Apelsinomelett – sufflé

IMAG1291Snabbdessert eller uteslut sötningen och gör en lunch av det hela!

tillagningstid ca 10-20 min.

4-6 port

Ingredienser:

4 ägg
1 msk Bakery+ sötning (kan uteslutas)
rivet skal från 1 ekologisk apelsin och saften

50 smör till stekning (smält och blanda i äggulesmeten om du gör dem i sufflé formarna)

Gör så här:
Separera äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa lätt upp gulorna med sötning, saft och finrivet skal.
Vänd ner äggviteskummet i äggulorna.
Stek på mellan värme och fös ihop, efterhand den stelnar lite sänk till låg temp och lägg på ett lock,
låt omeletten/sufflén sätta sig i ca 5 min. Vik över och stjälp upp den på ett serveringsfat, strö färska bär eller lätttinade frysta bär över den ljumma omeletten.  Pudra ev över lite Bakery+.
Eller som här  lägg över portionsbitar direkt på assietterna.

TIPS:
Kan också gräddas i ugnen 175 grader i ca 15 min. Fyll upp 6 st  i 1,5 dl sufflé formar, smörj formarna och ev pudra/strö dem med Bakery+.
De höjer sig som svampar, men sjunker ihop sedan. Pudra med Bakery+ och lägg en skalad skiva apelsin ovanpå.
Klicka på bilderna för större bild

IMAG1293IMAG1295

 

 

 

 

 


 

Bloggar etiketter: , ,

Apelsinomelett – sufflé

IMAG1291Snabbdessert eller uteslut sötningen och gör en lunch av det hela!

tillagningstid ca 10-20 min.

4-6 port

Ingredienser:

4 ägg
1 msk Bakery+ sötning (kan uteslutas)
rivet skal från 1 ekologisk apelsin och saften

50 smör till stekning (smält och blanda i äggulesmeten om du gör dem i sufflé formarna)

Gör så här:
Separera äggen. Vispa vitorna till hårt skum.
Vispa lätt upp gulorna med sötning, saft och finrivet skal.
Vänd ner äggviteskummet i äggulorna.
Stek på mellan värme och fös ihop, efterhand den stelnar lite sänk till låg temp och lägg på ett lock,
låt omeletten/sufflén sätta sig i ca 5 min. Vik över och stjälp upp den på ett serveringsfat, strö färska bär eller lätttinade frysta bär över den ljumma omeletten.  Pudra ev över lite Bakery+.
Eller som här  lägg över portionsbitar direkt på assietterna.

TIPS:
Kan också gräddas i ugnen 175 grader i ca 15 min. Fyll upp 6 st  i 1,5 dl sufflé formar, smörj formarna och ev pudra/strö dem med Bakery+.
De höjer sig som svampar, men sjunker ihop sedan. Pudra med Bakery+ och lägg en skalad skiva apelsin ovanpå.
Klicka på bilderna för större bild

IMAG1293IMAG1295

 

 

 

 

 


 

Bloggar etiketter: , ,

Bilder på påskmat

påskmat_recept_ägg_lax_janssons
Påskaftonens påskbuffé här hemma! Vi dukade upp med ägghalvor, vitlökssill, varmrökt & kallrökt lax från Nisses Fisk i Borgholm, och deras supergoda favoritsås, passar sååå bra till lax och kokt potatis istället för romsås om man vill variera sig!

Köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, eget smör och tunnbröd. Påskmust inte att förglömma! Jösses va mycket mat i dagarna två. Har lite lax kvar som jag nog får göra nån god röra på tror jag. Påskdessert var det ingen som orkade så den tog vi dan efter. En söt liten påskbakelse bakad på vaktelägg, kommer inom kort! :-P

janssons_frestelse
En riktigt god janssons frestelse UTAN hela bitar anjovis gör jag alltid. Jag använder bara spadet för ingen här hemma tycker om dom små fiskarna. ;-) Men smaken vill man ju åt. Handskurna små ”stavar” av potatis ska det också vara. Istället för vanligt ströbröd på toppen använder jag panko och så tar jag inga ”klickar smör” över det hela, det blir så flottigt då. Len, krämig och gräddig ska den vara men inte smörig! :-P

janssons_frestelse_anjovis
Abbas anjovis, den burk som innehåller mest spad! ;-)

påskmat_ägghalvor
Ägghalvor med löjrom, majonäs, en vippa dill!

