Gratinerade grönsaker
Idag får du tips på en riktigt smakrik variant av pizzagratäng, på en botten av tunt skivad kålrabbi istället för deg.
Ett gott sätt att slippa kolhydrattung och glutenhaltig deg, det är ju ändå fyllningen som är det godaste på pizzan tycker jag.
Här har jag gjort en krämig stuvning fylld av pizzasmak, ät den som den är eller som tillbehör till grillat.
Vill du ha en mer vanlig pizza till fredagsmyset som går hem hos både stora och små, så testa gärna min populära halloumipizza.
Pizzagratäng 2 port
12 tunna skivor kålrabbi
6 skivor zucchini
2 dl skivad svamp
2 dl grädde/kokosgrädde
1 stor grön paprika
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
Smör till stekning
1 tsk torkad oregano
Salt och svartpeppar
Att strö över:
2 dl riven ost
1 msk färsk oregano
Stek kålrabbin i smör och lägg ut i en rundel i två små ugnsformar.
Skär zucchinin i bitar, strimla lök, vitlök och paprika.
Stek svampen och grönsakerna i smör, häll på grädde, krydda och låt puttra till en stuvning.
Häll svampstuvningen ovanpå kålrabbin, lägg på några inlagda champinjoner och marinerade cocktailtomater.
Har du inga färdiga marinerade grönsaker så går det förstås bra även med färska champinjoner och tomater.
Toppa med riven ost och färsk eller torkad oregano, grädda på 200° i 20 minuter.
Vill du ha fler tips på glutenfria, vegetariska recept så hittar du min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör här på Bokus.
Just nu ingår den i deras Hälsokampanj och kostar bara 170 kronor, 89 kronor som E-bok.
Så här skriver en recensent om kokboken:
Vilken underbar bok!
Först köpte jag den som ebok men insåg direkt att här behövdes pappersformat! Enklare att prova recepten då.
Fint skriven, underbara bilder och inspirerande recept. En riktig pärla. Håller på jobba mig igenom boken. Vilken tur att svarta vinbärsbusken precis slagit ut sina blad . Rekommenderas varmt!