Min kokbok Matfilosophie finns nu att köpa på nätet!
Godmorgon lördag! Idag vill jag pusha lite extra för min kokbok Matfilosophie – njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost, som nu äntligen är klar och finns att köpa! Du kan köpa den direkt via förlaget men även hos bokus.com  Adlibris, Akademibokhandelns nätbutik och CDON.com Passa på att ge dig själv eller någon du känner en fin julklapp! :) Vill du […]
Bästa helgfrukosten – ägg, kött & morotsbollar
Hej på er! Idag blir det lite frukostinspiration inför helgen! Den här helgfrukosten gjorde vi förra helgen. Oftast brukar vi ju äta mina äggbrödsrullar till frukost, mina fyllda med carobsmörkröm och sambons med hemgjort äppelmos. Ibland kan det dock vara gott med lite variation. Då är det perfekt med äggröra, lite skinka (här rökt sidfläsk), […]
Sambon lagar grym söndagsmiddag
I söndags var det kanonfint höstväder här hos oss. Soligt, vindstilla och runt 8 grader. Jag blev nästan sugen på bad ;) Men efter en långpromenad på cirka 7 kilometer hamnade jag efter att ha sopat bort en massa löv i trappan och klippt ner vinrankan, istället i soffan och sambon fixade middagen :) På […]
Lättlagad kyckling med ny kryddblandning
Sist jag var och handlade köpte jag en ny rolig kryddblandning. Den heter kashmiri yakhni och är en ekologisk kryddblandning från Spicemaster. Blandningen består av koriander, spiskummin, kanel, nejlika, vitlök, fänkål och kardemumma och passar fint till lamm och kyckling. Jag gjorde en kycklingrätt som jag smaksatte med denna kryddblandning. Gott och lättlagat! :) RECEPT […]
Smulpaj med vaniljsås – perfekt efterrätt i ruggigt väder!
Smulpaj tycker jag är en perfekt höstfika när den görs med äpplen. Jag hittade på denna variant och använde mig av infrysta klyftade hemodlade äpplen. I receptet har jag valt att använda lite glutenfria havregryn och söta med torkade fikon. Vill du använda annan sötning eller hellre ta nötmjöl istället för havregryn går det så […]
Snabb lunch med ägg på två sätt
God morgon! Ägg är verkligen ett fantastiskt livsmedel! Hur skulle jag klara mig utan ägg?! Jag äter i snitt 4 ägg om dagen, men ibland blir det nog fler. Hur många ägg äter du om dagen? Har man bara ägg hemma kan man alltid släng ihop något gott lite snabbt. Det går ju att göra […]
Nu kan du köpa min kokbok hos förlaget!
Helt otroligt, nu är den här! Min kokbok Matfilosophie, som jag jobbat med under större delen av året! Känns fantastiskt kul att vara klar och att den nu finns att köpa. Stort tack till alla på Idus Förlag som arbetat med boken, och så glad jag är att ni tror på mig och låter mig […]
Lättlagad lunch med stekt vitkål
Ibland känns det som att man inte har någon mat hemma, men har du bara lite olika grönsaker, kryddor och ägg så kan du lätt slänga ihop en både snabb, god och mättande lunch. Här får ni recept på en variant på wok med omelettbitar :) En rätt som denna passar även fint som en […]
Bästa nödmaten
Helgen efter att vi kom hem från vår seglingsresa gick i stort sett helt åt till att tvätta, packa upp, fixa i ordning alla grejer man haft med sig, handla mat och sova. Som tur var hade jag en stor matlåda med högrevsgryta i frysen och dessutom en låda med fryst ugnsbakad rödbeta. Så lördagens […]
1000 stycken – rätt bra jobbat!
I och med dagens inlägg här på bloggen så har jag skrivit 1000 blogginlägg! Låter helt sjukt mycket, men så blir det om man skirver ett inlägg om dagen i ett par år ;) Några av de mest populära inläggen bland dessa 1000 hittar ni länkar till nedan! Populäraste inläggen 2015: En liten godbit till […]