påskmat_lax_rökt
Kallrökt lax och två sorters varmrökt.

påskmat_köttbullar_prinskorv
Köttbullar och prinskorvar.

påsk_recept_mat_påskmat
Påskbuffén uppdukad.

påskmat_påskbuffe
Hoppas ni alla haft en riktigt god påsk! Nu blir det nya tag med ny vecka, nyttiga matlådor och andra roliga recept! ;-)

En helg hos goda vänner!

soul_sister
Helgen i Bråtås hos fina vännerna Lundin var en fantastisk helg. Jag ska försöka sammanfatta det hela med ett bildregn och ni kommer förstå vilken ”soul sister” jag har i Pernilla! :-P

Bästa, finaste, raraste man kan tänka, en pysseltokig, smågalen, sprallig och glad ”bakerella” skulle man kunna sammanfatta henne. Hon är underbar…

Vi bjöds på så otroligt mycket gott! Galet mycket mat med värsta lyxfrukostarna med nybakade scones, ostar, hemkokta marmelader, frukt och grönt, maffiga kanelbullar, älgfilé, en sagolik butternutcreme, kantarellsås, chokladfondant och ja gud vet allt! Hon är en fena i köket, men det visste jag ju sen innan! ;-)

Nu ska ni få se hur vi hade det. Bilder på hus, stugan vi sov i, omgivning, troféer och jaktmarker. Ja, för det är en storjägare till husbonde i den familjen, eller ska jag säga tre kanske då bägge pojkarna har samma intresse! :-P Sen får ni försöka låta bli att dregla över alla matbilder från Pernillas kulinariska verk!

bråtås_lundin
Här bor familjen Lundin, högt ovan på en vacker slänt…

mårdaklev
Med underbar utsikt över skog och mark.

pernilla_lundin
Finaste ”Pilla”! :-P

bråtås_räv
På garageväggen möts man av denna syn när man kommer upp för gårdsplanen.

present
Pernilla överraskade… Att få ihop något sånt här pillrigt och få det så vackert med känsla är det bara Pernilla som kan! Hjärtan på tråd… Dom betyder väldigt mycket för mig…

scrapbooking_pernilla_lundin
Ja, ni förstår vilka gener hon besitter nu! Att hon är en vansinnigt duktig scrappare det tror jag ni håller med om. Vill ni se mer av hennes kreationer så kan ni följa henne på bloggen ”Pysseldags HÄR”.

kycklingpaj_sallad_chevre
Inte lång stund efter vår ankomst doftade det gott i hela huset av dessa nygräddade kycklingpajer!

avocadosallad
Avocadosallad med chevreost. Gott, gott!

mårdaklev_bråtås
Lilla stugan vi sov  i som var mysigt renoverad och inredd, riktig ”fäbo-jänta-känsla” här! ;-)

bråtås_stugan_
Stugan hade många spännande inredningsdetaljer!

bråtås_stugan
Hehe…

lyx_frukost
En överdådig lyxfrukost hade Pernilla dukat upp på lördag morgon. Engelska nygräddade scones med råsocker och den hemkokta tomatmarmeladen med saffran och vanilj blev jag inte lite förälskad i! Fick dessutom med mig två burkar hem. Jag ska visa mer av den senare med recept.

bullar_stora_fina
Kanelbullar EXTRA stora! :-P

dackie
På gården finns tre hundar också: Dackie & Rossie samt en liten Bettan som var så full i bus o spring att hon inte ens fastnade i min kamera! Här har vi Dackie som fick till en riktigt grym posé, men är man alltid glad så måste man ju visa sina fina tänder ju! :-P

drever
Lilla söta Rossie!

hundarna
Vi hade ju Dalton med oss och det tyckte allihop var väldigt spännande. Inte minst Bettan… :-P

trattkantarellsås
Lördagkvällens middag satt vi länge och njöt av. Älgfilé med bland annat denna vansinnigt goda kantarellsås som kokades ihop!

