Påskpynt & vaktelägg

vaktelägg
Påskens högtid närmar sig med stormsteg! Ägg, påskägg, pyntade ägg, chokladägg, godisägg, och vaktelägg! Ja, just det sistnämda; Vakteläggen hör påsken till lite extra med dess fantastiska mönster i sitt lilla miniatyrskal. Så otroligt vackra, vilda och goda! För er som aldrig någonsin har smakat vaktelägg så kan jag lovorda dom gott. Det är ett milt, smakrikt litet ägg som med fördel förtärs till förrätt, soppa, som delikatess eller dekoration på smörgåstårtor eller finare landgångar.

Jag har fått möjlighet att prova dessa vackra små ägg och jag är inte färdig än. Jag har kokat, stekt, använt som pålägg på pizza, dekoration på smörrebröd, minihamburgare och varenda litet skal har jag lyckats ta tillvara på till påskens pynt och dekoration också.

Jag är som sagt var inte färdig än och fler recept kommer!
Näst ut blir DESSERT med vaktelägg! Håll utkik! :-P

Tills dess är jag väldigt stolt att få visa upp dessa små skönheter från de japanska vakltar som föds upp här på Öland. Det går alldeles utmärkt att beställa dessa ägg per post, klicka in på hemsida HÄR och läs mer. Perfekt nu till påsk och allt!

vaktelägg_öland_beställ
Vaktelägg kan beställas här >>

vaktelägg_öland_recept
Vakteläggen är små… Pyttesmå! :-P

vaktelägg_recept
Vackra skal i ett litet fågelbonäste av björkgrenar och pärlhönsfjädrar från www.skapamer.se

påskgrupp_hjärtan_på_tråd_påsk_dekoration_vaktelägg
Gjorde ett litet påskarrangemang på köksbordet med ”hjärtan på tråd”, taklök, minipåskliljor och vaktelägg.

vaktelägg_dekoration_recept_påsk_påskpynt_påskgrupp
Vakteläggen gör allt så mycket mer levande, älskar verkligen de fina bruna färgerna i äggen!