Källa: Sockerfritt
Portioner: 6
Ingredienser:
6 ägg
2 tsk fiberhusk
1 dl finriven morot
1,5 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötmjöl, grovmixat
0,5 dl linfrö krossade
1 tsk malen kanel (kan ökas)
1 krm bikarbonat
0,5 dl naturella solrosfrön
Gör så här:
Sätt ugnen 180 grader 15 minuter i muffinsplåt.
Vispa 4 ägg fluffigt i en bunke, blanda med 2 tsk fiberhusk och låt stå i 5 min och svälla.
Blanda sedan i 1 dl finriven morot
Blanda i en annan bunke:
mandelmjöl
hasselnötmjöl, grovkornigt/ finhackat mixat
krossade linfrön
kanel
bikarbonat
Ca 0,5 dl naturella solrosfrön - vänd ner de torra ingredienserna i ägg- morotsmeten, fördela i muffinsplåten, lägg på lite naturella solrosfrön på varje bröd, grädda en kvart i ca 180 grader.