älgfile
Mmmm… Älgkött som är sååå gott! Och så mört och fint tillagat.

pumpa_butternut_creme
Den omtalade butternutcremen, ett väldigt passande tillbehör till just vilt tycker jag.

varmrätt_älgfile
Det goda älgköttet här serverat med stora klyftor potatis och sötpotatis. Butternutcremen, kantarellsås, inlagd gurka och grön tomatchutney.

älgfile_trattkantarellsås_pumpacreme_klyftpotatis
Trots en rejält stadig frukost samt att vi blev bjuda på thaimat efter Gekås-shopping så blev det både en och två portioner av denna slående varmrätt. Oj, ojoj så gott!!

fondant_chokladfondant
Pernilla hade givetvis förberett dessert även till lördagkvällen! ;-)

bakerella
En riktig bakerellas hemliga kökslåda… :-P
(Jag var tvungen Pernilla) 

chokladfondant_hallon
Chokladfondant, hallon och lättvispad grädde! JA – vi rullade hem till Öland…

trådbollar_cylinder_vas
Just de, jag lovade ju visa mitt andra projekt med trådbollarna och såhär blev resultatet av enbart svart tråd, en ljusslinga och pärlhönsfjädrar. Kunde ju inte visa det innan eftersom Pernilla skulle få den. Alla bollar, slinga och fjädrar fyllde jag en stor glascylinder med.

trådbollar
Pernillas eget foto när den är på plats!

pernilla_lundin_scrappare
Pyssel-Pernillas vackra ting finns nu lite överallt här hemma i Öj. Hoppas ni har fått inspiration av all god mat, bilder på allt pyssel och glöm inte att spana in mer av Pernilla HÄR!

Nyttig köttfärs och vitkålspanna med sweet chili och vitlökssås

köttfärs_vitkål_röra_nyttig_lunch
Nu är vi på hemma på öländsk mark igen efter en kanontrevlig helg i Bråtås strax utanför Ullared. Vi har hälsat på familjen Lundin och helgen har minst sagt varit GOD… ;-) Jag ska naturligtvis berätta mer när jag fått ordning på alla bilder, och all härlig mat och dessert vi blev bjudna på men först ut idag kommer veckans nyttiga matlådor.

Vitkål och köttfärs, allt i en panna tillsammans med härliga grönsaker och goda kryddor lagade jag till igår efter att vi kom hem. Det fick även bli gårdagskvällens middag! Fy bubblan så gott det var, tummen upp från hela familjen. Det blev en stor gryta av allt så det räcker alltså gott och väl till en middag och fyra matlådor!

8 port
Det här behöver du : 

800 gram nötfärs
½ vitkålshuvud
1 purjolök
2 morötter
100 gram rotselleri
½ röd paprika
100 gram majskorn
1 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
4 dl vatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Strimla kål, lök och grönsaker. Färs på nötfärsen i en het panna med högre kanter. Tillsätt allt strimlat och låt fräsa ihop ca 10 min. Rör ner tomatpuré, fond och slå på vattnet. Sänk värmen något. Låt vattnet koka in, smaka av med salt och peppar. Servera med sweet chilisås, en kall sås på creme fraiche, lite olivolja, vitlök, salt och peppar. Kokt broccoli hade jag till också.

vitkål_färs_panna
Vitkål och grönsaker som får fräsa ihop med färs blir otroligt gott, glöm inte att krydda ordentligt!

köttfärs_vitkålsröra
När kål och lök mjuknat och fått lite färg slår jag på fond och vatten och låter det sedan koka in.

vitkål_köttfärs_panna
Det färdiga resultatet. Vansinnigt gott precis som det är, eller serverat i pitabröd, tortillarullar etc. Lite sweet chili och en kall vitlökssås till gör pricken över i:et! :-P

nyttiga_matlådor_lunch
Fyra lunchlådor till en kort påskvecka. Må gott!

