Bakery+ Mariannsocker äntligen här!

Ja, äntligen så har jag och Stevia Vital (deras pressrelease) fått till den perfekta blandning av erytritol och stevia.
Sötningen heter Bakery+ men har gått lite under arbetsnamnet Mariannsocker!

Nu kan den köpas till ett bra pris. Skriv “bakeryplus” i webbshoppen och ni alla får 10%!

Denna sötning är perfekt på två sätt, du behöver bara en enda påse och den ger inga bismaker av varken stevian eller erytritolen!

Man kan också söta rätt rejält om man vill och ändå går inte stevian igenom. Mariannsockret är något lite sötare än “min blandning” och det ger den fördelen att man inte behöver ta lika mycket och sötningen blir därmed dryg. Min rekommendation till en normal kaka blir 2 msk.

Gör du en kaka med topping eller fyllning tänk som så här:
Till en normal kaka 2 msk. Fyllningen och topping till en normal  kaka bör räcka med 1-1,5 msk.
Givetvis ska man alltid dosera sötningen efter hur sött i övrigt övriga ingredienser är, ex vanilj och bär är ju söta i sig. Beska kräver mest så som kakao, sura kräver lite mindre än kakao men mer än det som upplevs sött.

Var inte rädd för att smaka lite på smeten och rör i mer om det behövs, och gör noteringar varteftersom du bakar, så hittar man strax sin egen nivå.

Alla recept på bloggen är nu omvandlade till Bakery+. Givetvis går det fortfarande att blanda själv enligt min uppfinning: 3 msk erythritol + 1/4 krm stevia = 2 msk Bakery+

Gott baknöje!

 

Bloggar etiketter: , , ,

Väntar på mer info…

Jag har uppdaterat alla recept med det nya “Mariannsockret” BAKERY+
men tyvärr har jag inga länkar ännu fått, så ni får ge er till tåls, det kommer snart (hoppas jag)…

 

Kycklinggratäng m. Bacon
Kycklinggratäng m. Bacon
Källa: Emilia
Portioner: 3-4

Ingredienser:
1 bit Kycklingfilé (rejäl)
140g Bacon
1 Morot (normalstor, går att hoppa över)
ca 1-1,25 dl Créme Fraiche
Philadelphiaost (mängden är valfri, men ca 1/3 paket)
2 dl Grädde
Riven ost
Svartpeppar
Grillkrydda
Salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär upp kycklingfilé och bacon i lagom små bitar.
3. Stek kycklingfilé och bacon tills kycklingen är genomstekt.
4. Riv upp moroten (om du inte hoppar över den) och blanda moroten med créme fraichen och svartpeppar.
5. Bred ut morotsröran över bottnen på en ugnssäker form - ca 15x22 cm.
6. Häll över kyckling och bacon i formen och sprid ut jämnt.
7. Krydda efter känsla med grillkrydda och salta lite - tänk på att rätten redan är ganska salt av bacon, så ha inte i för mycket salt.
8. Klicka på några klickar philadelphiaost. Du behöver inte vara noga med att sprida ut det, det smälter ändå ihop med allt det andra i ugnen.
9. Häll över grädden och strö över ett lager riven ost i den mängd du önskar.
10. Säll i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har en fin färg.

Serveras gott ihop med vanliga enkla frysta grönsaker som kokats upp och inte smakar för mycket eftersom gratängen blir ganska smakfylld, men självklart kan man ha nästan vad som helst till!
Tappa 5 kilon på 4 veckor med LCHF dieten!

Att gå ner i vikt behöver inte vara krångligt – så länge du håller dig till rätt kost! Fett, kolhydrater från grönsaker och proteiner är basen på LCHF. Följ våra råd och du kan tappa 5 kilon på bara 4 veckor.

Ät fett med gott samvete

Den största förändringen med LCHF är att man ska äta mer fett, och nu när grillsäsongen är igång passar det perfekt. Njut av avokadon, grädde som bas i såsen, goda ostar och ringla olivolja över salladen. Njut även av skinnet på kycklingen och fettet i köttfärsen.

Rensa ur ditt skafferi

Det kan vara kämpigt att äta LCHF-kost när det står kakor, skorpor och riskakor i skafferet och frysen är full av bullar. Rensa ut det som du misstänker lockar dig mest och det som innehåller för mycket kolhydrater.

Testa pannkaksfrukost

Dieter kan vara trista, men anhängare av LCHF menar att det inte är någon diet, det är ett sätt att leva. Och livet ska ju inte vara trist! Vad passar bättre än att unna dig goda pannkakor till frukost!? Pannkakssmet: 2-3 ägg, 1/2 dl vispgrädde, lite vaniljpulver och 1 msk fiberhusk. Serveras med en klick crême fraiche.

Bortbjuden?

Njut av det som bjuds men välj bort potatis, ris och pasta. När efterätten serveras får du känna efter vad just du vill och kan ta för val. Är ditt mål viktminskning så kommer en efterätt inte att ge dig det du önskar. Är du socker beroende kan en efterätt skapa sug för socker under resten av veckan.

Välj ekologiskt

Ekologiska livsmedel är ett bättre val eftersom de inte innehåller rester av kemikalier eller andra ämnen som inte trivs i kroppen. Har du möjlighet så välj nötkött från gräsbetande djur.

