsommar nästa vecka, hallå? Hänger inte med alls. Här hemma händer de grejer om vartannat hela tiden, o det ena nya upptåget avlöser det andra. Skolavslutning och sommarlovstart har vi betat av i alla fall. Här kommer den tillhörande plocktallriken på avslutningskvällen. Krustader med viltost, chili och rökt skinka. Potatissallad, rostbiff, St Agur, brie, melon, vindruvor, jordgubbar och kex.

Och den traditionella tårtan förstås. Jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar! Vad är väl godare än en klassisk jordgubbstårta med hembakad tårtbotten?

Vad händer mer?
ÄNNU ett litet nytillskott har anlänt till familjen! – ”Fjällan”
Eller litet och litet… Hon är bautastor!! ;-)


Jordgubbstårtan!


”Fjällan” är en 16 mån gammal honkatt som nyligen haft en kull ungar men som inte finns mer. Hon är lite sorgsen och deppig och när vi träffade henne första gången så skuttade hon rakt in i hjärtat! Så tillgiven och lugn, men lite ledsen i ögat och passade inte riktigt in där hon bodde förut. ”Henne vill jag ha sa jag!”

-”Du får henne!!”…

Efter ett snabbt men enigt överläggande med kära maken så ”blev de som de blev”… Nu är hon hemma. Avmaskad, ren och fin, och fått en dos med fästing och loppmedel. Fjällan fick hon heta då hon är vacker och ståtlig som en varg, fina vita fjällränder och illgröna ögon… ;-)

Nu ligger hon här bredvid mig och har bekantat sig med båda våra andra katter; Alfred & Ida. Dalton har hon också ”pussat på kinden” så allt är frid och fröjd och jag hoppas hon ska trivas här hos oss med gubben Alfred och lilla yrvädret Ida som hon kan fostra, då kanske hennes mamma-hjärta blir helt igen…

Kastrera både flickorna står på tur, sen får de va nog med katter här! :-P

Sockerkaka – LCHF

Ingredienser:
150 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
5  ekologiska ägg
3 msk erythritol (sötrix, sötin, sukrin) och 1/4-1/2 krm stevia
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
0,5 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt 3-5 min, häll i smöret och grädde, blanda väl.
Blanda torra ingredienser och blanda de väl ner i smeten.
Klä en sockerkaksform 1,5 l med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min, känn på sockerkakan så den är torr och färdiggräddad.

©MariannAndersson

Bloggar etiketter: ,

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Paj med botten och lock. Pajdeg Blanda 4 dl vetemjöl med 150 … Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

Inlägget Äppelpaj med vaniljsås i pajen dök först upp på Äppelpaj.se.

Problem med fettsyreanalysen från Oil4Life

Oil4Life har stoppat sin försäljning av fettsyreanalysen på grund av problem med leverantören i Norge.

Då några läsare gjort mig uppmärksam på detta problem har jag hittat ett alternativ genom nystartade Arctic Health AB som snart sjösätter sitt varumärke ArcticMed med både fettsyraanalys och premium Omega-3.

De som redan idag vill köpa en sådan test kan göra det genom att maila Mikael på info@arcticmed.se för mer info.
Då löser han detta med en fettsyra analys från Tyskland där man då får analyserat 20 fettsyror i blodet varav 3 är transfetter (Oil4Life testade enbart 11fettsyror och inga transfetter).
Intressant att faktiskt få även transfetterna analyserade, just för att se om man ändå får för mycket sådant i sig.

Det går till på exakt samma sett med ett självtest med ett par droppar blod från fingertoppen. Lätt som en plätt!

Hälsa från mig när ni mailar Mikael!

 

Bloggar etiketter: , ,

Andra bullar på stranden med Familjemagasinet!

Precis så uttrycker dom sig i Familjemagasinet!
Familjemagasnet är en tidning som vänder sig till föräldrar som har barn i grundskolan. Det är den enda tidningen som har fokus på barnens skolgång och vad vi kan göra för att barnen ska ha de bästa förutsättningarna för att lära. Den är dessutom gratis, bara att gå in och anmäla sig!

med “andra bullar” menar dom mina kanelbullar och att jag bakar med kokosnötsmjöl istället för vetemjölet. Väldigt roligt att det uppmärksammas i en tidning som når ut till föräldrar som förhoppningsvis bryr sig om sina barns framtida hälsa.
Man finner också mina Amerikanska pannkakor ur bakboken och Birgitta Höglunds pizza.

 

 

 

Varning om teflongaller från slv

De nya teflongallren som man ska lägga på grillgallret för att förhindra att maten fastnar och/eller ramlar imellan kan avge giftiga gaser.

Slv varnar idag med pressmeddelande 

Mina tankar går genast till alla som steker i teflonpannor och många gånger på höga temperaturer…
dem varnar man inte för, kan det beror på att “nyttan” enligt slv är viktigare?
Nyttan=steka fettsnålt

Här steker vi alltid i gjutjärn, har både stekpannor och gryta.
Vad steker ni i?

 

Bloggar etiketter: ,

Jordgubbsmilkshake


Efter en intensiv vecka ska vi nu coola ner oss lite tänkte jag. Det är fredag, helt underbart med helg igen. Sommarlov och familjen är ledig allihopa för ett par dar. Drar en lättnads suck över veckan som varit med allt därtill. Loppis, jobb, skolavslutning, utflykter, shopping, förberedelser och aktiviteter utöver det vanliga. Skönt med helg, fruktansvärt skönt med helg! Jag älskar HELGER!! ;-) Fler recept, inlägg och uppdateringar kommer så fort jag hämtat andan… Kram till er alla! 

Jordgubbsmilshake 4 port
Det här behöver du : 
1½ liter färska jordgubbar
½ liter vaniljglass
ca 2-3 dl mjölk
En gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Fyll en blender, måttbägare eller skål med glass och jordgubbar, slå på lite mjölk och en gnutta vaniljsocker. Mixa till slät konsistens. Häll upp i glas, tillsätt tjocka sugrör och njut! :-P

 

Professor/spindoktorn Lars Rydén säger som det är ang omega 3!

Torbjörn Sasserson så uppmärksamt noterat att Lars Ryden faktiskt säger som det är i artikeln i Aftonbladet.

“Professor Lars Rydén motsäger sig även i artikeln i Aftonbladet.

Omgea 3 är inte aktuellt för att förebygga något över huvudtaget. Det konsumeras på mycket bräcklig och ovetenskaplig grund och det finns ingen rimlig anledning att lägga ner pengar på det, säger Lars Rydén till Aftonbladet. I nästa ögonblick säger Rydén: ”Vi ska äta fisk i stället med mycket omega 3 i. Fet fisk, tre gånger i veckan”.

Med andra ord är omega 3 toppen för hälsan, bara inte oljan säljs som kosttillskott och tar marknadsandelar från Sanofi, verkar det som.”

Klippt ur Sassersons artikel på NewsVoice, läs den!

Dock skulle jag säga ät FET fisk 3-4 gg veckan och man är hemma med sin omega 3 eller som sagt 1 burk makrill i tomatsås 5gg… eller ta ett bra tillskott…
Välj själv!