Påskpynt & vaktelägg

vaktelägg
Påskens högtid närmar sig med stormsteg! Ägg, påskägg, pyntade ägg, chokladägg, godisägg, och vaktelägg! Ja, just det sistnämda; Vakteläggen hör påsken till lite extra med dess fantastiska mönster i sitt lilla miniatyrskal. Så otroligt vackra, vilda och goda! För er som aldrig någonsin har smakat vaktelägg så kan jag lovorda dom gott. Det är ett milt, smakrikt litet ägg som med fördel förtärs till förrätt, soppa, som delikatess eller dekoration på smörgåstårtor eller finare landgångar.

Jag har fått möjlighet att prova dessa vackra små ägg och jag är inte färdig än. Jag har kokat, stekt, använt som pålägg på pizza, dekoration på smörrebröd, minihamburgare och varenda litet skal har jag lyckats ta tillvara på till påskens pynt och dekoration också.

Jag är som sagt var inte färdig än och fler recept kommer!
Näst ut blir DESSERT med vaktelägg! Håll utkik! :-P

Tills dess är jag väldigt stolt att få visa upp dessa små skönheter från de japanska vakltar som föds upp här på Öland. Det går alldeles utmärkt att beställa dessa ägg per post, klicka in på hemsida HÄR och läs mer. Perfekt nu till påsk och allt!

vaktelägg_öland_beställ
Vaktelägg kan beställas här >>

vaktelägg_öland_recept
Vakteläggen är små… Pyttesmå! :-P

vaktelägg_recept
Vackra skal i ett litet fågelbonäste av björkgrenar och pärlhönsfjädrar från www.skapamer.se

påskgrupp_hjärtan_på_tråd_påsk_dekoration_vaktelägg
Gjorde ett litet påskarrangemang på köksbordet med ”hjärtan på tråd”, taklök, minipåskliljor och vaktelägg.

vaktelägg_dekoration_recept_påsk_påskpynt_påskgrupp
Vakteläggen gör allt så mycket mer levande, älskar verkligen de fina bruna färgerna i äggen!

Fylld lövbiff med ädelost

fylld_lövbiff_ädelost_ädelostsås
I lördags kväll slog vi på stort och jag lagade till en liten schlagermiddag med dessert, även om inte alla i familjen följer melodifestivalen är det alltid mysigt med lite festligare mat till lördagskvällen och nu börjar jag ju kunna använda handen riktigt bra igen så de va kul att va tillbaka bland kastrullerna på riktigt. ;-)

Jag stekte fylld lövbiff med ädelost och en god potatisgratäng till det. Jösses så gott. Tänk bara på att använda lövbiff av god kvalité och inte steka dom för länge så håller dom sig möra och goda, det är annars lätt att man steker dom för hårt/för länge och då blir det skosulor, skulle det nu hända så är det lika bra att låta dom fortsätta i pannan och bräsera sig möra en timme.

Recept på långlagade fyllda rullader hittar du här >>

Dessa är riktigt snabblagade dock men, riktigt saftiga och fina ändå. Låt dom bara inte gå i ugnen längre än 10-12 min så har du världens godaste lövbiff, fylld med krämig ädelost… :-P

Det här behöver du  :
6 skivor lövbiff (inte supertunna, ca 0,4-0,5 cm)
2 förp. kvibille ädel (alt. 250-280 gram av annan smakrik ost)
Salt & peppar

Såsen : 
1 burk creme fraiche
½-1 dl vatten
1 pressad vitlök
Soya
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär upp osten i skivor och fyll varje lövbiff och rulla ihop. Stek på hög värme i stekpanna så de får fin färg. Lägg i ugnsfast form. Vispa ur pannan med creme fraiche, späd med lite vatten. Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt soya och smaka av såsen med salt och peppar. Slå såsen över över de fyllda lövbiffarna. Smula över osten som är kvar. Efterstek i ugnen på 200 grader ca 10-12 min.

lövbiff_rullader_ädelost_fylld
Ädelostfylld lövbiff… Jag brukar använda kvibille gräddädel av alla sorter, tycker den är godast i smaken.

