Kyckling och fetaost – fylld aubergine
Kyckling och fetaost - fylld aubergine
Källa: www.lchfworld.com
Portioner: 4

Ingredienser:
4 st Kycklingfiler
2 stt Aubergin
150 g Fetaost
1 st Rödlök
2 dl Matyoghurt
Färsk basilika
1 tsk Paprikapulver
2 st Vitlöksklyftor
Gör så här:
Dela auberginerna och gröp ur innehållet.
Stek strimlad kyckling med riven vitlök, salt, peppar och låt svalna en stund.
Blanda sedan med fetaost, hackad rödlök, matyoghurt, hackad basilika och paprikapulver.
Klicka i kycklingröran i aubergin-kopparna och strö gärna över lite riven ost.
Gratinera mitt i ugnen på 175grader cirka 15 minuter.

Näringsinformation:
Kcal: 1397

Energiprocent per portion:
290 g (vikt)
349 kcal
39 g protein
7 g kolhydrater
18 g fett

På bilden serverad med en skysås gjord på tomat och urgröpet från auberginen samt en klassisk bearnaisesås.
Tips om förvaring av lågkolhydratsbröd och bakverk

Frågor om hur man bäst förvarar bröden och kakorna dyker ofta upp och här delger jag er mina erfarenheter.
Jag förvara alltid bröd och mjuka kakor i rumstemp, i skafferiet eller i en brödlåda det första lite dryga dygnet. Jag  upplever att det mesta lågkolhydratsbakat smakar bäst efter några timmar efter det ”satt sig” och tom jättegott dagen efter. Jag själv uppskattar inte kylskåpskallt bröd, därför förvara jag det först i rumstemperatur i plastpåse eller inrullat i bakduk. Efter max 2 dagar åker resten in i kylskåpet.
Vet jag med mig att det hela inte blir uppätet på 3 dagar så fryser jag hellre in bröden i bland färdigskivat eller i halvor.

Ett tips kan vara att rulla in bröd i ett par bakdukar (möjligt att papperspåse funkar också) och förvara dom istället för plastpåsar under den tid man har dem i rumstemp. Det kan förhindra den lilla fuktighet som kan uppstå, om man inte gillar ”fuktiga” bröd. Sedan förvaras de ju bäst i plastpåse i kyl och frys.

Småkakor förvaras bäst i vanliga kakburkar och är de ordentligt torra tycker jag de står sig i flera dagar kanske upp mot 4-5 dagar. Ju mjukare kakor ju fortare surnar dom och bör då frysas in i stället.  Det finns ju inget i lågkolhydratsbröden som konserverar så här måste vi vara uppmärksamma på att förvara dem rätt.

Bröd går ju utmärkt att tina upp i ugn, rostas eller micras. Dock äger vi inte en micro så jag har inte testat detta själv, men det sägs funka mer än utmärkt.

Hoppas detta var bra tips och har ni läsare andra bra tips fyll gärna i i kommentarsfältet! UPPSKATTAS!

 

Bloggar etiketter: ,

Baka med LCHF video – Lussekatter

Med denna bak-video önskar jag alla läsare en trevlig adventstid och julmånad!


Jooo, jag är Göteborska…  trots över 22 år i Borås. ;)

 

 

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Godbitar ur Baka matbröd med LCHF

Här får ni lite försmak på några bröd. Bilderna är ur boken Baka matbröd med LCHF, utkommer 5 februari 2013.
Eftersom Bonnier återigen vill ge alla mina bloggläsare en förköpsrabatt (20 kr) på brödboken, så rekommenderar jag alla er som är intresserade av detta rabatterade pris att prenumerera på bloggen via bloglovin. Då missar ni inte erbjudandekoden och därmed inte heller rabatten.
Förköpsrabatten börjar 3/1 – 5/2-13.
( det har hintats om att den tom kan börja före nyår…)

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Vinnaren av en bok är…

STORT GRATTIS  TOMMY RUNESSON!

Du har vunnit en bok i min lilla utlottning bland alla er som bemödat er att maila in en liten recension av Mariannsocker- Bakery+ till Stevia Vital.
TUSEN TACK ALLA SOM DELTAGIT! UPPSKATTAS MYCKET!

