Holistics kokosolja till extrapris!

Nu kan man köpa Holsitics kokosolja för endast 149- (ordpris 169-) om man anger rabattkoden Kokosolja i rabattkodfältet.
Koden endast giltig till 31/8-12.

Holistics kokosolja är kallpressad, oraffinerad och tas från unga kokosnötter då de har högst näringsvärde.
Används till matlagning, stekning och bakning, men är även bra vid hudproblem som torr hy och utslag.

Vill du delta i en tävling för att vinna deltagande i Holistic föreläsning så gå in här på Facebook

Varför inte passa på att då också köpa lite kokosnötsmjöl när du ändå är igång!

 

 

Bloggar etiketter: ,

Vi äter oss till skrumplever

Skriver Anna Bäsén i Expressen idag.
“Att hålla vikten är inte en banal utseendefråga. Det är en fråga på liv och död. Att vara fet förkortar livet med i genomsnitt 13 år.
Orsaken är de dolda följdsjukdomar som övervikt och fetma leder till. Sjukdomar som kommer smygande och ofta inte ger några allvarliga symtom i början.
Högt blodtryck, höga blodfetter, ledbesvär och typ 2 diabetes är några av de mer välkända.”

Anna Bäsén som tror att LCHF-barn slickar på fryst kokosfettklumpar istället för glass, skriver här inte något om vad de äter de som får skrumplever, jo de äter väldiga mängder socker dvs fruktos och HFCS (high fructose corn syrup).
En femtedel av Sveriges befolkning lider av fettlever!

När man samtidigt skriver i Expressen om att Diabetiker kan bi friska med LCHF kost är det mkt märkligt att folk som påstår sig kunna tänka och dra slutsatser inte gör det!?

Varför inte dra den slutsatsen att, om du kan äta dig frisk från diabetes och går ner i vikt att den kosten då borde förebygga skrumplever?

 

 

Bloggar etiketter: ,

LCHF recept för Chokladmuffins

Har du en timme över och är sugen på lite chokladmuffins? Missa då inte dessa muffins som är perfekt för dig som äter enligt LCHF.

LCHF Chokladmuffins
Portioner: 5 st
Tid: 50 min
Från: Marja från http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
70 gram smör
1 ägg
30 gram mörk sockerfri choklad
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
8 msk stevia strö
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Glasyr:
40 gram smör
60 gram mascarpone
3 msk stevia strö
ca 30 gram mörk sockerfri choklad
1 krm vaniljpulver
Ev. sockerfri mörk choklad till garnering

Så här gör man
Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (jag gjorde det i micron). Blanda alla torra ingrediener med varandre. Tilsätt ägget och det smälta chokladsmöret. Häll i fem stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternatvit använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills muffinsen blivit fasta (men eventuellt får vara lite kladdiga i mitten).

Glasyr:
Smält smöret till glasyren försiktigt tillsammans med chokladen. Tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.

När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (är muffinsen varma smälter glasyren). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla choklad som sedan läggs på glasyren som dekoration!

Devils food chokladmuffins
Devils food chokladmuffins
Källa: Bakasockerfritt
Portioner: 8 muffins

Ingredienser:
Chokladmuffins
50 gram smör
2 ägg
6 msk vispgrädde
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ dl stevia strö
2 ½ msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 krm vaniljpulver

Glasyr
30 gram smör
80 gram mascarpone
3 msk stevia strö
40 gram mörk sockerfri choklad
1 krm vaniljpulver

Ev. sockerfri mörk choklad till garnering

Gör så här:
Chokladmuffins
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till chokladmuffinsen i en bunke. Tillsätt äggen, grädden och smöret. Lägg smeten i 8 stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (annars rekommenderar jag att du använder dubbla formar). Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Glasyr
Smält smöret till glasyren. Smält även chokladen försiktigt. Blanda smör med smält choklad och tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.