ädelostsås_ädelost
Vispa ur alla goda smaker ur pannan med creme fraiche och en skvätt vatten och en pressad vitlök. Låt såsen koka upp, tillsätt soya och smaka av med salt och peppar.

fylld_lövbiff_rullader
Slå såsen över rulladerna, smula över ost om det blivit nåt över.

sallad
Krispig sallad…

fyllda_rullader_lövbiff
Varsågoda, kanske ett tips till nästa lördag! :-P

ljus_i_mörker
Självklart satt vi bänkade framför TV:n och melodifestivalen… Grymt bra låt som gick vidare ”Bed on fire”! No more comments… ;-)

chokladmousse
Chokladmousse och löst vispad grädde! Recept här >> Som sagt, kanske ett tips till nästa lördag! Idag ska jag hitta på något vegetariskt, vi får se vad som händer o sker i lilla köket sen… ;-)

The post Fylld lövbiff med ädelost appeared first on Kryddburken.se.

Kondenserad mjölk, mandel och röda bär
tjinuskitårta_kondenserad_mjölk_recept
Då är vi tillbaka igen till utmaningen mellan Jennys matblogg och Kryddburken. Det är precis som förra gången tre ingredienser som vi har lagat något av och denna gång var det min tur att välja och temat var DESSERT!
Jag valde : Kondenserad mjölk + mandel + röda bär!
Som ni säkert vet så är just kondenserad mjölk en liten konservburk som skall kokas så får man den mest gudomliga kolasås, eller dulce de leche! Numera finns dessa burkar i affärerna som redan färdig kola! Ni anar inte hur mycket det underlättar, eftersom man slipper koka dessa konservburkar i 2½ timme och därefter kalka av kastrullen från avlagringar… ;-) Hur smidigt som helst ju!
Det jag valde att göra av de tre ingredienserna blev efter mycket om och men och fundilerande en tjinuskitårta, en riktigt gammal goding som inte syns alltför ofta nu för tiden. Så varsågoda! :-P
Tjinuskitårta 6 bitar
3 äggvitor
2 msk strösocker
200 gram skållad, finmald sötmandel
Fyllning : 
½ burk karamelliserad/kondeserad mjölk
1 dl tinade, avrunna lingon
2 dl lättvispad grädde
Topping : 
2 dl lättvispad grädde
2 msk av karamelliserad/kondeserad mjölk
Några lingon…
GÖR SÅHÄR : 
Skålla och skala sötmandel. Mixa fint i matberedare.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt strösocker och vispa ytterliggare ca 2 minuter. Vänd ner mandeln i marängsmeten.
Rita upp två cirklar på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diam. Fördela smeten i cirklarna. Grädda i 175 grader ca 45-50 min. Låt bottnarna stå kvar i ugnen på eftervärmen och torka. Lossa dom sedan försiktigt och lägg upp en botten på fat. Bred på kolan, strössla över lingon och ett tunt lagergrädde.
Lägg på andra bottnen och ringla över kolan. Jag värmde kolan några sekunder i micron så den blev lite mer ”rinnig” och lättare att ringla över tunt. Dekorera det sista med lingon.
skållad_sötmandel_mandel
Skållad sötmandel.
karamelliserad_mjölk_kondenserad
Här ser ni NYHETEN med den färdiga dulce de lechen, dom har bytt ut namnet till karamelliserad mjölk bara och den är alltså kokad och klar att användas! :-P
mandel_marängbottnar_tjinuskitårta
Marängen blandad med mixad sötmandel ska bli två bottnar till tårtan.
marängbottnar_mandel_sötmandel
45-50 min i ugnen…
lingon_tjinuskitårta_kolasås_kolatårta
Kola och lingon har alltid varit en god kombination så jag valde lingon från frysdisken. Lätt upptinade och avrunna på hushållspapper.
kolatårta_tjunuskitårta_kondenserad_mjölk_recept
Botten + kolasås + lingon. Lättvispad grädde i ett tunt lager och sen andra bottnen på de.
tjinuski_tjinuskitårta_kolatårta_kondenserad_mjölk
Sådärja!
tjinuskitårta
Sen är det bara att dekorera med lättvispad grädde, kola och lingon precis hur man vill!
jennys_matblogg
Här kan du se vad Jenny hittade på med det tre ingredienserna.
För att komma till hennes recept klicka här!

