Inspiration av högsta mått
På Facebook för ett tag sedan, såg jag föreslagna länkar............och där" Kakburken, för oss som gillar att baka".
Varje gång jag öppnar fb, så har Kakburken uppdaterats med flera smaskiga inlägg. Mycket tips om tårtor med sockerpasta och alla möjliga fantasifulla och fina utsmyckningar.

Ja, så nu suger det allt ordentligt i baktarmen, här hemma. Någon dag när jag känner att jag har lite extra tid över och ingredienserna finns på plats......ja, då skall jag minsann baka en tårta.



Här är det Heavenly Cupcake som inspirerar

Inspiration av högsta mått
På Facebook för ett tag sedan, såg jag föreslagna länkar............och där" Kakburken, för oss som gillar att baka".
Varje gång jag öppnar fb, så har Kakburken uppdaterats med flera smaskiga inlägg. Mycket tips om tårtor med sockerpasta och alla möjliga fantasifulla och fina utsmyckningar.

Ja, så nu suger det allt ordentligt i baktarmen, här hemma. Någon dag när jag känner att jag har lite extra tid över och ingredienserna finns på plats......ja, då skall jag minsann baka en tårta.



Här är det Heavenly Cupcake som inspirerar

Pepparkakscupcakes med lingontopping – LCHF

DSC_0026DSC_0022Pepparkakans dag idag den 9/12

Här bjuder jag på de godaste pepparkakscupcakesen med lingontopping !

©2013 MariannAndersson

ca 12 st

Muffins:
5 ägg
100 gram osaltat smör
2 dl creme fraiche
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
2 msk pepparkakskrydda
ev 1 tsk pomeransskal malda
2 tsk bakpulver

Lingontopping:
1 dl frysta lingon
150 gram cream cheese typ Philadelphiaost
1,5 msk Bakery+ sötning
3 msk grädde

Gör så här:
Vispa äggen till muffinsen fluffigt i flera minuter. Smält smöret och häll sedan i avsvalnat smör och creme fraiche  och blanda väl runt.
Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sist ner dem i smeten. Fyll upp muffinsformar till ca 2/3, grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Tina och mixa lingonen med sötningen till toppingen väl, vispa sedan med elvisp ner cream cheesen i lingonen och när det är väl blandat ta en msk av grädden i taget och vispa upp till en härlig spritsbar konsistens.

Spritsa sedan toppingen på pepparkaksmuffinsen och dekorera med några lingon.

Tips: Givetvis kan den gräddas i en sockerkaksform för traditionell mjuk pepparkaka. :)

Önskar alla en god Pepparkakans Dag!

 

Monster cupcakes & cookies


Monster cupcakes med Persika smak
 
Monster cookies

Vaniljkakor i form av Jack Skellington
 
Cupcakes med persika-iste
 
Recept från Hummingbird Bakery
 
 
12-16 muffins
 
 
Cupcakesmeten



4 msk Persika Iste-pulver

3 msk bara kokt vatten
80g smör, mjukt
280g strösocker
240g vetemjöl
1 msk bakpulver
200ml helmjölk
2 st  stora ägg
 
Frosting:
 
4 msk Persika Iste-pulver
 
2 dl vispgrädde
 
200 gr Cream cheese
 
Florsocker efter smak

 
1.Sätt ugnen på 190 ° C.
 
2.Häll te-pulvret i en skål , tillsätt bara kokt vatten och låt upplösas helt .
 Vispa ihop smör , socker , mjöl och bakpulver tills alla ingredienser är väl blandade och liknar fina brödsmulor .
 
3.Vispa ihop, mjölk, ägg och te-pulver i en skål. Häll tre fjärdedelar av mjölk blandningen i de torra ingredienserna och blanda på låg hastighet. Öka hastigheten till medel och hålla blanda tills slätt och tjock . Skrapa ner sidor av skålen , tillsätt resten av mjölken blandningen och fortsätta att vispa på  medelhög hastighet tills allt är blandat och smeten är slät .
 
4. Fördela smeten i muffinsformar , fyllda till två tredjedelar . Ställ i ugnen och grädda i 18-20 minuter. Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen.
 
