Joline har bakat påsk-cupcakes

miss_cupcakes_joline_kryddburken
Nu stundar snart påsken och här är det Joline som bakat goda cupcakes med påsktema. Receptet är enkelt, smaksatt med vanilj och rivet citronskal. En cream cheese-frosting med vanilj doppat i färgade koksflingor. Nonstop på toppen. Busenkelt för alla pysseltokiga och baksugna barn (och vuxna) därute!

Joline har också anmält sig till tävligen :-P  ”Miss cupcake 2013″
”Miss Lillkryddan” har hon döpt sitt bidrag till! ;-)

Ni kan rösta på hennes bidrag HÄR! Det är första gången hon är med och tävlar och skulle såklart bli superglad om ni gillar hennes cupcakes!

12 st
Det här behöver du :  

Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Blöta :
100 gram rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
2 ägg
Rivet citronskal från 1 citron
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Fyll muffinsformar till 3/4, använd med fördel en muffinsplåt när du gräddar dom. Grädda i ca 15 min 175 grader. Låt svalna något innan du börjar dekorera.
Cream cheese-frosting : 
50 gram philadelphiaost
25 gram rumsvarmt smör
3 – 4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Dekoration :
ca 3 dl kokosflingor
Dr. Oetker hushållsfärg röd + gul
GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker och vaniljsocker.
Fördela kokosflingorna i två plastpåsar. Droppa en, två droppar i varje påse av hushållsfärgen och skaka om för att få gul och rosa kokos. Bred på frostning på varje cupcakes, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop godis.
joline_cupcakes
12 st cupcakes blir det av receptet!
färga_kokosflingor_cupcakes_dekoration
Färga kokosflingorna med hushållsfärg så får du ett ”fjädrigt” ansikte till tuppar och hönor! ;-)
påsk_cupcakes
Lycka till!
Gästbloggare – Natalie Haglund

natalie_haglund

Hej!
Jag heter Natalie Haglund, är ganska nybliven skåning, sedan juni 2012.
Jag lever tillsammans med min man Johnny och vår 3,5 åriga dotter Olga.
Jag bloggar lite om livet i Skåne, mat och bak, inredning, trädgård men mest om Olga. Bloggen heter ”Genom livet med Olga”. 
Men just nu ligger bloggen nere lite eftersom jag precis som många andra fastnat på Instagram, följ mig gärna, nataliahaglund heter jag där.

Kryddburken har jag följt i många år nu, stötte på Linda och Kryddburken på ett Mat o vin forum på Allt för föräldrar.se tror jag.
Linda inspirerar mig att ta ut svängarna i min egen matlagning och bakning, våga testa! Efter många år som följare av Kryddburken har jag flera favoritrecept som vi gör om och om igen.
En av Olgas favoriter är broccolipaj med ädelost & bacon, kanske inte det vanligaste som barn gillar. ;-)  

Vill passa på att tacka Linda för att du orkar jobba med bloggen.
Jag vet att det är fler som inspireras av dig och din blogg!
Stor kram från mig!

Här kommer min gästmeny :
Kalkon med stuffing och kokt potatis, sås från sky och sallad.
Leilas marängcupcakes med vaniljglass och bär.

Det här behöver du :
En hel färsk el fryst Kalkon (brukar ta en på ca 3,5-4 kg)
Ett stort persiljeknippe
En påse torkade katrinplommon
2 äpplen (gärna svenska)
Salt o peppar
Flytande margarin el små bitar av smör

Stekpåsar XL

GÖR SÅHÄR : 
Om kalkonen är fryst, låt den tina i kyl 2 dygn, plocka ut påsen i fågeln. Tryck in ingredienserna till stuffingen i fågeln samt salt och peppar. Sy ihop fågeln med steksnöre, hugg av benen lite så får kalkonen plats bättre i påsen (det går lätt med kniv och hammare), lägg fågeln i en stor stekpåse och ringla lite margarin över.
Stek sedan fågeln enl instruktionerna på Stekpåseförpackningen ca 1 tim/kilo.
Kalkonen är klar och köttet lossnar lätt från benen.
Dela kalkonen genon att lyfta bröstfilen och skiva.
Resten av köttet borde vara lätt att plocka från benen.
Det finns mycket kött runt hela kalkonen.
Sila skyn och använd som bas till såsen.
Reda av med maizena och hälla i lite grädde och lite stuffing.

Servera med kokt potatis och sås och sallad. Vi dricker gärna ett rött vin till.
Skulle det bli något över av kalkonen så är det gott i tex sallad dagen efter eller i baguette.

IMAG0604
I min familj äter vi under vinterhalvåret Kalkonmiddag ett par ggr och just nu i februari brukar sista kalkonmiddagen äga rum.

IMG_0308
Färdig, och köttet lossnar lätt från benen.