När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (gör gärna extra glasyr om du spritsar, då detta kräver extra mycket glasyr). Om du vill så använder du en potatisskalare för att ?skala? choklad som läggs på glasyren som dekoration!
LCHF recept för Schackrutor

Varför inte vispa ihop lite shackrutor till helgen? Super goda och kan avnjutas för dig på LCHF-dieten.

LCHF Schackrutor
Portioner: 5 st
Tid: 30 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
1 ½ dl malda hasselnötter utan skal
30 gram smör
4-5 msk + ½ msk stevia strö
1 msk kokosmjöl
1 msk + ½ msk mandelmjöl
1 kryddmått vaniljpulver
2/3 – 1 msk kakao

Gör så här
Mal/mixa hasselnötterna till mjöl. Blanda mjölet med rumsvarmt smör, 4-5 msk stevia (efter smak), kokosmjöl och 1 msk mandelmjöl och vaniljpulver. Dela degen i två delar. I den första delen av degen blandar du i kakao och i den andra ½ msk extra mandelmjöl (så att degen inte blir för lös). Degen ska vara ganska fast, är den för lös kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. Dela både den ljusa och chokladdegen i två delar var, så det blir totalt 4 delar.

Rulla varje del till längder på ca 15 centimeter. Lägg en ljus brevid en mörk och ovanpå en ljus ovanpå en mörk. Så att de bildar ett schakmönster! Skär längden i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut kakorna en aning. Se till så att du inte lägger kakaorna för tätt, då de komer smälta ut lite. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 7-8 minuter. Håll noga koll på kakorna, de blir väldigt fort klara och lättbrända. Låt kakorna svalna innan du rör dom, de är väl
digt mjuka när de är varma.

Ljust bröd med mandel- och kokosmjöl
Ljust bröd med mandel- och kokosmjöl
Källa: Camilla
Portioner: En limpa

Ingredienser:
6 ägg
50 g smör
250 gram keso (1/2 paket)
1.5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl linfrön
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl solroskärnor
0.5 tsk salt
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Pumpakärnor och flingsalt till garnering

Gör så här:
Vispa äggen pösiga och tillsätt det smälta smöret, rör till en fin smet. Blanda i keson. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt dem sedan i äggsmeten. Häll smeten i en bakplåtsklädd brödform och strö gärna över pumpakärnor och flingsalt. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
LCHF-kakor och vikt

Ibland händer det att jag får frågan om jag går ner i vikt när jag äter så mycket lchf-kakor.
Dessa funderingaruppstår givetvis hos några då jag redovisar att min vikt inte rör sig neråt. Finns säkert de som tänker just på min bakning.

Här vill jag då göra de som tror att lchf-kakorna ligger mig i fatet uppmärksamma på att mina ca 15 kg gick jag ner under mina första ca 8 månader.
Sedan går jag upp och ner 3-4 kg, och detta verkar inte bero på så mycket vad jag äter. Utan om jag rör mig eller inte.

Jag har för den som följt bloggen sedan start april 11 och/eller läst allt, provat det mesta, Fakir, UFO, inga mejerier (bara smör), inga lchf-kakor under 2,5 år. Tränat intensivt osv osv…
Ja ni läste rätt. INGA LCHF -kakor under ca 2,5 år och ändå händer inget. Dessa “utsvävningar” ( fakir, UFO, inga mejerier) gjordes ca 6 månader in i LCHF och under ca 6 mån. Efter ca 1 år har jag bara ätit strikt LCHF och vikten är där den är.

Varför åts det inga kakor de första 2,5 åren, kanske någon undrar?
Jag började baka några få lchf-kakor, de som stod att finna på nätet (inte många) runt hösten/julen 10 (av familjeskäl ;) ) men inget var gott upptäckte vi alla,
Men när jag införskaffade kokosmjölet av en händelse jan 11  och upptäckte dess egenskap som basmjöl och kom på hur jag skulle blanda sötningen så blev det bakat massor. Som sedan resulterade i att bakboken blev antagen ev Bonnier Fakta maj/juni 11 och sedan släpptes januari 12.
Så från februari 11 kan man säga att det blivit mer fikabröd hos familjen Andersson. Min vikt har varken gått upp eller ner under det sista året och fram till nu. Däremot har ju maken tappat 27 kg med min mat och bakverk ;)

Så jag kan konstatera att  jag går varken ner eller upp, med eller utan bakverk. Detta betyder att mitt LCHF liv kommer alltid att få innehålla fikabröd och det blir aldrig  mer att jag kommer bjuda på ohälsosamma bakverk heller.