5. Frostingen , lös upp te-pulvret i grädden.  Vispa Cream cheesen krämig och tillsätt gräddblandningen och lite florsocker, vispa ihop tills tjockt och spritsbart


 
6. Spritsa eller bred ut på cupcakesen och dekorera enligt önskemål.
 
7. Vill du dekorera med mönsterark följer du anvisningarna här :
 
 

Vaniljkakor
Ingredienser:
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
225 gr rumstempererat smör
2,4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljessence
evt vatten
 
Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägg och vanilj.
Blanda de ihop bakpulvret och mjölet.
Blanda ner mjöl/bakpulver lite i taget så att det blir en deg.
Du kanske behöver ta hjälp av händerna. Är degen torr tillsätt lite vatten i taget tills degen är smidig. Plasta in och låt ligga i kylen ca 30 minuter.
kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du vill ha.
Baka i 175º i ca 12-16 minuter.
Låt svalna på plåten.
 
Vill du använda Mönsterark , klipper du bara ut bilderna och fäster med tex lite sylt, kristyr eller liknande, jag använde Dulche de leche.
Körsbärsmuffins med frosting

körsbärsmuffins_muffins_cupcakes_cherry
Körsbärscupcakes med hemkokt sylt är bland de godaste bakverk jag vet och speciellt med en frosting på philadelphiaost.

Dom blir somriga och sååå söta tycker jag. Sylten kan du antingen koka själv, eller använda färdigköpt. Längre ner hittar du en enkel beskrivning på hur jag kokar den. Otroligt gott är det, men så vansinnigt tråkigt att sitta och kärna ur dom en och en! Man kanske skulle skaffa sig en urkärnare, fast undra om det går så mycket snabbare?! Jag använder en liten vass fruktkniv och skär liksom ett halvvarv runt bäret och ”pillar” ut kärnar med knivspetsen. Nån som har fler förslag kanske?

Dessa ska jag ta med mig till jobbet nu, vi ska ha personalmöte så lite gott att bjuda på kan behövas! ;-) Ha en fin dag i solen allihopa.

Det här behöver du : 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg och mjölk med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 12 muffinsformar till 3/4, klicka i ca 1 msk körsbärssylt på varje. Grädda i 175 grader ca 20-25 min.

Cream cheese-frosting : 
100 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
några droppar citronsaft

körsbär_baka_med_körsbärsmuffins_körsbärscupcakes
Muffins redo att gräddas, här med hemkokt körsbärssylt som jag kokade igårkväll. Receptet på sylten är busenkelt. 1 kg urkärnade körsbär + 3-4 dl syltsocker. Låt koka upp med en liten skvätt vatten i botten, tillsätt sockret och småkoka 10 min. Häll upp på burk och låt svalna. Förvara i kylskåp. Håller ca 1 mån utan konserveringsmedel.

körsbärsmuffins_cupcakes
Efter ca 20-25 min i 175 grader.

körsbärscupcakes_muffins_körsbärssylt
Färdigdekorerade med frosting och bär!

cherry_cupcakes_frosting
Nu, off to work! Vi hörs lite senare… :-P

Körsbärscupcakes
Det finns många varianter på One bowl cupcakes. Det recept jag använde till dessa kommer från Made by Mary:
 
 
Frostingen tog jag från Louises spis:
 
 
Men bytte björnbär mot körsbär.
Frostingen räckte till 15 cupcakes.
 
Väldigt goda blev dom :)
Baby cupcakes



Enkla Baby cupcakes dekorationer
 
Använd mönsterark: http://www.strosselannat.se/monsterark/motiv/monsterark-babyansikten-bla.html
Kavla ut en bit marsipan eller sugarpaste, fukta lätt med vatten på ytan. Klipp ut lagom stora bitar av baby ansikten och lägg på den fuktade ytan. Tryck ut med en passande utstickare.
Om du vill ha dekorationerna på en pinne fuktar du pinnen med vatten och trycker lätt ner på baksidan. Låt torka över natten.
Sen är det bara att dekorera dina cupcakes genom att sticka ner klubbpinnen i dom eller bara lägga på dekorationen på frostingen (i mitt fall är det mousse) Strö evt på lite ätbara pärlor.
Sköna maj och gullvivesocker…

blomma_2
J
ag hade tänkt visa er en bild på gårdagens grilltallrik med kryddiga korvar, potatissallad och grillat bröd men se det blev inget med det för när kroven låg på grillen så kom regnet igen som ett brev på posten! Vi stod under garagetaket och åt på regnvåta tallrikar! Så det kan bli! :-P Sen blev det dunder och åska och blixtarna slog en efter en, vi rundade av kvällen framför TV:n med ”Sune i grekland” – riktigt kul film! ;-)

