Tyckte det var dags för lite fisk här på Kryddburken igen. Detta var bland det godaste jag ätit på länge med just fisk. En pyttipanna med härligt smörstekt lax kryddad med citronpeppar och örtsalt tillsammans med råstekt potatis, morötter och palsternacka. Det blev otroligt gott, knaprigt, salt, sött och fräscht. Rörde även ihop en kall dillkräm som verkligen blev pricken över i:et och ett gott alternativ om man inte vill ha stekt ägg.
4 port
Det här behöver du :
Ca 500 gram lax
Smör till stekning
Citronpeppar
1 pressad citron
Örtsalt
—
6 potatisar
2 morötter
2 palsternacka
3 dl gröna ärtor
1 kruka dill
Stekta ägg
GÖR SÅHÄR :
Börja med att skala och skär potatis, palsternackor och morötter i kuber. Stek på medelvärme i olja ca 15 – 20 minuter. Häll upp ärtorna i en skål med en nypa salt och slå över hett, kokande vatten. Låt stå tills de ska vändas ner i pytten.
Skär laxen i kuber och stek i separat panna så går den inte sönder blanda rotfrukterna. Krydda med citronpeppar och örtsalt. Pressa över en citron. Häll av vattnet från ärtorna och vänd ner i pytten. Servera med färsk dill, stekt ägg och en kall dillkräm.
Dilkräm :
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 msk torkad dillkrydda
Örtsalt
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ingredienserna och servera till pyttipannan.
Skär laxen i kuber. Det går lika bra med fryst om du inte har tillgång till färsk lax. Tina den i kylskåpet före tillagning bara.
Stek rotfrukterna på medelvärme ca 15 – 20 minuter. Vänd sen ner lax och gröna ärtor.
Smaklig måltid!