Äta ute? Inga problem!

Det är lätt att äta LCHF på restaurang.Välj något på menyn som erbjuder en hel kött- eller fiskbit med en god sås till. Be att få byta ut potatisen mot varma grönsaker. Till efterätt väljer du en god ostbricka och hoppar bara över marmeladen, kexen och frukten.

Skippa mellanmål – om du vill

När man äter LCHF-kost håller man sig mättare hela dagen, så många varken orkar eller vill ha ett mellanmål. Och man behöver inte heller tänka på att hålla förbränningen igång efter som man inte svälter. Men om du är sugen så fungerar en näve nötter, ett kokt ägg eller en avokado till exempel.

Trött?

Det kan hända att du känner dig lite trött och hängig de första dagarna du börjar äta LCHF-kost. Men håll ut, snart vänder det! Och om magen protesterar kan man ge den lite mjuka fibrer som kosttillskott. Till exempel 1 msk hela linfrön, psylliumfrön eller fiberhusk.

Har du några fler tips? Kommentera gärna nedan och dela med dig om dina tips!

Rostade mandlar med lakrits & flingsalt
Rostade mandlar med lakrits & flingsalt
Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 4

Ingredienser:
Sötmandlar
Rapsolja
Lakritspulver
Flingsalt


Gör så här:
Rosta sötmandlar i torr panna. När dom fått lite färg (utan att bli brända) ta bort dom från värmen. Ringa över lite rapolja och skaka om så alla får på sig. Krydda med flingsalt och rejält med lakritspulver. Häll över på ett hushållspapper och låt svalna
LCHF recept för Kycklinggryta med grönpepparsås


Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.

LCHF Kycklinggryta med grönpepparsås
Portioner: 4 st
Tid: 30 min

Ingredienser
600 g kycklingbröst
1 gul lök
3 msk smör att steka i
1 röd paprika
1 liten zucchini
2 dl vispgrädde
2 dl crême fraiche
2 msk grönpeppar
salt och peppar.
1/4 vitkålshuvud
25 g smör

Gör så här

  1. Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i biar och låt fräs också.
  2. Tillsätt grädde och crême fraiche. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt detta puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller med en matbredare. Stek i smör på medelvärme tills den har blivit mjukare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera!
Annorlunda äppelpaj

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt … Continue reading Annorlunda äppelpaj

Inlägget Annorlunda äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Packat och klart! Mot djurparken…


Gomorron! Nu är vi färdigpackade o klara och ska åka och möta upp resten av gänget innan vi styr kosan mot djurparken för en heldag med kompisar, djur, karuseller och vattenland! :-P

I matsäcken finns nu;

Lunch;
Makaronisallad med kassler, ost, gurka och gröna ärtor. En enkel rhode islandsås vispade jag ihop till den och fyllde i en senapsflaska, praktiskt att ha med sig!

Mellanmål;
Hemmagjort risifrutti på grötris och hel dinkel, turkisk yoghurt, sötad med honung och lite blåbär ovanpå.

Fika;
Kaffe/Juice & blåbärskaka. Tog med lite extra, tror det kan gå åt till oss kaffepimplande mammor och pappor! :-P Vatten o frukt också förstås.

Ja, det ska vi nog stå oss på hela dan! ;-) Hörs lite senare…

Kyckling med vitkål
Källa: Yvonne Hagström
Portioner: 1

Ingredienser:
1 st lårkycklingfilé
3 dl strimlad vitkål
Smör att steka i
1-2 dl grädde
Salt, peppar, paprikapulver
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar och stek bitarna i smöret.
När kycklingen nästan är genomstekt, lägg i den strimlade vitkålen. Strö över lite paprikapulver och krydda med salt och peppar. Häll över grädden och låt puttra tills vitkålen är mjuk.
Blåbärskaka i långpanna


Blåbärs och lingonskogen har vi besökt, men inte fick vi med oss några mängder blåbär hem direkt.

Det är så ”urplockat” skyller jag på… Jag hittar inga iallafall! Jo… Några kanske, å barnen med, men de flesta åker ju rakt in i munnen och sen är dom så små så det tar ju en timme att få ihop en deciliter… Så här kör vi med köpta, frysta blåbär!

Bjuder i alla fall på världens enklaste långpannekaka med blåbär, en liiiiten långpanna till detta recept så dubbla gärna vid behov eller om du använder den stora ugnsplåten.

Imorgon blir det utflykt igen och just hembakade blåbärsrutor är bland det bästa som finns att äta ute så packa ner några extra. ;-)

ca 15 rutor
Det här behöver du :

2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

200 gram frysta/lätt tinade blåbär
1 msk potatismjöl (behövs bara om dom är frysa och blivit lite vattniga) 
1 msk florsocker
75-100 gram smör

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en form ca 30*40, klädd med bakplåtspapper. Rör ut de frusna blåbären med potatismjöl och florsocker och häll över smeten. Hyvla smöret ovanpå. Grädda ca 15-20 min i 200 grader.


Lingon fanns det gott om, men dom var inte riktigt färdiga ännu.


S
met + blåbär…


H
yvla över smöret… Å sen skjuts in i ugnen ca 15-20 min, 200 grader.


S
kär i rutor…


P
ackat och klart! :-P