Nu bjuder jag på lite färgprakt och vårsol igen, gården fullkomligt myllrar av vackra färger och nu står också gullvivan i blom!

gullvivesocker
Du vet väl att du kan göra eget gullvivesocker hur lätt som helst, det är sååå vackert på en nygräddat sockerkaka, topping på cupcakes eller till att baka med! 

Det här behöver du  :
3 dl gullviveblommor
3 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :
Mixa blommorna + strösockret i matberedare, häll ut bakplåtspapper och torka i ugn på svag värme (50 grader) ca 20 min. Mixa sockret en gång till om du vill, jag gjorde inte det, tycker det ser vackert hemmagjort ut med lite oregelbundna sockerkorn. Häll upp i en fin glasburk! Kanske en gåva på Mors Dag!?

gullviveblommor

dubbla_påskliljor

gullviva

majblomma

scilla_vår

påskliljor_vår_blommor

vårblommor_lökar

scilla

Harlekin tårta/Bisquit Joconde style






 
 
 
Mönstret på tårtan heter Pate Decor och detta recept använde jag:
 
1 Äggvita 35 gr
20 gr kakao (om du vill ha brun, skall du färga med livsmedelsfärg byter du kakaon mot ytterligare mjöl)
20 gr mjöl
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
 
Rör ihop och färga evt med valfri livsmedelsfärg, jag använde Progel som var riktigt smidiga att använda.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Själva botten är en Bisquit Joconde:
1 plåt
125 gr ägg
87,5 gr florsocker
87,5 gr mandelmjöl
                                   25 gr mjöl                                   
vispad luftigt
20 gr smör  smältes


162,5 gr äggvita
40 gr socker
vispas till maräng


En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i en skål. Marängen vändes ner. Stryk ut på det frysa mönstret och baka i 220 c°7-8 min
Sikta den ovansidan med florsocker och vänd på en kall plåt. Dra av pappret när kakan är kall.
 
Min tårta är fylld men hallonmousse, ett lager Bisqcuit joconde, blåbärsgele och blåbärmousse. Jag ville inte ha en platt och slät tårta utan gjorde en virvel precis som Magnolia Bakery har på sina berömda cupcakes.
 
Fler inspirerande sidor finns här:
 
LCHF bilagan till Expressen

alltomlchfKul att kostdoktorn tycker tidningen är bra och att som han skriver:
”Jag tycker att Expressen lyckats hitta en utmärkt nivå som lockar många som kan ha nytta av LCHF – och som innehåller tillräckligt lite kolhydrater för att vara en utmärkt hjälp för de allra flesta. Dessutom är det gott om grönsaker och allt ser fräscht ut. Det finns till och med en artikel om vegetarisk LCHF-mat. Jag tror att bilagor som denna gör mycket för att tvätta bort folks fördomar. ”

Det är ju just detta jag sagt vid flertal tillfällen när många propagerar sig ”gula och blå” för super-mega strikt LCHF och ”strikt -det är endast det som är LCHF”.

Så det är jättebra att åtminstone någon av de stora LCHF profilerna numera börjar inse värdet i oss alla och därmed alla varianterna ;)

Det skulle vara bra för den allmänna hälsan om alla åt åt LCHF hållet och bytte ut de socker- och spannmålsstinna bakverken och bröden till hälosamma varianter.

Noteras bör att detta nummer lyfter man fram min bakbok Baka med LCHF igen!
Kul att se den på tapeten igen. Ligger också på plats 17 på Bokus.

Nu så gör man en chokladspecial och man får Kladdkakan ( kakao) Choklad cupcakesen (kakao) och Chokladpajen ( minst 70% choklad, jag gör alltid den på 90% choklad). Det gör att det enda bakverk där med kolhydrater av någon mängd är just chokladpajen. :D

Ps. Frossa i choklad som det står hoppas jag de menar kakao och inte chokladkakor gjorda med socker.ds