 

Bloggar etiketter: , ,

LCHF för barn och sänkt blodsocker

Jag fick ett otroligt härligt sms igår kväll från en av mina närmaste vänner (som också börjat med LCHF nu, go A!), hon har en son på ca 18 månader:

“F fick smaka lchf kokospannkakor av mig ikväll. Han åt som han inte hade fått mat på två veckor och så fort det var slut vrålade han MER och pekade girigt på min tallrik! :-D

Jag dog av skratt när jag läste det! F är en väldigt härlig kille som gillar livets goda enligt A’s utsaga :) Jag läste på kostdoktorn.se att det precis kommit ut en bok som riktar sig till hela familjen, att även barn kan äta LCHF-kost. Nu kommer det väl bli ytterligare stormar kring LCHF. Jag känner att alla får göra som de vill men för mig (och flera vänner) fungerar uppenbarligen LCHF. Jag testade mitt blodsocker för ett år sedan ungefär, och låg då ganska högt, ca 7.4 (normala värden är 4-6). Jag testade igår igen, och har nu ett år senare ett blodsocker på 3.8-4.1. Ypperliga värden med andra ord! Min vilopuls har gått från nästan 90 slag i minuten till runt 65. Det känns otroligt bra. Dessa förbättrade värden är i mina ögon en kombination av att jag tappat mycket i vikt, slutat röka och börjat träna.

Hallongifflar

Varför inte lite hallon mellan alla jordgubbar som åker  ner i magen i dessa jordgubbstider…

8-10 st

4 ägg + 1 äggula
3 msk erythritol och 1/4 krm stevia
50 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl aman pranas kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma stött
2 tsk bakpulver

ca 1 dl hallon
lite smörskivor
1 uppvispad äggvita
lite mandelspån

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt i flera minuter.
Häll i smält smör och grädde och blanda väl.
Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem väl i smeten. Låt svälla i minst 5 minuter.
Kavla ut degen  mellan två oljade bakplåtspapper till en rektangel ca 20-30 cm.
Lägg ut hallon och hyvla tunna smörskivor ca 8 st och lägg här och var.
Vik över från två håll mot mitten, och vik sedan en gång till över mot kanten.
Skiva sedan 8-10 st gifflar och lägg ut på bakplåtspapperklädd plåt.
Pensla med uppvispad äggvita och strö över mandelspån.
Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter

©MariannAndersson

 

Bloggar etiketter: , ,

LCHF recept för Supergoda vaniljbollar

Goda och enkla vaniljbollar. Stats på hela satsen: 1562 kcal, 50g protein, 150 g fett, 8,7 g kolhydrater.

LCHF Supergoda vaniljbollar
Portioner: 10 st
Tid: 10 min
Från: Johanna på http://jagarenkrokus.wordpress.com

Ingredienser
100 gram smör
65 gram mandelmjöl
50 gram riven kokos
40 gram bake pro
60 gram stevia
1 bit vaniljstång eller vaniljpulver
lite vatten

Så här gör man
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Om du inte har någon av dem så kan du byta ut det till något annat. Har du inget bak-protein går det bra att ta mer mandelmjöl och kokos. Rör ner det rumsvarma smöret (jag värmer oftast i mikron och det går också bra). Tillsätt lite vatten tills smeten har blivit rullvänlig. Rulla små bollar och rulla i kokos. För mig blev det 50 stycken. Förvara i kylen till servering.

De har lång hållbarhet så du kan spara dem ett tag om du inte äter upp alla på en gång!