Jordgubbsmilkshake


Efter en intensiv vecka ska vi nu coola ner oss lite tänkte jag. Det är fredag, helt underbart med helg igen. Sommarlov och familjen är ledig allihopa för ett par dar. Drar en lättnads suck över veckan som varit med allt därtill. Loppis, jobb, skolavslutning, utflykter, shopping, förberedelser och aktiviteter utöver det vanliga. Skönt med helg, fruktansvärt skönt med helg! Jag älskar HELGER!! ;-) Fler recept, inlägg och uppdateringar kommer så fort jag hämtat andan… Kram till er alla! 

Jordgubbsmilshake 4 port
Det här behöver du : 
1½ liter färska jordgubbar
½ liter vaniljglass
ca 2-3 dl mjölk
En gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :
Fyll en blender, måttbägare eller skål med glass och jordgubbar, slå på lite mjölk och en gnutta vaniljsocker. Mixa till slät konsistens. Häll upp i glas, tillsätt tjocka sugrör och njut! :-P

 

Vaniljmilkshake på bästa snabbmatsstället!


När jag ändå håller på med snabbmats-recepten på chili cheese och jalapeno poppers så kan jag väl få läska med en milkshake till? Skillnanden är att du slipper stå och titta på stressad personal inne på ett snabbmatsställe med stekos och lukten av frityrolja. Här bjuder jag istället på solnedgång, sprakande eld, sittplats på ekbänk med renskinn och en fantastiskt drömmande utsikt över kohagen! De e väl grejer de?

En vaniljshake svänger du ihop med stavmixerna i ett nafs, det går så snabbt så du hinner knappt blinka! ;-) Sen är det bara att sätta sig och njuta framför muurikkan i väntan på de godaste pannkakorna ever! Det går liksom inte att jämföra med Mc Donalds, Max, eller Burger king… Det är bara sååå mycket bättre! :-P

Det här behöver du : 
4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker eller ännu hellre fröna från 1 vaniljstång
1 msk florsocker
250 gram gammaldaga vaniljglass

GÖR SÅHÄR : 
Ner med alla ingredienser i en hög bunke, mixa med stavmixer. Häll upp i två glas. Servera genast!


Muurikka-pannkakorna som blev kvar när vi ätit oss mätta. Recept hittar ni här >>

Nu ska jag försöka kurera min hals, håller på bli förkyld en sån där långdragen, envis historia då jag alltid luckas tappa rösten fullständigt. Joline är redan hemma med ont i halsen o feber och jag tror att kära maken blir hemma imorgon också. Han har fått vårens första pollenallergi och förkylning därtill… :( Pannkakor är förresten de som alltid är och har varit en stående ”vab-dags-lunch” när barnen är sjuka. Å frisk luft på köpet skadar ju knappast!