IMG_0314
Kalkonmiddag som får snålvattnet att börja rinna. Efter en sån här middag vill man faktiskt ha en efterrätt… :-P

Leilas maräng cupcakes :

7 äggvitor
5 dl socker
1 nypa salt
50 g mandelspån
100 g mörk choklad 70%

GÖR SÅHÄR : 
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda äggvita, socker och salt i en rostfri bunke.
Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten)
Vispa för hand till sockret smält och marängen är ca 60-65 grader.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa på hög hastighet i maskin tills marängen svalnat.
Rosta mandelspånen.
Smält chokladen över vattenbad och vänd ner den och mandelspånen i marängen slarvigt så att den blir randig.
Klicka ut marängen i formar, jag tog vanliga pappersformar men nästa gång ska jag prova silicon (om jag hittar sådana). Grädde i 50 minuter.
De ska vara mjuka och sega i mitten.
Servera med glass el grädde och bär.

Vill man kan man ju göra egen glass antingen i glassmaskin eller Lindas glass

IMAG2232
Marängerna blir godast om man bakat dem en dag el några dagar innan, då har de hunnit sega till sig.

IMAG2246
Hur gott som helst!!

IMAG2244
Tack Linda för att jag fick gästblogga och stor kram!
Var nu inte rädda för att prova att laga kalkon, det ger mycket mat, finns då och då till bra kilopris och smakar så gott! /Natalie

The post Gästbloggare – Natalie Haglund appeared first on Kryddburken.se.

Cupcakes

Cupcakes av Cheryl Lindblad

Cupcakes

Cupcakes är inte att förväxla med muffins. Muffins bakas oftast genom att man blandar de torra och de våta ingredienserna var för sig och sedan snabbt rör ihop dem. Cupcakes innehåller oftast mer socker och fett och blandas på samma sätt som en sockerkaka.

En cupcake är en liten skapelse i sig och du kan vara väldigt kreativ med glasyrer och garneringar om du vill. Kakorna passar bra till kalas, som efterrätt till den finaste middag och naturligtvis till vardagsfika.
Cupcakes är ett engelskt ord som användes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet för att beskriva kakor där ingredienserna mättes i en kopp.

Liknande recept fanns även här i Norden och ibland ser man fortfarande recept där man använder en kopp som mått.

Med tiden kom ordet cupcakes att beskriva kakor som gräddades i en liten form eller cup. Formarna var ofta av metall eller keramik och efter ett tag utvecklades små pappersformar.
Fördelen med cupcakes är att de lätt kan tas med på utflykt eller om man är bortbjuden. Du kan med fördel frysa kakorna och ta fram dem en och en när du har lust.

Författaren Cheryl Lindblad har, tillsammans med fotografen Helén Pe, återigen skapat en färgrik och spännande bok med många inspirerande recept.

Köp Cupcakes!

The post Cupcakes appeared first on Cupcakes.se.

Cupcakes

Cupcakes av Cheryl Lindblad

Cupcakes

Cupcakes är inte att förväxla med muffins. Muffins bakas oftast genom att man blandar de torra och de våta ingredienserna var för sig och sedan snabbt rör ihop dem. Cupcakes innehåller oftast mer socker och fett och blandas på samma sätt som en sockerkaka.

En cupcake är en liten skapelse i sig och du kan vara väldigt kreativ med glasyrer och garneringar om du vill. Kakorna passar bra till kalas, som efterrätt till den finaste middag och naturligtvis till vardagsfika.
Cupcakes är ett engelskt ord som användes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet för att beskriva kakor där ingredienserna mättes i en kopp.

Liknande recept fanns även här i Norden och ibland ser man fortfarande recept där man använder en kopp som mått.

Med tiden kom ordet cupcakes att beskriva kakor som gräddades i en liten form eller cup. Formarna var ofta av metall eller keramik och efter ett tag utvecklades små pappersformar.
Fördelen med cupcakes är att de lätt kan tas med på utflykt eller om man är bortbjuden. Du kan med fördel frysa kakorna och ta fram dem en och en när du har lust.

Författaren Cheryl Lindblad har, tillsammans med fotografen Helén Pe, återigen skapat en färgrik och spännande bok med många inspirerande recept.

Köp Cupcakes!

Mina rosa cupcakes

Mina rosa cupcakes av Veronica Gottfridson

Mina rosa cupcakes

Presentbox med receptsamling och rosa cupcakesformar.

Delikata cupcakesrecept med eleganta och roliga dekorationer, perfekt för dig som tycker om att baka!
Här finns cupcakes för alla tillfällen, prinsesskalas, familjefika eller varför inte en regnig torsdag.

12 rosa cupcakesformar i silikon, som du kan använda om och om igen, medföljer boxen.

 

  

Köp Mina rosa cupcakes!

The post Mina rosa cupcakes appeared first on Cupcakes.se.

Mina rosa cupcakes

Mina rosa cupcakes av Veronica Gottfridson

Mina rosa cupcakes

Presentbox med receptsamling och rosa cupcakesformar.

Delikata cupcakesrecept med eleganta och roliga dekorationer, perfekt för dig som tycker om att baka!
Här finns cupcakes för alla tillfällen, prinsesskalas, familjefika eller varför inte en regnig torsdag.

