Helgen i Bråtås hos fina vännerna Lundin var en fantastisk helg. Jag ska försöka sammanfatta det hela med ett bildregn och ni kommer förstå vilken ”soul sister” jag har i Pernilla!
Bästa, finaste, raraste man kan tänka, en pysseltokig, smågalen, sprallig och glad ”bakerella” skulle man kunna sammanfatta henne. Hon är underbar…
Vi bjöds på så otroligt mycket gott! Galet mycket mat med värsta lyxfrukostarna med nybakade scones, ostar, hemkokta marmelader, frukt och grönt, maffiga kanelbullar, älgfilé, en sagolik butternutcreme, kantarellsås, chokladfondant och ja gud vet allt! Hon är en fena i köket, men det visste jag ju sen innan!
Nu ska ni få se hur vi hade det. Bilder på hus, stugan vi sov i, omgivning, troféer och jaktmarker. Ja, för det är en storjägare till husbonde i den familjen, eller ska jag säga tre kanske då bägge pojkarna har samma intresse! Sen får ni försöka låta bli att dregla över alla matbilder från Pernillas kulinariska verk!
Här bor familjen Lundin, högt ovan på en vacker slänt…
Med underbar utsikt över skog och mark.
Finaste ”Pilla”!
På garageväggen möts man av denna syn när man kommer upp för gårdsplanen.
Pernilla överraskade… Att få ihop något sånt här pillrigt och få det så vackert med känsla är det bara Pernilla som kan! Hjärtan på tråd… Dom betyder väldigt mycket för mig…
Ja, ni förstår vilka gener hon besitter nu! Att hon är en vansinnigt duktig scrappare det tror jag ni håller med om. Vill ni se mer av hennes kreationer så kan ni följa henne på bloggen ”Pysseldags HÄR”.
Inte lång stund efter vår ankomst doftade det gott i hela huset av dessa nygräddade kycklingpajer!
Avocadosallad med chevreost. Gott, gott!
Lilla stugan vi sov i som var mysigt renoverad och inredd, riktig ”fäbo-jänta-känsla” här!
Stugan hade många spännande inredningsdetaljer!
Hehe…
En överdådig lyxfrukost hade Pernilla dukat upp på lördag morgon. Engelska nygräddade scones med råsocker och den hemkokta tomatmarmeladen med saffran och vanilj blev jag inte lite förälskad i! Fick dessutom med mig två burkar hem. Jag ska visa mer av den senare med recept.
Kanelbullar EXTRA stora!
På gården finns tre hundar också: Dackie & Rossie samt en liten Bettan som var så full i bus o spring att hon inte ens fastnade i min kamera! Här har vi Dackie som fick till en riktigt grym posé, men är man alltid glad så måste man ju visa sina fina tänder ju!
Lilla söta Rossie!
Vi hade ju Dalton med oss och det tyckte allihop var väldigt spännande. Inte minst Bettan…
Lördagkvällens middag satt vi länge och njöt av. Älgfilé med bland annat denna vansinnigt goda kantarellsås som kokades ihop!
Mmmm… Älgkött som är sååå gott! Och så mört och fint tillagat.
Den omtalade butternutcremen, ett väldigt passande tillbehör till just vilt tycker jag.
Det goda älgköttet här serverat med stora klyftor potatis och sötpotatis. Butternutcremen, kantarellsås, inlagd gurka och grön tomatchutney.
Trots en rejält stadig frukost samt att vi blev bjuda på thaimat efter Gekås-shopping så blev det både en och två portioner av denna slående varmrätt. Oj, ojoj så gott!!
Pernilla hade givetvis förberett dessert även till lördagkvällen!
En riktig bakerellas hemliga kökslåda…
(Jag var tvungen Pernilla)
Chokladfondant, hallon och lättvispad grädde! JA – vi rullade hem till Öland…
Just de, jag lovade ju visa mitt andra projekt med trådbollarna och såhär blev resultatet av enbart svart tråd, en ljusslinga och pärlhönsfjädrar. Kunde ju inte visa det innan eftersom Pernilla skulle få den. Alla bollar, slinga och fjädrar fyllde jag en stor glascylinder med.
Pernillas eget foto när den är på plats!
Pyssel-Pernillas vackra ting finns nu lite överallt här hemma i Öj. Hoppas ni har fått inspiration av all god mat, bilder på allt pyssel och glöm inte att spana in mer av Pernilla HÄR!