The post Kondenserad mjölk, mandel och röda bär appeared first on Kryddburken.se.

Barnens dag!

foam_clay_lera_pyssel
Att snart gå å lägga sig och veta att barnen är nöjda, glada och haft en rolig dag är bland de bästa som finns! Det är ju första dagen på barnens sportlov nu. Nettan & Johan på Borgholms bokhandel hade sportlovspyssel ett par timmar på förmiddan så dit åkte Joline medan Max och jag tog en svängom o hälsade på farmor & mormor. Det hade varit kreativt som alltid på Nettans pyssel-stunder och en ny ”lera” som barnen fick använda var Foam Clay. En totalt kladdfri lera/gummimassa som varken färgar av sig eller kladdar och vansinnigt roligt att pyssla med!

En sån förpackning fick följa med hem så efter lite mat-shopping i stan så fortsatte pysslandet hemma…

Hann väl egentligen inte göra så mycket mer innan Nicke kom hem. Jo, middag fixade jag förstås, något så gourmetiskt trevligt som köttfärssås från frysen, fullkornsris och kokta morötter. ;-) Gott, och bra med färdig köttfärssås i frysen! TACK, och matlådorna är fyllda.

Under tiden jag fixade maten tog Nicke med sig barnen ut i garaget för ÄNNU mer pyssel och det är något dom älskar. Dom kommer inte som små solstrålar den ena efter den andra med egenhändiga konstverk, pennor, skyltar, skruvade nyckelringar och svetsade muttergubbar. Dom är sååå duktiga!!

Efter kvällsmiddag, dusch och lite plock så ramlade vi ner i soffan allihopa. Det är tösnö ute nu som trillar så bilden på Tv:n försvinner HELA tiden, vilken kanal vi än väljer… Så vi har tittat på ”Familjen annorlunda” och ”Ullared” stötvis med 5 minuters intervaller typ…

Nu sover dom små och tanken slog mig precis; Visst vore det himla trevligt om mamman & pappan också fick sportlov ibland?!! Vet precis vilken sport vi skulle utövat isåfall… Haha! ;-) Nä, nu ska jag nog gå å lägga mig. Må så gott, och imorgon kommer recept som vanligt. På onsdag är det Jenny & jag som utmanar varann igen, denna gången med ”Dessert” och de tre ingredienserna som jag valt. Mer om det senare!

Sov gott nu… Kärlek till er! 

pysselpassion
Nettan vid rodret. Borgholms bokhandel – glöm för guds skull inte att kika in där om du är ”scrap-olholic”. Hon är själv en otroligt duktig sådan så här inne finns ALLT och så lite till… Initiativet med sportlovs-pysslet är sååå uppskattat av barnen så en stor eloge till dig Nettan för ditt engagemang för barnen och tack för idag!

sportlovspyssel_borgholms_bokhandel
Pryttlar och klister, tejp och blommor och glitter och gud vet allt… ;-) Här trivs dom!

sportlov_pyssel
Ett av Jolines skapande som hon gav bort till sin mamma idag! :-P Så söt liten ask. Däri ska jag ha min förlovningsring och min vigselring tills ”trasiga” handen inte är så svullen så jag får på mig ringarna igen… :-P

pyssla_pyssel_lera_foam_clay
Foam Clay! Ja, denna ”lera” var himla kul, nån som har provat? Helt ny för mig och barnen, vansinnigt rolig att pyssla med. 10 stora burkar för 159 kr och så dryg så den kommer räcka länge!

foam_clay_lera
Konstverken flödar lika mycket som kreativiteten! 1-3 dagars torktid och min råtta ser lika platt ut som om den vore klämd under en madrass eller nåt… ;-)

max_joline
Här ser ni ”garage-pysslet” från barnen. Max har gjort en super-duper-praktisk penna som jag kan skriva med trots gips på handen. Slipat och bränt så himla fint. JO, den fungerar faktiskt!! :-P Joline har skruvat och ristat ”Mamma” på en borstad plåt. Dom är fantastiska – älskade ungar!

The post Barnens dag! appeared first on Kryddburken.se.