12 rosa cupcakesformar i silikon, som du kan använda om och om igen, medföljer boxen.

 

  

Köp Mina rosa cupcakes!

Jolines stjärn-cupcakes med vanilj och cream cheese frosting

cupcakes_vit_choklad_cream_cheese_frosting
Här kommer stjärnsmällarna vi hade på nyåret. :-P Jolines stjärn-cupcakes med cream cheese frosting och vita choklad-stjärnor! Grymt goda, söta och charmiga på samma gång!

12-14 st
Det här behöver du :  
Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Blöta :
125 gram smält el. rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Grädda i pappersformar i ugn ca 15 min 175 grader, eller i muffinsmaskin.
Cream cheese-frosting : 
100 gram philadelphiaost
3 – 4 dl florsocker
några droppar citronsaft
GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker till en ganska fast konsistens, men som ändå går att spritsa. här är mängden florsocker helt beroende på hur du vill ha konsistensen. Ställer man frostingen i kylskåpet ett tag innan man spritsar så blir det mer ”hård” än när man precis rört ihop den.

vit_choklad_stjärnor_cupcakes
Dekorationen består av vanlig smält vit choklad (ca 100 gram) som breds ut på bakplåtspapper, sen på med strössel och svalna i kylskåp. Figurer kan man sen ta ut med pepparkaksmått som här stjärnor. Doppa måttet i hett vatten först så går det enklare att få hela fina stjärnor.

cupcakes_cream_cheese_frosting
Söta stjärn-cupcakes till nyåret som Joline bakat! :-P

The post Jolines stjärn-cupcakes med vanilj och cream cheese frosting appeared first on Kryddburken.se.

Turkisk pepparfudge och Vit chokladfudge
Samma grundrecept med lite ändringar på den ena.



Vit chokladfudge
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g vit choklad finhackad
 
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120˚. Rör om då och då.
Rör i smör och honung, låt koka ytterligare 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen, häll i chokladen och rör tills fudgen blir slät.
Häll smeten i en form som är ca 20x25 cm klädd med bakplåtspapper.
Skär i bitar när den svalnat. Förvaras i kylskåp.
 
Recept hittade jag hos Cupcakefluffan.

http://cupcakesfluffan.blogspot.se/2011/12/vit-chokladfudge.html

Turkisk pepparfudge
 
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g vit choklad finhackad
1 påse krossad Turkisk peppar
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120˚. Rör om då och då.
Rör i smör och honung, låt koka ytterligare 2 minuter.
Ta kastrullen från värmen, häll i chokladen och den krossade turkiska peppar och rör tills fudgen blir slät.
Häll smeten i en form som är ca 20x25 cm klädd med bakplåtspapper.
Skär i bitar när den svalnat. Förvaras i kylskåp
 

 

Köttfärs-cupcakes


Ibland kan man lura ögat lite, som när barnen kom ut i köket idag och trodde jag hade bakat cupcakes! Tja… Köttfärs-cupcakes då!

Lite festligare, lite roligare, lite godare! :-P

8-10 st
Det här behöver du : 

800 gram blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten. Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna. Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper vartefter de blivit brynta. Dom ska inte bli genomstekta nu, bara få färg och sedan gå färdiga i ugnen med potatismoset på.

Spritsa mos på varje biff. Blir det mos över kan du spritsa ut små toppar vid sidan om på plåten. Dra några varv med pepparkvarnen över. Gratinera i ugn på 225 grader, sänk värmen till 175 efter 10 min, och låt gå ca 5-10 min tills biffarna är genomstekta och köttsaften är klar.

Duchesspotatis :
6-8 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar.


Biffarna har bara fått lite färg i stekpannan och ska steka färdigt i ugnen.


Spritsa moset på biffarna. Peppra!


Sallad med rödlök o purjolök och en god vinegrette.


Smaklig biff! :-P

 

The post Köttfärs-cupcakes appeared first on Kryddburken.se.

Chokladcupcake med hallontopping till Fars Dag

Varför inte bjuda på Chokladcupcakes  till Fars Dag?

Chokladcupcake ca 12 st:
5 ägg
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
2 msk  Bakery+ sötning
0,75 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Hallontopping:
100 gram  frysta hallon silade
200 gram färskost typ philadelphia, cream cheese eller mascarpone
1,5  msk bakery+ sötning
0,5 dl grädde

Gör så här:
Kakan: Vispa ägg och sötning fluffigt i några min. Tillsätt grädden och de smälta avsvalnade smöret och blanda väl. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Häll alt skeda upp i muffins formar, ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda i 175 grader i ca 15-20 min. Låt de svalna.
Toppingen: hetta upp hallonen att de saftar sig och sila dem genom trådsil. Vispa upp färskost med sötning till en krämig smet. Blanda ner hallonpurén väl, ta i lite grädde i taget och vispa upp till en fluffig topping.

Spritsa eller bred över toppingen. Dekorera  gärna med färska hallon.

©Mariann Andersson

Bloggar etiketter: , , , ,