Barnens dag!

foam_clay_lera_pyssel
Att snart gå å lägga sig och veta att barnen är nöjda, glada och haft en rolig dag är bland de bästa som finns! Det är ju första dagen på barnens sportlov nu. Nettan & Johan på Borgholms bokhandel hade sportlovspyssel ett par timmar på förmiddan så dit åkte Joline medan Max och jag tog en svängom o hälsade på farmor & mormor. Det hade varit kreativt som alltid på Nettans pyssel-stunder och en ny ”lera” som barnen fick använda var Foam Clay. En totalt kladdfri lera/gummimassa som varken färgar av sig eller kladdar och vansinnigt roligt att pyssla med!

En sån förpackning fick följa med hem så efter lite mat-shopping i stan så fortsatte pysslandet hemma…

Hann väl egentligen inte göra så mycket mer innan Nicke kom hem. Jo, middag fixade jag förstås, något så gourmetiskt trevligt som köttfärssås från frysen, fullkornsris och kokta morötter. ;-) Gott, och bra med färdig köttfärssås i frysen! TACK, och matlådorna är fyllda.

Under tiden jag fixade maten tog Nicke med sig barnen ut i garaget för ÄNNU mer pyssel och det är något dom älskar. Dom kommer inte som små solstrålar den ena efter den andra med egenhändiga konstverk, pennor, skyltar, skruvade nyckelringar och svetsade muttergubbar. Dom är sååå duktiga!!

Efter kvällsmiddag, dusch och lite plock så ramlade vi ner i soffan allihopa. Det är tösnö ute nu som trillar så bilden på Tv:n försvinner HELA tiden, vilken kanal vi än väljer… Så vi har tittat på ”Familjen annorlunda” och ”Ullared” stötvis med 5 minuters intervaller typ…

Nu sover dom små och tanken slog mig precis; Visst vore det himla trevligt om mamman & pappan också fick sportlov ibland?!! Vet precis vilken sport vi skulle utövat isåfall… Haha! ;-) Nä, nu ska jag nog gå å lägga mig. Må så gott, och imorgon kommer recept som vanligt. På onsdag är det Jenny & jag som utmanar varann igen, denna gången med ”Dessert” och de tre ingredienserna som jag valt. Mer om det senare!

Sov gott nu… Kärlek till er! 

pysselpassion
Nettan vid rodret. Borgholms bokhandel – glöm för guds skull inte att kika in där om du är ”scrap-olholic”. Hon är själv en otroligt duktig sådan så här inne finns ALLT och så lite till… Initiativet med sportlovs-pysslet är sååå uppskattat av barnen så en stor eloge till dig Nettan för ditt engagemang för barnen och tack för idag!

sportlovspyssel_borgholms_bokhandel
Pryttlar och klister, tejp och blommor och glitter och gud vet allt… ;-) Här trivs dom!

sportlov_pyssel
Ett av Jolines skapande som hon gav bort till sin mamma idag! :-P Så söt liten ask. Däri ska jag ha min förlovningsring och min vigselring tills ”trasiga” handen inte är så svullen så jag får på mig ringarna igen… :-P

pyssla_pyssel_lera_foam_clay
Foam Clay! Ja, denna ”lera” var himla kul, nån som har provat? Helt ny för mig och barnen, vansinnigt rolig att pyssla med. 10 stora burkar för 159 kr och så dryg så den kommer räcka länge!

foam_clay_lera
Konstverken flödar lika mycket som kreativiteten! 1-3 dagars torktid och min råtta ser lika platt ut som om den vore klämd under en madrass eller nåt… ;-)

max_joline
Här ser ni ”garage-pysslet” från barnen. Max har gjort en super-duper-praktisk penna som jag kan skriva med trots gips på handen. Slipat och bränt så himla fint. JO, den fungerar faktiskt!! :-P Joline har skruvat och ristat ”Mamma” på en borstad plåt. Dom är fantastiska – älskade ungar!

The post Barnens dag! appeared first on Kryddburken.se.