Kyckling, röd paprika och philadelphiaost

kycklingröra_bakad_potatis_grillad_paprika

Nu ska ni få se! Jenny (Jennys matblogg) och jag har kokat ihop en liten utmaning till oss själva, det är ingen tävling eller prestige av något slag, bara en kul grej. Man måste liva upp även matbloggsvärlden ibland och detta är verkligen grymt roligt! Kanske nånting andra matbloggare kan ta efter, varsågoda i så fall! ;-)

Jenny har valt TRE ingredienser som ska ingå i en varmrätt vi ska laga. Självklart får vi använda övriga ingredienser som våra skafferier & kylskåp erbjuder. Inläggen publiceras samtidigt här och nu och ingen av oss vet vad den andra har lagat! ;-)

De tre ingredienserna är som rubriken lyder; Kyckling, röd paprika & philadelphiaost! 

Nästa vecka, samma dag, samma klockslag kör vi en uppföljare; Dessert förstås!
Då är det jag som väljer de tre ingredienserna och Jenny & jag publicerar våra recept på respektive blogg precis som idag. :-P

Jennys recept hittar du här >>

röd_snackpaprika

Här kommer nu min version :

~
Kycklingröra med rostad
paprikacreme & philadelphiaost
Bakad potatis
~

4 port
Det här behöver du :
4 bakpotatisar
1 helstekt kyckling i ugn ca 1,3 kg
2 röda snackpaprika
1½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk honung
Salt & peppar
1 stor ask philadelphiaost (300 gram)

Kycklingen : 
1 hel, färsk gårdskyckling ca 1,3 kg
½ dl rapsolja
1 pressad citron
1 msk tomatpure
½ msk sambal oelek
2-3 tsk D´Elidas chilisås
Chiliflakes
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj kycklingen och klappa den torr med hushållspapper. Skär över bröstbenet och vik ut kyckling. Lägg i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt. Pensla hela kycklingen med övriga ingredienser till marinaden. Ställ in i het ugn ca 225-250 grader och låt steka 15-20 min. Sänk värmen till 175 grader och pensla kyckling ytterliggaren nån gång innan den ska tas ut. ca 40-45 min till. Låt den kallna, bena sedan ur köttet.

Grillade paprikor : 
2 stora röda snackpaprikor
1½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk honung
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Skölj och kärna ur paprikorna och ta bort de vita ”väggarna”. Halvera och lägg på ugnsfast fat. Grilla i ugn 250 grader ca 10 – 15 min tills paprikorna fått svarta blåsor.
Ta ut och lägg över i en skål. Täck med plastfolie och låt svalna däri. Värmen och ångorna som stängs inne behåller smakerna och du kan lätt dra av skinnet när de svalnat.
Mosa paprikaköttet med D´Elidas chilisås, honung, salt & peppar. Rör ihop med philadelphiaosten.

bakpotatis

Bakad potatis : 
Baka potatisarna i ugnen, helst utan folie för att få ett knaprigt skal, ca 1 timme i 200 grader. Känn med sticka om potatisen är helt färdig.

grilla_paprika_ugn
Skölj och kärna ur och ta bort de vita ”väggarna” i paprikorna. Halvera och lägg dom med skinnsidan uppåt.

grillad_paprika_i_ugn
Grilla i ugn på 250 grader ca 10 min tills paprikorna fått svarta blåsor.

skala_grillad_paprika
Lägg över i en skål, täck med plastfolie och låt stå tills de har svalnat. I och med att du stänger inne värmen och ångorna behålls smakerna och du kan enkelt dra loss skinnet när de svalnat.

philadelphiaost_recept_med_grillad_paprika_kyckling
De tre ingredienserna klara att ”monteras”.

grillad_paprika_philadelphiaost
Rör ihop den mosade paprikan med philadelphiaosten.

kycklingröra_grillad_kyckling_paprika_philadelphiaost
Vänd ner det urbenade kycklingköttet.

bakad_potatis_kycklingröra_philadelphiaost_paprika
Fyll rykande heta bakpotatisar med kycklingröran! Ringla över olivolja och servera med en  god sallad och lite extra paprikapulver på toppen. :-P

The post Kyckling, röd paprika och philadelphiaost appeared first on Kryddburken.se.