Berätta gärna vilken bok du vill ha av Baka med LCHF eller Baka matbröd med LCHF, svara på vinnarmailet så ordnar vi allt.

Grattis igen Tommy!

 

Bloggar etiketter: , , ,

LCHF recept för Äggröra med brie och granatäpple

Gör en äggröra och servera med brieost och granatäpplekärnor!

Gör så här
1. Lägg groddar på ett fat.
2. Vispa ihop ägg, grädden, salt och peppar i en skål.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran hastigt i några sekunder och lägg upp på groddarna.
4. Rosta pinjenötterna i stekpannan i någon minut och lägg pinjenötterna och granatäppelkärnor över äggröran.
5. Servera och njut!

Ny utlottning av Baka med LCHF!

Nu drar jag igång en ny utlottning av bakboken – Baka med LCHF.
Jag  drar lott bland alla här som kommenterar under
inlägget här på bloggen

och som berättar
varför just du ska vinna boken
!

Jag drar en vinnare på Luciadagen dvs 13/12. Så se till att skriva något före dess och använd en fungerande e-mail.
Boken kommer hinna fram före jul ifall någon vill ha den och ge i julklapp till någon kär person som man önskar långvarig hälsa till.

Vinnaren informeras via personligt mail och också här via bloggen på Luciadagen.

Lycka till alla!

 

 

Bloggar etiketter: , ,

LCHF recept för Färgglad sallad med grillad kyckling

Just en färgglad sallad med krämig avokado, krispig blomkål och blåbär. Till det blir grillad kyckling gott och snabbt att ordna.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kycklingen med en blandning av soja, olivolja, salt och peppar.
2. Låt den grilla i ugnen i ca 25 minuter, beroende på vilka kycklingdelar du har valt. Eller välj en färdiggrillad kyckling som du delar.
3. Dela blomkålshuvudet i små bitar. Skär avokadorna i skivor.
4. Lägg salladsbladen på ett fat, lägg på delade körsbärstomater och blåbär.
5. Ringla över olivolja, vinäger och strö över lite salt och peppar.

Baka med LCHF ges ut i USA!

Nu är det helt klart, min bakbok Baka med LCHF  kommer översättas till amerikanska!
Boken kommer ges ut av det amerikanska förlaget Skyhorse Publishing och förväntas utkomma hösten 13.

Detta måste vara den första svenska lchf-bok som ges ut i USA!

Särskilt kul detta, att den allra första svenska LCHF-boken som får åka över Atlanten till USA är min underbara bakbok!
Tänk att få möjligheten att vara en del i att främja hälsan i USA!

Speciellt och också stort är detta även för Bonniers, för i USA översätter man knappt utländska böcker. Vilket kanske inte är så konstigt då de har en enormt stor folkmängd (314milj) och därmed en stor egen kompentens i befolkningen.
Så att ha blivit utvald bland så många svenska författare/böcker som ju ändå finns är en ynnest och en stor ära som är svår att smälta och ta in.

En liten “nischbok”, föralldel söt och god ;) har klämt sig in “over there”!

Wish me and the book good luck “over there”!

 

Bloggar etiketter: , ,

LCHF recept för Stekt röding med kantarellsås

En smarrig fiskrätt med kantareller och grädde!

Gör så här
1. Blötlägg kantarellerna i 2 timmar. Skölj dem sedan och låt dem rinna av.
2. Skölj och torka fiskfiléerna.
3. Strö rikligt med flingsalt i pannan. Gnid in filéernas skinnsidor med olivolja, lägg dem i stekpannan med skinnsidan ner.
4. Låt dem ligga stilla i pannan tills de är genomstekta.
5. Finhacka löken och fräs den tillsammans med kantarellerna i smör tills svampens vätska har kokat in. Häll å vinet och låt det koka upp. Låt puttra i några minuter och tillsätt därefter grädden. Koka sedan på svag värme i ca 10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar och lite citronsaft.
7. Servera med kokt haricot verts.