Omega 3 kan skydda mot hörselnedsättning

En ny studie från University of Sydney visar att två fiskmiddagar (bör väl vara fet fisk?) kunde reducera åldersrealaterad hörselnedsättning med 41%  för 50-åringar.
Hörselnedsättning är vanligt i USA  över 36 miljoner människor drabbas  efterhand man åldras.
Det behövs dock mer forskning för att bekräfta sammanhangen.

Det finns säkert läsare här som har svårt att få i sig fet fisk minst 2 gg veckan,  då kan ju ett omega 3 tillskott vara lösningen.
Den jag och familjen tar är Oil4Life som snart byter till Arcticmed olja. Kommer återkomma med info när det blir aktuellt.

 

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Omega 3 oljor och miljögifter

Då jag igår skrev ett inlägg om den norska odlade laxen så kommer det också frågor och undringar om den omega 3 olja som jag rekommendera (och fler andra inom LCHF) Oil4Life. Jag kontaktade Mikael på Oil4Life och undrade över oljan och miljögifterna och även om den olja som from september kommer säljas istället för  Oil4Life.
Svaret är:

Oil4Life samt även den nya oljan som lanseras i September (ArcticMed Omega-3 Premuim) renas från miljögifter och uppfyller mer än väl de reningskrav som EU ställt för fiskoljor.
ArcticMed Omega-3 Premium  är en ny högkvalitets Omega-3 på väg ut till marknaden i september med naturens kraftigaste antioxidant (hydroxytyrosol) från oliver som oxidationsskydd.
Teamet bakom denna olja har i flera år jobbat med fettsyraanalyser och korrigering av Omega-6/Omega-3 ratio.
Behovet av att använda sig av en högkvalitativ stabil naturlig renad fiskolja med ett optimalt skydd mot oxidation har gjort att man nu valt att själva tillverka en sådan produkt.
I samarbete med Europas ledande laboratorium för fettsyraanalyser (Tyskt) har man även tagit fram fettsyratestet, ArcticMed Testkit (ett enkelt självstickstest)
Testet visar din fettsyraprofil med 26 fettsyror med angivande av bl a Omega-3 index, Omega-6/Omega-3 ratio, transfetter, cellmembranflexibilitet, oxidativ stress, Omega-3,-7,-9 värden.
Man kan köpa testet innan lansering genom att skriva till Micke på info@arcticmed.se

Bloggar etiketter: , ,

Problem med fettsyreanalysen från Oil4Life

Oil4Life har stoppat sin försäljning av fettsyreanalysen på grund av problem med leverantören i Norge.

Då några läsare gjort mig uppmärksam på detta problem har jag hittat ett alternativ genom nystartade Arctic Health AB som snart sjösätter sitt varumärke ArcticMed med både fettsyraanalys och premium Omega-3.

De som redan idag vill köpa en sådan test kan göra det genom att maila Mikael på info@arcticmed.se för mer info.
Då löser han detta med en fettsyra analys från Tyskland där man då får analyserat 20 fettsyror i blodet varav 3 är transfetter (Oil4Life testade enbart 11fettsyror och inga transfetter).
Intressant att faktiskt få även transfetterna analyserade, just för att se om man ändå får för mycket sådant i sig.

Det går till på exakt samma sett med ett självtest med ett par droppar blod från fingertoppen. Lätt som en plätt!

Hälsa från mig när ni mailar Mikael!

 

Bloggar etiketter: , ,

Aftonbladet basunerar ut om verkningslöst omega 3

Man refererar till Professor Lars Rydén som gjort en stor studie på diabetesjuka människor då de lättast får hjärt/kärlsjukdomar.
Man har givit dem 1 gram omega 3.

Vill ni läsa många bra kommentarer så läs hos Annika Dahlqvist inlägg.

Mina tankar går så här:
man ger 1 gram omega 3 till sjuka människor som har diabetes på grund av för mkt kolhydrater i kosten och sådan kost vet vi ju alla är omega 6 stinn…

Hur ska 1 gram överhuvudtaget kunna hjälpa sjuka människor när man rekommendera minst 2,5 gram?
+ att dessa människor mest troligt fortsatte sin omega 6 stinna kost som ju driver inflammation?
Och underhöll sin insulinresistens med massor av kolhydrater…

Nej, här kommer vi forsätta på inslagna vägen och ta vår lilla omega 3 hutt av Oil4life.
Nu har vi precis avslutat vår balanserings kur och övergått till underhåll, dvs daily oljan.
Vi har nu valt att göra en månadsprenumerering.

Denna olja är troligtvis bland de bästa på marknaden (många lär ju vara härskna) och rekommenderas av fler kända LCHF´are så som Bitten Jonsson, Sanna Edhin och Anna Hallén mfl om jag inte missminner mig.

Jag har tyvärr fått erkänna att trots vårt frekventa ätande av gräsbetes och ingen omega 6 oljor så långt ögat når och därmed heller inget spannmål så har vi dåligt med omega 3 i vårt blod enligt analys. Vill någon absolut se min analys så kan man maila mig och få koden.
Detta gjorde att maken också gjorde en analys och hans blod innehöll ännu mindre omega 3 än mitt.
Det avgjorde då att vi alla 3 i familjen har gått en 100 dagars kur för att balansera upp omega 3  och nu återstår det bara att skicka in en ny analys för att checka av och underhålla nivån som är uppnådd.

Så ta ansvar för din hälsa och ät fet vild fisk minst 3-4 gg veckan eller en burk makrill i tomatsås 5 gånger i veckan( fixar inte vi), eller välj tillskott (vi valt).

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,